söndag 3 maj 2009

MS konferens

Jag är unik säger min läkare till mig. Visst är jag det! Vi är alla unika på olika sätt, eller hur? När någon berättar att man är unik så blir man oftast glad för det förknippas ofta med en positiv tanke.

Jag är så unik ;) att min läkare vill ha med mitt ”fall” på nästa MS konferens. Anledningen är att jag testat flera olika bromsmediciner och får allergiska reaktioner av dom. En del har varit riktigt allvarliga. Allt finns nedskrivet och en del finns till och med på bild. Han vill berätta om mig och visa bilderna för det är intressant ur MS läkarnas synpunkt och många åsikter och teorier kommer säkert att komma fram varför jag reagerar så här. Det viktigaste är nog ändå för framtidens och forskningens skull och givetvis för min egen skull.

Sen vill han gå vidare och försöka ta reda på vad det är min kropp inte accepterar. Det kommer att innebära en del tester för min del och kanske ett par överliggningar på sjukhuset eftersom jag måste vara under observation under tiden.

När man får ett sådant här erbjudande att vara så unik och veta att jag troligtvis kommer få ett svar på var felet ligger för min egen skull och vetskapen om att jag hjälper andra, då kan man inte tacka nej.

Så givetvis har jag sagt, ja till detta. Önskar jag fick sitta med på ett hörn och tjuvlyssna när dom pratar om mig. Det skulle vara så spännande!

20 kommentarer:

Anki sa...

Det hoppas jag att du får lyssna på vad de säger om dej.Kram

anna sa...

Ja precis som du säger så förknippar man ju unik med någor positivt, men att få allergiska reaktioner mot medecin man behöver är ju inte speciellt kul. Men kanske att detta leder till något positivt för din del, det både troro jag och hoppas! Kram Anna

Lena sa...

Instämmer i det du säger. Alla är vi unika. :)
Jag önskar dig lycka till i provtagningar och undersökningar i detta unika fall.

Kramen

Sv: Tack, jag mår lite bättre. Men det är något som finns i min kropp som inte vill ge vika. Halsen är tjock till och från och öronen ilar. Så jag måste nog gå till farbror doktor igen. Och så har dottern blivit sjuk igen. Så det där går för runt. Så trött man blir.

Anki sa...

Min Söndag har väl varit ganska okey har jobbat mellan 9 och 15 efter det var det handling o matlagning. Och nu är det egen tid som gäller. Kram

Anonym sa...

Hej goa Messan!

Du är unik även utan MS, som du säger!! Jag tycker visst du borde få sitta med och lyssna...fattar att du blir nyfiken. Skulle jag med vara... Hoppas alla svar faller på plats!!! Och att du snart tål en effektiv medicin!!

Söndagskramar Annelie

Söstra di sa...

Du är fantastisk som alltid försöker vända allt och hitta något positivt att ta med dig på vägen. Absolut- du är unik!

kram till dig

Sussi sa...

Så mycket som det kan kännas lite jobbigt att vara med i den där konferansen så måste det nog kännas spännande också!! Tänk om du får massa svar du inte hade innan :-)
Om du vill lyssna så kanske det går att ordna. Det är ju ändå dig dom pratar om så du kanske kan begära det..

Lycka till
Kramisar

Trasdockan sa...

Oj vad stännande! Hoppas att du får svar på dina frågor och att det de kommer fram till kan vara till hjälp för andra!

Kram!

Tant Brun sa...

Klart att du är unik..det har jag förstått för längesen..hoppas det leder fram till något riktigt bra.
Kram kram
Bibban

Anonym sa...

Unika messan! Sen är det ett otroligt spännande val! För att få flera läkare att sitta och diskutera ens falll, måste kännas mycket speciellt! Både i utbildande syfte och för egen del!
Hoppas att du verkligen kan vara ett fall som de knäcker oxå!
Hur har dagen annars varit?
Kram Anna

Lena sa...

Visst är vi alla unika, men det är ju extra kul att få höra det :-)
Spännande att få pratas om på en konferens, du borde väl säkert få reda på vad de pratat om tycker man.

Sv: jag vet inte vad du kan vara för djur, känner dig inte irl ju. Men lite av en hund skulle jag tro, tillgiven, trogen och lyssnande, med en blandning av en klok uggla :-)
Min trötthet är hopplös just nu, och du vet det där med att lyssna på sin kropp....funkar inte ibland. Ja ja i morgon är en annan dag.

Ha en underbar kväll!
Kramar

Anonym sa...

Ja, alla är vi unika....
Lycka till med provtagningar och att man hittar nån bra medicin som fungerar.

Jag åt frukost innan jag tog promenad efter bilen, blev lite slö...
Har sedan fixat lite i våra rabatter, krattat lite o nu på kvällen tagit en skön kvälls promenad.
Längtar inte efter en ny jobb vecka...
Må så gott!!
www.mariekjerulf.blogg.se

Soffie sa...

lite läskigt att sitta å lyssna om sig själv men va bra för andra läkare att få ta del av dej,
å hoppas verkligen de kan komma på nåt bra för dej för du är verkligen unik!
kram

Katarina sa...

Hej,

Lycka till med undersökningarna :) och tack, för att du hjälper oss andra som tar broms.

Mvh
/Katarina

Fyrbarnsmamman sa...

Du är verkligen unik! Inte mist på sättet du vänder på allt tråkigt och jobbigt till något positivt och inte ser allt så mörkt. Du är beundransvärd!!
Kram

Anki sa...

MM du hade rätt med morots kakan den var min!

Mz.olsson sa...

Oj, vad intressant!! Nej, ett sånt tillfälle kan man ju inte säga nej till! Åh, vad spännande att få höra vad de kommer fram till. Jag är jätteintresserad av det här med kropp och hälsa! Håller med Anna, hoppas att det här leder till något positivt för din del också!!

Mz.olsson sa...

Förresten - "ditt halsband" är underbart fint!!

Anonym sa...

Sv: Gårdagen spenderades med flitensbyxor hårt åtdragna! JAg hann med både att dammsuga hela huset, renbädda alla sängarna, tvätta allt som var smutsigt i tvättkorgen, veckohandla, baka brownies med pojkarna, dammsuga bilen och laga en toppen god middag när maken kom hem. Kvällen spenderades med familjen så jag var inte ute och smög i cyberspace alls... okej nästan då! Jag tittade in en liten sväng hos dig!
Nej nu ska jag säga adjö till maken igen! Denna gång bär det av på jobb för honom!
HA det gott! Vi "ses" helt klart i kväll! Ensam i soffan igen!
Kram Anna

Anonym sa...

ÅÅååå, det är klart att du ska svara JA! Tänk vad spännande att vara med i forskningen och bli observerad från alla håll och kanter.

Och förhoppningsvis så är det ett rejält första steg mot att du ska hitta en bromsmedicin som passar just dig.

kraaaaaaaaaaaaam