söndag 28 december 2008

Årets värsta dag

Årets värsta och jobbigaste dag kommer närmare och närmare med stormsteg. Skriver inte utifrån mitt perspektiv utan från vår hunds. Nyårsafton med alla smällare är en riktig mardröm för henne och många andra husdjur.

Här har det redan börjat med lite tester inför den stora dagen och hunden ligger nu under köksbordet på mina fötter och ser totalt vettskrämd ut och jag spelar musik för att försöka maskera ljuden lite.

På nyårsafton börjar det redan på morgonen med små smällare och ju mer dagen går och kvällen kommer desto mer blir det för att klockan tolv explodera. Vid tolvslaget är hon så stressad så hon springer mest omkring och försöker söka skydd någonstans och jag kommer ihåg ett år när hon försökte ta sig in under badkaret dock utan att lyckas. Ett år gav vi henne åksjuketabletter och hon blev lite lugnare och tröttare och vi lyckades få med henne ut lite på dagen för annars vägrar hon att gå ut.

Visst är fyrverkerier vackert och en speciell dag är just nyårsafton men snälla tänk på alla våra fyrbenta vänner också!

10 kommentarer:

Anonym sa...

Åh så hemskt jobbigt! Vet vad det är att vara med en hund som är rädd. Hon smet. Men kom tillbaka några timmar senare... Stackarn!
Min hund var en jakthund så hon klarade dessa dagar bra!
Kram Anna

Anonym sa...

Åååå, jag vet. Jag HATAR verkligen smällare och att sjuren blir lidande är hemskt.

Fy.

Anonym sa...

Det är så synd om alla djuren :(


Humlan

messan sa...

Hej Anna!

Ja, det är så synd om henne och man känner sig så maktlös vet inte vad man ska göra.

Vilken tur du hade att din kom tillbaka!
Kram

messan sa...

Hej Maria!

Det är nog många djur som mår dåligt på nyåret.
Stackare tur att det bara händer en gång om året!

messan sa...

Hej Humlan!

Visst är det! FY :-(

Söstra di sa...

Ja och det är ju en sak att hålla hunden borta från alla fyrverkerier runt tolvslaget men okynnessmällandet lite när som går ju aldrig att skydda dem mot och det är så tanklöst och onödigt tycker jag med alla dessa smällare. Stackars lilla gumman! Ni får köra ut henne hit, här hörs smällarna inte så mycket och är långt bort... men då är det ju barn å andra sidan.... :)

messan sa...

Hej Söstra di!

Åh, tack för ebjudandet! Vi tänkte åka ut till skogen ett par timmar imorrn så hon får springa av sig och bli lite trött inför kvällen.

Som du säger om de bara fyrade av vid tolvslaget en sen fine, tänk så skönt det skulle vara :-)

Kram

din dotter sa...

ja, det värsta är ju att det smäller verkligen hela nyårsafton, inte bara på kvällen! kom ihäg en gång när jag var ute med vovven och hon var lös & så kom det massa smällare och hon sprang hela vägen hem! stackare.. pusspuss!

messan sa...

Hej Min dotter!

Det håller på för fullt nu och hon gillar det inte alls. Går lite fram och tillbaka och in i lillasysters garderob...stackare!

Kram