lördag 29 november 2008

MS och Yoga


Det tror jag passar så bra ihop i alla fall är det så i mitt fall, att jag älskar min yoga och längtar riktigt efter att få gå dit och ser så mycket fram emot mina dagar ibland en eller två eller tre gånger i veckan beroende på dagsformen och kan erkänna att jag skjutit upp min egen födelsedagsfest för att få gå på min yoga, visst ibland är jag stel som träplanka...det blir så bra mycket bättre efteråt blir mjukare och smidigare i kroppen och att lära sig att andas rätt och framför allt upplever jag att min balans bli så mycket bättre. Det blir ett pass imorrn (läs Lördag). Ibland går jag på Ki balans, det är lite mer svårbalanseret :-). Då står vi princip på ett ben hela tiden...fixar det rätt bra efter lite träning måste jag säga :-)

Så här beskrivs Ki yoga där jag går:
Ki yoga är lugnt och meditativt. Med enkla, säkra och trygga övningar för andning, rörlighet, balans och styrka har vi velat skapa ett lugnt och meditativt pass. En upplevelse där prestationskraven uteblir och närvaro och stillhet infinner sig. Med övningar som i ett lugnt tempo leder fram till förbättrad koncentration, ökad medvetenhet och inre ro. Ki yoga är vår egen form baserad på yogans klassiska grunder. Ki yoga är ett lugnt, meditativt pass för dig som vill stanna upp, känna inåt, reflektera och bara vara. Du behöver inte ha tränat yoga innan.
Vill du läsa mer om MS och Yoga läs här eller här eller här.
Det finns hur mycket sidor som helst om man söker på Internet om Yoga och söker man även på Yoga och MS eller tvärtom så dyker det upp en massa sidor och det verkar som det är mycket bra för oss med MS. Jag tycker det i alla fall!

9 kommentarer:

Söstra di sa...

Yoga är tydligen ett hett blogg ämne just nu ;)

kram kram

messan sa...

Hej Söstra di!

Först förstod jag inget men sen hajade jag :-)Det var skumt!

Söstra di sa...

... nej lite lurig måste man ju vara :)

messan sa...

Hej Söstra di!

:-) såklart!

Maria Byström sa...

Intressant. Har försökt ett par gånger men det är så svårt... Men det låter så härligt.

messan sa...

Hej Maria!

Klart du fixar det!! Härligt är det, jag lovar och imorrn är det dax igen :-)

Anonym sa...

Åh jag har haft tankar på yoga och testade det innan jag blev dålig...ska kanske testa det igen... Kram anna

messan sa...

Hej Anna!

Ja, det tycker jag du ska testa igen, det är jätteroligt och väldigt avkopplande.

kram

Hanna sa...

Hej
Jag har också MS, haft diagnosen i snart ett år. Funderar på att börja emd yoga och sökte och kom in på det här inlägget. Låter ju onekligen väldigt bra...

För övrigt kommenterar min syster min blogg med "Söstra di" också! Ha ha..