lördag 15 november 2008

Sluta kämpa börja leva

Alla människor har ett val, hur vi väljer att förhålla sig till saker som händer. Jag har alltid kämpat för att komma vidare i livet, finna nya saker som berikar livet, vara duktig och göra karriär, vara en superförälder, finnas till för andra och min kalender har varit rätt full. Med andra ord kan man säga att jag satte ganska höga mål i alla fall i mitt eget huvud. Vet inte om mina nära och kära har sett det så? Målen sitter ju i mig. Jag stormtrivdes i alla fall i allt det här.
Idag tror jag det var ett kämpande att nå vidare och vidare.

Idag ger jag mig tillåtelse att ge upp allt det där och sluta kämpa och att bara leva. Det har tagit en ganska lång tid för mig att inse det här men idag är jag här. För mig har det varit en så otrolig lättnad att ha släppt allt det här och bara vara här och nu. Idag förstår jag absolut inte varför allt det här var så viktigt, nu när jag ser så otroligt mycket mer saker som jag inte sett förrut. Idag kan jag göra i ordning ett bad och njuta av det, när jag går i skogen ser jag lövens olika färger och känner skogens lukter och jag kan stanna upp och bara höra skogens sus eller havets ljud. Det är så skönt att ha kommit till insikt, äntligen har poletten ramlat ner det är ju det här som är livet. Jag har slutat kämpa och börjat leva!

6 kommentarer:

Maria Byström sa...

Å, vilka vackra ord som beskriver en av de härligaste känslor som finns. Att verkligen till fullo komma till insikt med vad som egentligen är viktigt. Att bara vara... att leva så är verkligen att nått sina mål!

messan sa...

Hej Maria!

Tack så mycket! Att komma till insikt är underbart :-)
From nu är jag regissören i mitt liv!
Kram

Söstra di sa...

UNDERBART! Tack för detta inlägget. KRAM

messan sa...

Hej Söstra di!

Tack så jättemycket!
Kram till dig med

Ayla sa...

så skönt och höra att även du har hittat "hit" :) Det är en lättnad när man kommer till den insikten. Jag fick i helgen tips på en bok kring detta.. ska se om jag kan låna den och om den är något så tipsar jag om det till även dig :)

messan sa...

Hej Ayla!

Det är så skönt att äntligen ha kommit dit och jag mår så otroligt mycket bättre. Hör jättegärna av dig om den boken är bra.... just nu är jag väldigt inne på må bra böcker :-)