måndag 17 november 2008

Mindfulness

Som ni redan märkt är jag lite "insnöad" på mindfulness tror att det passar mig bra just nu och förresten tror jag att många fler skulle behöva använda sig av det. Det är faktiskt svårare än vad man tror att leva här och nu, att lyssna till sig själv, till kroppens signaler och vara lyhörd för sina behov, tycker jag i alla fall.

Jag tränar och tränar. Just nu tränar jag mycket SOAS. SOAS står för, stanna upp - observera - acceptera - svara eller släpp.
Att stanna upp och observera tycker jag går riktigt bra sen kommer acceptera och för det mesta funkar det också bra men ibland vill jag bara inte acceptera vissa saker. Bara för jag accepterar något behöver det ju inte betyda att jag gillar det, utan så är det just nu, lite fatta och gilla läget. Att svara eller släppa den är lite knepigare, ofta beror det på att jag blir så engagerad och får då givetvis svårare att släppa det. Nu ställer jag mig frågor innan, Kan jag påverka det? Finns det viktigare saker att engagera sig i? m.m.

Ordspråket, övning ger färdighet stämmer :-) Det går bättre och bättre :-)

6 kommentarer:

Söstra di sa...

SOAS! Mycket bra! På't bara... det är just det där att när man tror att man släppt det så får man det tillbaka i en smachretur ibland och så får man börja om igen.

... skam den som ger sig... heter det ju också :)
kram

martin sa...

Verkar vettigt!

messan sa...

Hej Söstra di!

Så brukar det helt klart vara men som sagt det gäller att inte ge sig.
Vill man något så brukar det oftast gå lättare också.

Stor kram

messan sa...

Hej Martin!

Visst är det bra och det funkar!

Anonym sa...

Heja heja! Det ÄR svårt men ack så effektivt. Gillar mindfulness själv!

messan sa...

Hej Maria!

Övning ger färdighet :-)