tisdag 18 november 2008

Sprutor och mat

Igår tog jag min spruta och efter ett tag kom dom vanliga biverkningarna plus lite till och lite till så nu blir det uppehåll med sprutorna tills vidare. Troligtvis fick jag en allergisk reaktion, enligt min läkare.

Idag på eftermiddagen har jag och min dotter varit på en föreläsning om kost och kostråd. Föreläsaren var väldigt inspirerande och även om det inte var så mycket nytt så fick jag mig en tankeställare på allt socker jag får i mig på en dag. Jag som älskar godis...
Det som man inte tänker på är att det är socker i leverpastej, falukorv och i nästan allt bröd. Det viktigaste att veta är att fett inte är farligt utan det är sockret vi blir sjuka/tjocka av. Jag behåller mitt äkta smörpaket i kylen och fortsätter med mina gräddsåser :-)

10 kommentarer:

Söstra di sa...

Ja visst är det skumt! Jag är för tillfället helt inne i Sanna Ehdins böcker och hon skriver massor om drogen- sockret! Jag har fått mig en riktig tankeställare måste jag säga och jag överväger numera både det ena och det andra.

Fick en kommentar från kassörskan i mataffären igår: Oj du har ju handlat nästan allt ekologiskt.

Små steg gör stor skillnad på sikt!
KRAM

Ps Mannen blir nog svår att övertyga i ert hushåll eller vad tror du ;-)... om sockret alltså...

din dotter sa...

ja, föreläsningen var väldigt intressant, läste på innehållsförteckningen idag på bl.a brödet och filen jag åt imorse, massa socker i båda två!!


söstra di: haha skrattade åt din kommentar,håller med att pappa blir nog svår att övertala, han äter liksom kakor klockan sju på morgonen, haha..

Söstra di sa...

Din dotter: Ja och det värsta är att man nästan blir helt handligsförlamad i affären när man börjar läsa. Det är ju f-n socker i allt... helt sjukt!

messan sa...

Hej Söstra di!

Ja, dom böckerna är kanon! Socker är ju en drog och klinikerna som botar socckerberoendet har lång väntetid. Observant kassörska må jag säga. Mannen går inte med på sockerfri kost, aldrig :-) och jag som älskar godis kommer fortsätta med "lite" det i alla fall.

Kram

messan sa...

Hej min dotter!

Ja, det är socker i allt tyvärr annars kunde man äta ännu mer godis :-)Jag kommer att fortsätta som vanligt...en godisgris går inte att bota men föreläsningen var toppenbra!!
Fast visst kan man tänka sig för, ibland ;-)Det viktigaste är att vi mår bra och kör på det som känns rätt.
Kram

messan sa...

Hej Söstra di och dottern!

Mannen ville inte ens höras talas om föreläsningen:-)
Inte är jag förvånad!

Söstra di: Lycka till med dina små steg som snart blir stora.

Anonym sa...

Håller med att det är socker i allt men jag har provat kalaspuffar utan socker och det är inte gott blä. vi är nog vana vid socker.
Charlie

Anonym sa...

Hej Charlie!

Du har helt rätt! Vi är så vana vid sockret så när vi ska äta sockerfritt så är det inte gott.

Anonym sa...

Åååååå, grädde. Jag försökte gå upp i vikt med hjälp av vispgrädde i somras men det var lögn. Men med "normalt" sockerintag så dröjde det inte länge innan jag nådde min målvikt igen ;-)

messan sa...

Hej Maria!

Du är verkligen ett perfekt exempel på att man inte går upp av fettet men sockret. Yippee, teorin stämmer :-) Visst är det gott med grädde? Mums!