lördag 30 maj 2009

Premiären är gjord

Ikväll är jag trött och så lycklig! Vi har haft premiär på det som vi under vinterhalvåret går och väntar på. Att sjösätta vår båt!

Nu ligger hon i hamnen redo för vackra dagar och hela resten av sommaren.

Idag när vi sjösatt henne åkte vi ut på en ö och hade en toppendag. Vi hade från början funderingar på att sova i båten i natt, premiärnatten men snälla föräldrar som vi är så åkte vi hem eftersom lilla tjejen hade lite saker för sig ikväll. Vi hinner sova många nätter i sommar i alla fall.

Dagens stora ros går till lilla tjejen som badade....vattnet kändes som typ 10gr. Grattis stumpan! Strongt gjort, eller hur?

Att vara ute med båten på en ö, det är livet för mig. Jag älskar det och jag är uppvuxen med att vara ute på sjön.

Vad gör man på en ö egentligen? Idag har vi fixat och donat i båten. Tagit mått då nya gardiner behövs och även dynor. Jag ska börja sy nu i veckan. De gamla är så solblekta. Givetvis har jag gått i bikini hela dagen så lite sol har jag fått också. Jag har läst en bok och tidningar. Gått på upptäcksfärd med hunden. Jag har fixat med maten, vi har grillat och njutit av melon och en massa annat onyttigt. Självklart så har jag latat mig också...legat på klipporna och hört vågornas kluckande ljud.

Så klart har jag spanat lite med....i kikaren på alla båtar som åker förbi:) En kikare är ett måste i båtvärlden!

Imorrn sticker vi ut igen...

Vad gör ni?13 kommentarer:

HELENA-RUTAN sa...

Nu blev jag avis.... :O

Humlan sa...

haha, tack för rosen mamma! <3 :)
love you!

Under förvandling sa...

Hej messan!

Snygga bilder på vattnet!!

Åh låter underbart, som LIVET liksom :) Hör att du NJUTER...härligt!!

Kram Annelie

Lena sa...

Härligt att njuta! Det är så livet ska vara.
Fyran badade för några veckor sedan, tokstollen. Själv så badar jag nästan aldrig och ska jag bada så ska det vara varmt, jättevarmt :-)

Ha en underbar dag i dag också!
Kram

Vattenslangen sa...

Nej, bada är nog lite kallt. Jag gissade på det igår. Båt är bättre. Brukar inte bada längre. Blir liksom ett sånt stort projekt på något sätt. Svalka med vind kan man ju göra. Båt är jättehärligt då tror jag. Ha det underbart bra!

Trasdockan sa...

Jag tänker spendera dagen med att vara avis på dig ;-)

skrivanne sa...

Bilderna är helt underbara!
Förstår att du längtat! Men nu är premiären överstökad och nu är det bara att njuta varje underbart ögonblick på vattnet!
Önskar dig en trevlig Mors dag!
Kram anna

Maria Byström sa...

Å, vad härligt!

Kram

anna sa...

så härligt, det är underbart att ha båt, tyvärr har vi ingen ännu, måste övertala mannen först!

Anki sa...

Vilka vackra bilder! Jag är avis för jag älskar jag vatten min helg har tillbringat på altanen det mesta och solat etc...så skönt. Kram

Mz.olsson sa...

Åh, havsbilderna gör mig galen av längtan!! Jag växte ju också upp med att vara ute på sjön!! Såååå härligt! Är så glad att vi ska få komma hem till Sverige i sommar efter sju år. Somrarna är verkligen då jag längtar som mest. Finns inget som går upp mot en svensk sommar!

Lena sa...

Grattis till premiären! :) Själv är jag mer en landkrabba och vet faktiskt inte hur man beter sig på en båt. Den enda båt jag åker är den till Åland. :)
Synd att det blev lite fult väder igen då, men snart kommer nog solen igen så ni får ta ut båten lite mer.

Kramar

Paula sa...

Men då, var är bilden på båten??? Jo, jag älskar också sjölivet, men jag har bara varit båtägare ett par år då vi hade segelbåt när vi bodde i Stockholm. Bättre somrar kan jag inte minnas! Vi seglade till både Åland och till Åbo skärgård på semestern och varenda helg var vi ute under sommaren. Det tråkiga var en dotter på typ 12 som i stort sett vägrade hänga med...
Du är väl brun som en pepparkaka redan....
Kramen