söndag 8 mars 2009

En skön söndag och Internationella kvinnodagen

Idag har jag en lyxig och skön dag. Maken fixar middagen just nu...har hört att det viskas om efterrätt också :-). Så bra jag har det och så underbart skönt det är att bli ompysslad.

Jag själv har röjt lite i vårt sovrum och nu ligger jag och läser alla tidningar som jag inte hunnit med på sistone. Mitt sällskap är familjens hund som gärna tar sig en tupplur när tillfälle ges.

Idag är det Internationella kvinnodagen och det får mig att tänka på alla duktiga och självständiga kvinnor. Tänk så mycket starka kvinnor det finns att ha som förebilder. Hurra för kvinnorna!
Har ni någon kvinnlig förebild?

8 kommentarer:

Anonym sa...

Hej, låter underbart med efterrätt...Jag har också blivit uppassad hela dagen...

Kvinnlig förebild...det kan ju vara på olika vis jag tänker...kom att tänka på Jesu vänner Marta och Maria i Bibeln. Maria valde det bästa, att "bara" vara nära och lyssna till den hon tyckte så mycket om, Jesus. Medans Marta flängde runt, stackarn. Där är Maria min förebild, hon frångick den gängse normen att laga mat och passa upp som kvinna!! Man ska ta tid för dem man älskar!

Sen finns det ju många starka självständiga moderna kvinnor...som kämpar i motvind. Vill inte välja ut någon! Men de finns överallt!!

Kram, Annelie,

Anonym sa...

Tillägg: dock ej pga dagen! Må gott!

Anonym sa...

Har många kvinnliga förebilder i min närhet... Även de mer offentliga kvinnorna finns många att välja bland... Men på rak arm kommer jag inte riktigt på ...här och nu...
Ha det gott och ät den smaskiga efterrätten... Kram Anna

Merja sa...

Vad mysigt och snällt av han att fixa middag.
Kram

Gissan sa...

Min make fixar åxå maten idag. Men det gör han ofta. Han älskar o laga mat. Han e duktig.
Kvinnlig förebild vet jag inte om jag har...
Får fundera på det.
Ha en skön söndag nu.
Kram Gissan

Ellinor sa...

vi gör våra pannkakor på fullkorn och äter dem sen med keso och sylt. ett lite nyttigare alternativ när man äter det som lunch tycker vi :) Parisresan verkar bli 2/5-6/5 . Ha en trevlig vecka! kram

Lena sa...

Betyder inte internationella kvinnodagen att det är kvinnan som ska fixa maten? ;-) För ovanlighetens skull fick jag göra det idag eftersom sambon är i källaren och grejar.
Kvinnlig förebild....svårt. Kan inte komma på någon förebild just nu, av något kön. Ingen speciell sådär..
Ha en mysig kväll!
Kramis

Tant Brun sa...

Hej, jag åker den 24 maj, ska bli så härligt..vilken gullig man du har som fixar å grejjar det är du säkert värd..kram kram