onsdag 12 november 2008

Flykt- om så bara för en liten stund

Charlotta Rydholms debutroman är en dråplig, känslosam, och lärorik historia om ett år i Madrid. Ett år när kärleken kommer in i hennes liv. År 2000 flyr Jenny från Sverige och sitt älskade Skåne. Från Stockholm och den överhettade IT-världen med en trendriktig utlandskarriär som ursäkt. Men framför allt flyr hon från sitt liv.

I Madrid försöker hon skapa en relation med sjukdomen som bestämt sig för att ta plats inuti henne. I kampen för att hitta sig själv igen upptäcker hon ett nytt liv och en spirande kärlek till ett annat land, en annan kultur och en annan människa. Omöjliga in- och utvecklingar, kulturkrockar och lärdomar. Hennes flykt blir till ett år där utrymmet mellan lycka och sorg fylls med dråpligheter och skratt. Att vara kär i livet, i människorna, i ett land. Det är att leva. Det är att fly. Om så bara för en liten stund. Det här är en bok för alla som fått ett sorgligt besked. För alla som funderat på att leva utanför sina vanliga rutiner. Om så bara för en liten stund.

Den här boken är en sann berättelse och det känns att den är på riktigt. Finns att beställa här. Förresten det här förlaget drivs från en segelbåt som just nu befinner sig i London.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vilket bra boktips. Tack :-)

messan sa...

Hej Maria!

Varsågod, visst är det kul med böcker!?

Charlotta Rydholm sa...

Hej du

Roligt att du hittade min bok (ungefär som jag hittade din blogg just nu)! Hoppas du tyckte om den. Som du skriver är det på riktigt och jag blev riktigt glad över att du som läsare kunde känna att det var så.

Njut av hösten!

Kram

Charlotta