måndag 15 december 2008

Bromsmediciner i garderoben

Just nu har jag flera påsar med bromsmediciner (betaferon) i min garderob som jag hämtade ut innan min allergiska reaktion dök upp. Har funderat idag ska jag bara gå ner med dom till Apoteket och dom slängs för så är det ju och det är ju inte klokt egentligen :-)

Fick i alla fall för mig, kan de inte användas på Neurologiska kliniken när man lär sig att ta en spruta i en kudde. Eller, det kanske inte är ok? Eller tänk om jag kunde skicka dom till ett u-land där dom så väl skulle behövas, för det är ju en så fruktansvärt dyr medicin speciellt för patienterna i alla länder som inte har vår läkemedelsförmån.

Förslag mottages tacksamt, vad jag kan göra med sprutorna/medicinen? Vill ju så gärna att de ska komma till nytta och inte bara slängas.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Åh du har ju så många bra förslag redan. Sen är det ju upp till dig. Har inte behövt göra mig av med några bromsmediciner...bara behövt kassera en som gick sönder... Kram Anna

Anonym sa...

Hmmm, inte ska de slängas. De måste ju bara kunna komma till använding någonstans...? Men var och hur?

Ayla sa...

hmmm...tyvärr är det nog så att du måste lämna de till apoteket...
Alla betaforener måste (väl) vara i kylskåp för att hålla?? Åtminstone måste Avonex det...men prata med din MS sköterska, kanske har hon/han någon idé..

messan sa...

Hej Anna!

Visst har jag! Jag ska kolla över möjligheterna vad det finns som jag kan göra med dom. Ringa MS sköterskan imorrn. Skönt att bara kasserat en, imponerande!!!

Kraaaaam

messan sa...

Hej Maria!

Visst måste de... ska ringa MS sköterskan imorrn och fråga henne.

messan sa...

Hej Ayla!

Mina behöver inte var i kylskåpet utan ska förvaras i rumspemperatur (därav garderoben). Ska ringa MS sköterskan imorrn ocgh fråga vad vi kan hitta på!

För det måste vara vansinne att bara slänga!