onsdag 15 april 2009

Tick, tack, tick, tack

Sist jag var i min favorit inredningsaffär så köpte jag en underbar väggklocka att ha i mitt nya rum. Dotterns gamla rum som jag fixat om till kontor, pyssel och mysrum och sist men inte minst givetvis fortfarande dotterns rum när hon kommer hem, så klart :-).

Hängde upp klockan över skrivbordet och satte i ett batteri och det tickade på...en kvart iallafall sen stannade den :-). Min första tanke var att åka och byta till en ny. Sen bestämde jag mig för att den får hänga som prydnad, för i det rummet får tiden stå stilla. Det får helt enkelt bli ett stressfritt och lugn och ro rum där jag och familjen kan koppla av.

Vi älskar vårat rum idag med klockan som prydnad!

"Man måste stanna upp en stund ibland
för att orka gå vidare"

18 kommentarer:

Anonym sa...

Det var en bra grej ni gjorde med det "tidlösa" rummet. Att inte köpa ny fungerande klocka! Häftigt när man kommer på nåt sådär, som bara känns helt rätt...Och dottern har ju kvar sitt rum när hon behöver, fint.

Ett gott rum att vara i när man behöver få vara bara...

Klokt ord, du delade med dig av, där på slutet...

marielle sa...

Hej! Jag råkade halka in på din blogg på ett bananskal men fastnade eftersom du skriver om din sjukdom. Jag är själv inte sjuk men min mamma är det i parkinsons sjukdom, en annan neuroligisk sjukdom. Har även en ung svägerska som har MS, som fick sin diagnos vid 22 års ålder. Kommer därför läsa din blogg med stort intresse. Ha det bra!

Anonym sa...

Mmmm så härligt att flyta in här, nu när jag är hemma igen! Titta in och läsa om din påsk och den jobbiga magen... :( Hoppas att du haft det lika fint som dina bilder visade trots allt!
Hur är det annars då, vännen? Har solen lyst på dig?
Kram Anna

Trasdockan sa...

Älskar inlägget! Ett tidlöst rum! Så bra, finner inte ord, blev bara så "tagen" av inlägget! Om vi hade ett rum "över" skulle det absolut få blivit ett sådant rum.

KRAM

Anonym sa...

Du är oxå saknad! Visst vet du det!!!?
Nu har jag skrivit lite om vad jag varit med om! Men foton kommer i morgon! Det kommer nog att skrivas ännu mer om påsken då! Men vi har ju tagit det otroligt lugnt! Mest hela tiden! Eller rättare sagt! Hela tiden!
Rummet verkar vara en bra grej! Ett tidlöst rum... :D
Ha en toppen kväll nu, vännen! Kram Anna

Anki sa...

Jobbandet har gått bra och nu återstår det om jag får sova gott i natt! Kram

purplerain sa...

Vilken fin tanke.... Själv har jag aldrig haft en klocka på mig. Men nu finns det ju klocka i mobilen, så nu har jag ju klocka iallafall.

Anki sa...

Kikar in en snabbis innan det bär av till jobbet igen! Kram

merja sa...

Vad klokt med ett rum där tiden får stå still, kan behövas i dagens stressade samhälle.
kram

Lena sa...

Härlig idé med ett stressfritt och tidlöst rum. Vi har inga rum över, det som Tvåan hade är numera "här lägger vi allt vi inte vet vad vi ska göra av, men ändå vill spara" rum ;-) och det är inte det minsta avstressande att se allt ligga där.

Hoppas din dag är solig och fin och att magen är bättre nu!
Kramar om

Daniel sa...

Det var ju en fin tanke. Lugn å ro å ingen stressande tick tack klockeli klock.

Vattenslangen sa...

Vilken fin bild av tiden!

Anki sa...

Japp du har rätt det är bara jag som kan ta mej ur det här men det är tufft när jag både vill och inte vill!

Anki sa...

KRAM

Anonym sa...

Å, vilken häftig och innovativ grej. Snacka om mindfulness :-)

Kraaaaaaaam

Soffie sa...

kloka ord ,men jag skulle bli stollig av att ej ha rätt tid på en klocka även om klockan va fin:O)

Frida sa...

Vad härligt det låter! :)
Bra tänkt där!

Här kommer en liten utmaning till dig!

I den tid vi nu i lever stannar de flesta av oss inte tillräckligt ofta upp för att njuta utav det vi har utan vi stressar ofta hela tiden vidare och vidare. Många av oss har så mycket som vi inte alltid tänker på att vi faktiskt är tacksamma för att vi har. Därför utmanar jag nu just DIG att för någon minut sätta dig ner och skriva ned minst 10 saker som DU är tacksam för. Tex människor, saker, stunder etc. Detta för att bli mer medvetna om vad vi faktiskt har runt omkring oss. Skicka gärna denna utmaning vidare då den är lika betydelsefull för alla människor, vart i livet man än är.

Lycka till!

Söstra di sa...

Vilken mysig tanke med ett rum där tiden inte exsisterar... den ska jag ta med mig KRAM