torsdag 30 april 2009

Sköna maj...välkommen...jag längtar till..

Du är så välkommen så! Nu är den är på riktigt, våren och sommaren. Just nu ser jag bara framåt till ännu mer vår och massor av sommar. Sommaren innebär för mig en massa sköna och behagliga dagar med familjen och goa vänner. Det är så att jag riktigt längtar....

Längtan efter vår semester ihop hela familjen och alla goa vänner som hälsar på. Längtan efter vår båt och våra äventyr med den. Längtan att sitta på klipporna och se solen gå ned och att sen få gå och lägga sig i båten i tystheten och se på månen och stjärnorna, det är lyx.

Längtan efter att se hur flötet åker ned när jag fått napp, vilken härlig känsla. Lavendeln som luktar så underbart när jag känner på den.

Att få dra upp dom första burarna med kräftor, det är en en sån känsla. En häftig känsla och att höra dom "prassla" hela natten.

Längtan efter min och dotterns vandring och så mycket mer...

" Livet behöver inte vara perfekt
för att vara underbart"

Fick en fråga

-Mamma, snälla hänger du med på moppetur?

-Nä, inte nu! Har precis målat naglarna (fast det var torrt). En annan dag gör vi om vår tur :), min älskling.

Om jag törs göra om det här.

Strålande sol och Valborg

Idag blir en underbar dag! Det är Valborgsmässoafton och solen strålar och temperaturen ute är alldeles perfekt. Inte för varmt och inte för kallt utan perfekt. Kan det bli bättre?

Nu ska jag ut och njuta av det vackra vädret och allt det gröna i naturen som har slagit ut i en rasande fart.

Vad ska ni göra idag?

onsdag 29 april 2009

Tankens kraft...mina funderingar

Allt börjar hos oss själva, eller hur? God hälsa handlar mycket om att bli medveten om vad vi tar in och vad vi ger ut. Svårare än så är det inte...eller?

Genom att styra våra tankar kan vi ändra vårat liv. Allt beror på vad vi matar in för tankar i vår hjärna. Är vi positiva, stöttande, snälla emot hos själva så bemöts vi oftast så från andra. Motsatsen, om vi är hårda emot oss själva så blir vi oftast hårt bedömda av andra också då de ser våra egna krav på oss själva.

Att tänka snälla tankar om sig själv borde vara en sjävklarhet. Att tänka positiva tankar och berömma sig själv för bra saker som man gjort eller sånt man är duktig på lika självklart. Att tala om för sig själv, affirmationer som tex. jag är duktig på..det skulle vi behöva göra flera gånger per dag.

Att möta sina negativa tankar är något vi måste göra även om det mest naturliga är att man vill springa ifrån dom. Det blir som att springa iväg från sin egen skugga och det är ju svårt. Risken blir att de ploppar upp precis när som helst senare. Det bästa är att ta emot dom och acceptera och oftast brukar de då försvinna...

"Om du vill se vilken verklighet
som väntar i morgon
behöver du se på dina tankar idag.

Min onsdag

När jag vaknade i morse så var jag riktigt trött efter gårdagens arbetspass. Fast det visste jag ju redan att jag skull vara :). Det som jag däremot inte visste var att min Tinnitus gått upp till oanade ljudnivåer. Hur kan det låta så högt egentligen?

Vad det beror på vet jag inte men det kan vara att jag är trött eller från igår då jag utsattes för ett väldigt högt ljud. Jag hoppas och ber snällt att det går ner och lägger sig på den normala nivån igen. Den som jag alltid har och är van vid.

Träffade min tjocka vännina idag. Ja, tjock är hon för hon ska få en bebis om fyra veckor. Jag väntar minst lika mycket som hon på underverket. Tänk vad bebiskläder jag får köpa :). Vi åt en god lunch på en uteservering. Fiskgryta med lax och räkor och en Saffransaioli till. Smaskigt gott var det!

Vi var ungefär lika sega så vi satt mest och njöt av maten och solen och så klart blev det lite prat och skvaller också. Det är alltid lika roligt att träffa henne!

När jag satt här och skrev så slängde jag in ett par kanelbullar i ugnen till mitt fika. Jag glömde bort att dom fanns så nu är det två svarta och brända bullar. Gör ett nytt försök igen. Konstigt att jag inte kände att det lukta bränt...för det gör det.

Nu ska jag passa dom andra bullarna.

tisdag 28 april 2009

Fullspäckad dag

Ska snart hoppa i säng. Kom precis nyss hem efter en heldag i Stockholm. Den här gången började dagen i ottan så det blev ett tidigt tåg. Idag blev det jobb, jobb och jobb! Inga mysiga promenader. Dagen har varit intensiv och mycket rolig!

Känner jag mig själv rätt så kommer jag vara lite trött imorrn och som tur är får jag vara hemma och vila och bara njuta efter min 14 timmars arbetsdag. Det är jag värd!

Sov gott så ses vi imorrn!

måndag 27 april 2009

En bok om andra med sjukdomen MS

Nu finns det en bok att beställa här. En bok om andra människors berättelser om sin MS. Berättelserna kommer från tidningen MS magasinet och är ett urval av de mest populäraste porträtten.
Boken är gratis.

Jag själv tycker det är intressant att läsa om andra som också har MS och hur dom hanterar det och lever på bästa sätt. Det finns alltid något nytt att lära sig och att få knycka lite knep :) Jag har beställt boken redan.

Dagens middag och receptet

Ikväll blir det en italiensk sallad till middag närmare bestämt en Panzanella, supergott! Här kommer receptet.

Ingredienser
6 kvisttomater, mogna
2 stora paprikor, röd och gul
3 msk kapris
1 kruka basilika
Lite bladpersilja att garnera med
3 msk svarta oliver, söta
0.5 bondbröd, dagsgammalt (gärna bakat på durumvete)
2 stora medelhavssardeller, skurna i bitar (behövs inte)
1 vitlöksklyfta
2 dl olivolja
1 msk rödvinsvinäger, flingsalt, svartpeppar

Gör så här:

1. Olja och rosta paprikorna i ugn, på 200 grader, tills skalet släpper.

2. Skär ner 3 tomater och mixa dem med 1 msk kapris, 1/3 av basilikan, olivolja, rödvinsvinäger och vitlöksklyfta. Smaka av med salt och peppar. Sila. Dressingen är klar.

3. Skala och kärna ur paprikorna och skär dem i rätt breda strimlor.

4. Skär ner resterande tomater i mindre bitar.

5. Skär bort skorpan på brödet och dela det i kuber.

6. Blanda brödet med dressing och vänd ner tomat, paprika, kapris, oliver, basilika och sardeller.

7. Låt stå i en timme, så det hinner gôtta till sig ordentligt.

8. Garnera med oliver, persilja och basilika, servera och njut!

Ibland slänger jag ner lite soltorkade tomater också. Brukar ibland ha i lite gurka för lilla dottern skull. Salladen är jättegod och matig. Till det här skulle det vara mycket gott med ett glas rosé men det blir inget i alla fall inte ikväll :). Citronvatten går precis lika bra!

Glitter och glamour

Idag på jobbet sa en kollega till mig, det glittrar om dig idag!
Tackar, tackar, svarar jag och ler.

Lite senare när jag gick på toaletten så insåg jag att det var det där glittersprayet som spökade :)
Det blev i alla fall en härlig måndag i glittret och glamourens tecken.

söndag 26 april 2009

Explosion

Igår rensade jag i mina badrumsskåp och slängde gamla saker som hade gått ut för ett antal år sen... I del förpackningar fanns det inget kvar i heller. Varför har jag sparat det, kan man ju undra :).

Hittade ett litet hårspray med glitter i som säkert någon av döttrarna haft för ett antal år sen. Provade lite på mig själv på skoj. Skulle nog inte gjort det för det hakade upp sig och trycket ökade i flaskan. Hjälp vrålade jag!!

Som tur var så var minsta dottern hemma och hämtade en burk med lock på och slängde i sprejen i och sprang ut. På vägen small det till och locket flög av på burken, allså en liten explosion.

Som om inte det räckte så hände det igen utomhus denna gång. Nu small det ordentligt! Den här gången slängde hon iväg allt och sprang in. Herregud, hårsprayer är farliga för messan! Tack min älskade dotter för att du räddade mig från explosionen!

Jag tränar...

inte för att komma i form till beach 2009 utan för att jag vill orka och fixa min vandring på Klosterleden. Min pilgrimsvandring. Egentligen skulle jag och dottern ha genomfört den redan förra sommaren men på grund av en del händelser så blev det inte av. Nu ska det bli av!

Jag vill verkligen kunna orka att genomföra det här för min egen skull. Jag får helt enkelt ta det i min egen takt och hoppas att tröttheten och karusell huvudet håller sig ifrån mig då. För göra det det ska jag göra oavsett vad som än händer.

Idag har jag varit ute och gått i 2 timmar i raskt tempo och när jag kom hem blev det ett Yoga pass. Har ett bra program som jag kör efter och idag hittade jag en DVD som jag helt glömt bort att jag inhandlat en gång i tiden. Minnet kanske inte är det bästa :-).Den får det bli imorgon. Nu ska här tränas!

" Livslust är att alltid
ha kommande projekt
i ögonvrån"

lördag 25 april 2009

Hjälp!!

Jag är i desperat behov av hjälp! Min text på bloggen har ändrats sig...men jag har inte gjort något!?? Inte vad jag vet iaf.

Jag vill ha min vanliga text igen...jag saknar den. Snälla, är det någon som vet så hör av er! Nu är den så himla ful. Har ni sett prickarna över bokstäverna. Hallå, de ser helt malplacerade ut. Jag vill bara veta hur jag får tillbaka den gamla och vanliga texten, vilka inställningar det ska vara eller vad jag ska göra...

Är ju ingen teknik freak som ni vet ;-). Eller rättare sagt tycker det är såååå tråkigt!

Blandade känslor..del 2

När jag klev av tåget så väntade maken och dottern på mig. Kram och pusskalas blev det så klart! Härligt att vara hemma igen efter tre toppendagar borta. Tusen tack, min stora dotter!

Sen väntade det som jag verkligen hade blandade känslor inför. Vi åkte raka vägen för att hämta hem vår hund som har opererat bort sitt öga och legat på inlagd på Djursjukhuset. Frågorna var många... Hur mår hon? Hur ser hon ut? Har hon ont?

Det blev ett kärt återseende. Både hon och vi blev så glada att se varandra igen. Det rann många tårar på våra kinder.

Lilla dottern gillar inte otäcka saker så hon hade lite svårt att titta på henne men det kommer gå över med tiden. Visst ser det lite otäckt ut eftersom man ser stygnen som ska tas bort om 2 veckor. Hennes päls kommer att växa ut vid ögat så det kommer inte synas speciellt mycket.

Nu väntar ett par veckor med tratt och antibiotikakur och just nu har hon morfinplåster som lindrar hennes smärtor.

Att hon har tratt det hör vi!! Det dunkar och smäller hela tiden och en del möbler är flyttade :-) Lite drogad av sitt plåster är hon också.

Det viktigaste är att allt det här är över nu och att hon slipper ha smärta i sitt öga. Tänk att det finns en del som behåller ögat enbart för utseendets skull trots hundens smärta!!??

Nu väntar solen på mig och enögda hunden!

fredag 24 april 2009

Blandade känslor..del 1

...det var så det var när jag åkte hem idag. Inte så att jag inte ville komma hem till maken och minstingen utan det var andra saker som jag tänkte på.

Börjar med min underbara dag idag. Dottern och jag var ute och gick på Djurgårn i strålande sol. Vi var inte ensamma kan jag säga. Alla var ute och njöt av det fina vädret. Vi gick en runda på en mil och lite till och det ska belönas, eller hur? Så det blev två latte på Strandvägen och att bara sitta och njuta och att lyssna på henne. Dotterns och mina fötroliga samtal. Dom är guld värda.
Hon pratar och jag lyssnar. Jag älskar att lyssna på henne det är så mycket härliga positiva tankar om framtiden.

Det är så härligt att ha en sån underbar kontakt med sina barn, att få vara med men ändå på avstånd.

Sen väntade tåget hem till familjen. Det var då allt började, mina funderingar hur har det gått...
med allt...

Forstättning följer imorrn...

Ny dag och nya äventyr

Vädret är strålande sol och frukosten har vi njutit av. Nu ska vi iväg på ett promenad äventyr!
Ses senare!

torsdag 23 april 2009

Jordgubbar :-)

Ligger hemma hos dottern och mumsar på en liter jordgubbar som vi köpte idag för endast 50 kronor :-). Snart blir det middag...

Full fart

Just nu har jag en liten vilopaus före kvällens middag. Annars har det gått i ett!

Idag har vi, dottern och jag strosat runt i Gamla stan och inne i centrum och vädret är helt underbart. Någon speciell shopping har det inte blivit utan mer att bara gå och titta och njuta. Stockholm är underbart så här på våren med vattnet och allt folkmyller.

Förmiddagsfikan intog vi på en mysig uteservering, härligt! Lunch blev det på första bästa ställe för då var jag trött och hungrig och bara var tvungen att få i mat i mig. Det blev NK. Rimmad lax med stuvad potatis, det var mums det :-)

Missade att ta med mig stegräknaren...den skulle jag haft idag för det har nog blivit ett antal steg misstänker jag och det känns så i benen också :-)

Har ni det bra?

onsdag 22 april 2009

Stockholm

Nu är väskan packad och snart bär det av till huvudstaden. Det blir både jobb och nöjesresa.

I väskan har jag packat ner mina walkingskor eftersom jag hoppas på en skön promenad på Djurgården helst i soligt väder :-) om jag får önska och det får man ju göra. Morrontv lovade att det skulle bli strålande sol snart igen! Nu kom jag på att solbrillorna måste med också!

Datorn kommer också snart att bli nerpackad ska bara skriva klart först. Om jag inte får med mig bloggen och "er" då får jag abstinensbesvär :).

Oj, vad klockan går fort nu måste jag skynda mig...

tisdag 21 april 2009

Primavera in Anticipo - It is my song

Tänk att ett språk kan vara så vackert att lyssna på. Det här är nog ett av de vackraste språk som finns... Det är lugnt och rogivande, nästan som en smekning. Det får mig att må så bra. Mi piace italiano! Arrivederci! A più tardi...

Jag älskar den här låten!

Nybakade muffins



Full rulle har det varit på jobbet idag. Hjärnan har gått på högvarv och det ena efter det andra skulle lösas just här och nu. Det mesta löstes också!

När jag öppnade dörren hemma så slog en doft emot mig. En doft som jag så väl känner igen, choklad. I köket stod dottern och bakade chockladmuffins :-) och kaffebryggaren puttrade vid sidan av.

Känslan av att bara få sätta sig ned och få nybryggt kaffe och nybakade muffinsar, den är härlig den :-) efter en dag med fullt ös.

Badbomb

På lunchen idag köpte jag en badbomb från Lush. Det stod att det var en morgon badbomb men jag tar den i kvällens bad istället, så blir jag både lyxig och pigg :-).

måndag 20 april 2009

Jag vann

Ibland när lusten faller på så köper jag en eller två trisslotter. Kanske drömmen finns där om en miljonvinst...fast jag har det ju så bra nu utan den där miljonen. Men ändå...och jag brukar inte vinna. Tur i spel är inte min grej, liksom.

Idag attackerade lusten mig och jag köpte en trisslott. Kan ni tänka er. Jag vann! 75 kronor och så glad jag blev, jätteglad!

Bokshopping


Idag blev det fika på stan med en vännina och inköp av lite nya böcker att njuta av. Hittade fyra bra deckare en av dom är fortsättningen på den jag ägnade dagen åt igår. Sommardöden av Mons Kallentoft.

Har ni läst någon av Johan Theorins böcker? Dom verkar också vara jättebra!

Längtar till när jag får sätta tänderna i mina nya deckare :-) Läsa är verkligen avkopplande!

Vackra ting

Jag gillar att ha vackra saker i min närhet. Saker som får mig att må bra! Men vad är då vackert? Det ligger ju som bekant i betraktarens ögon och som tur är så tycker vi inte likadant. Det finns så otroligt mycket vackra saker att välja på...
Min kudde som jag köpt på Indiska den är vacker för mig. En riktig färgklick i mitt annars så vita rum.
Vad tycker ni är vackert?

söndag 19 april 2009

Sköna söndag

Dagen började med en promenad på 8 km i ett soligt och blåsigt väder. När vi kom hem fixade vi våfflor, så gott med grädde och sylt!

Sen blev jag fast med en bok som jag precis läst klart nu. Har haft lite toapauser och ett middagsbreak men inte mycket mer :-) Har varit helt uppslukad av boken. Boken heter Midvinterblod och är skriven av Mons Kallentoft. Har ni läst den? Om inte så rekommenderar jag den varmt om ni gillar deckare. Den var väl värd alla goda recensioner den fått.

Boken utspelar sig på Östgötaslätten och är den första i en triologi. Imorgon ska jag åka och köpa dom andra två, längtar redan nu...

Imorrn ska jag också ta en riktig bloggtur på era bloggar som jag inte hunnit idag :-) Tack för alla gulliga kommentarer jag fått. Vi ses imorrn för nu ska jag natta mig.

lördag 18 april 2009

Mina stjärnor på himmelen

Bilden lånad från astronomiguiden.com

Det är stjärnklart ute. Tittar upp på alla stjärnor för det är hur många som helst och jag ser Lilla Karlavagnen och Polstjärnan som lyser så starkt. En del av stjärnorna jag ser känner jag igen. En av dom är min älskade farmor. Den stjärnan lyser extra starkt speciellt för mig, bara för mig.

Kommer ni ihåg dom kvällarna och nätterna när det har varit riktigt stjärnfall?
Senaste gången det hände då låg jag och maken på en filt i gräset och höll varandra i handen och bara tittade på och njöt. En underbar händelse som finns där för alltid.

Himmelen var var så full med stjärnor så det var helt magiskt och att sen att få se dom åka ner en efter en det är en så stor känsla så den går inte att beskriva i ord. Undrar om det snart händer igen? Vet ni så hör av er nu?

Jag tröttnar aldrig...

på den här låten. Så bra den är! Har ni hört nya discoversionen? Den brukar jag dansa till här hemma när jag har mina egna danskvällar eller discokvällar :-).

Min dröm om träsket

Tänk så konstiga drömmar kan vara... Inatt har jag drömt att jag var i Träsket. Träsket i Robinsson. Hur kunde jag hamna där?

Det var tufft kan jag säga, så jag förstår dom stackarna som bor där. Jag känner lukten än i min näsa och jag har nog aldrig varit så hungrig som idag när jag vaknade. Jag var ju inte där så länge så någon viktnedgång blev det inte för min del :-). Bara ett oförklarligt blåmärke...

Tur att jag är hemma igen och fick min morgon mysstund med familjen och min goda frukost och nu väntar lördagen på mig. Vad ska ni göra idag? Förresten ska ni se Robinsson och Träsket ikväll?

fredag 17 april 2009

Inredning på nätet

















Ni har väl inte missat H&M:s inredningskollektion. Finns mycket snyggt att köpa och det bästa är att det går att beställa på nätet. Bilderna är ett litet axplock från kollektionen.
Ha en fortsatt skön kväll!

Jag njuter :-)

Jag ligger och läser i mitt mysrum, ni vet det där tiden står stilla :-) Blommorna är planterade och solen strålar utanför och här ligger jag och njuter och drömmer om både det ena och det andra.

I senaste numret av Lantliv fanns det ett reportage om växthus. Ååå, så vackert det var med olivträd och vinrankor och mycket loppisfynd i. Det drömmer jag om just nu...

...och tänk snart kommer färskpotatisen, finns det något godare än de första små potätterna med en stor klick smör till. Mmmm...eller tänk en god kall potatissallad gjord av kokta färskpotatisar med dressing som är gjord på Dijonsenap och vinäger och lite annat smått och gott.

Tänk er smaken av de första svenska solmogna jordgubbarna...eller dom där små små cocktailtomaterna som smakar sol...

Så underbart livet är! Så mycket härligt det finns att tänka på när man ligger och vilar :-).


MS tröttheten

Jag vill så mycket men orkar så lite. Det får mig att bli så arg ibland och idag är en sån dag. I mitt huvud har jag så många roliga saker jag så gärna vill göra men just nu känns dom övermäktiga att ta itu med trots att det bara handlar om roliga och positiva saker. Frustrerande...ja, det är det.

Just idag känns det som jag har blyklumpar i mina ben och mitt huvud är som en karusell och det värker lite här och där. Idag känner jag att jag har MS.

Men...jag ger mig inte. Min envishet är bra att ha i många lägen men den förstör nog också för mig, att jag inte vilar när jag skulle behöva det som mest. Det är så svårt att hitta lugnet och att vila när det finns så mycket roliga saker att göra. Det är så svårt att vara en trött person när man egentligen är en väldigt energisk person.

Idag tänker jag inte ge mig utan nu ska jag iväg till Blomsteraffären och köpa blommor och sen ska här planteras för fullt. Det blir en påfyllning på må bra kontot för mig!

torsdag 16 april 2009

Utflykt med fart...

När dottern kom från skolan idag bestämde vi att vi skulle åka iväg till bibban och på en loppistur. Vädret var helt underbart och det passade perfekt för en cykeltur. Tyckte och trodde jag i alla fall...

Då kommer dottern med det bra förslaget: Mamma vi tar EU-moppen! Självklart gör vi det, svarar jag.

Sagt och gjort så letade vi upp en gammal hjälm, utan visir och sen bar det iväg i full rulle i staden. Hon kör inte direkt sakta så jag hade fullt sjå att hålla i mig och jag såg inte mycket av staden heller då tårarna sprutade på mina kinder och en och annan insekt hälsade på mig i ansiktet också :-) Undrar vem hon ärvt dom här rallytakterna efter??

Böckerna blev återlämnade och vi hann med ett par loppisar också. Mina ögon är illröda och det ser ut som jag gråtit hela dagen men gud så kul det var :-) Det måste vi göra om snart igen, min älskling!

Nu har vi fixat och ätit en god middag moppeköraren och jag. Speghetti och köttfärssås med en god sallad till och massor av parmesan, mums!

onsdag 15 april 2009

Tick, tack, tick, tack

Sist jag var i min favorit inredningsaffär så köpte jag en underbar väggklocka att ha i mitt nya rum. Dotterns gamla rum som jag fixat om till kontor, pyssel och mysrum och sist men inte minst givetvis fortfarande dotterns rum när hon kommer hem, så klart :-).

Hängde upp klockan över skrivbordet och satte i ett batteri och det tickade på...en kvart iallafall sen stannade den :-). Min första tanke var att åka och byta till en ny. Sen bestämde jag mig för att den får hänga som prydnad, för i det rummet får tiden stå stilla. Det får helt enkelt bli ett stressfritt och lugn och ro rum där jag och familjen kan koppla av.

Vi älskar vårat rum idag med klockan som prydnad!

"Man måste stanna upp en stund ibland
för att orka gå vidare"

Telefonsamtal

Det blev inget telefonsamtal idag för veterinären var sjuk. Hon skulle komma tillbaka på fredag igen. Så på fredag får vi svaret.

Vad som än händer så kommer vovven att klara sig galant med ett öga. Det har hon ju gjort dom här veckorna som blind även om hon råkat gå in i en lyktstolpe eller ett träd ibland :-). Vem gör inte det...

En liten morgonpromenad och veterinärsamtal


Är så glad för jag känner mig bättre idag. Hunden och jag har varit ute på en liten morgonpromenad. Både hon och jag på lite skakiga ben. Det är så underbart vackert ute nu så jag bara njuter och njuter :-).
Idag ringer veterinären och meddelar vad som ska hända med hundens öga. Vi var på ett återbesök hos veterinären igår och det visade sig att hon har ett högt tryck i ögat fortfarande trots alla mediciner och ögondroppar vi ger henne och hon är helt blind på det vänstra ögat. Idag ska vi få besked om hennes öga ska opereras bort. Det känns sorgligt samtidigt som jag tänker att hon absolut inte får ha ont och lida.
Så nu väntar jag på telefonsamtalet...sen ska vi gå en skön promenad igen. Visst vill man vara ute så mycket som möjligt nu?

tisdag 14 april 2009

Det blev inget...

Göteborg för min del idag. Det blev maginfluensa istället :-(. Magen är uppsvullen och tre storlekar större än vad den brukar vara och ont gör den med. Känner mig allt lite skakis i benen.

Jag hade nog hellre åkt till Göteborg men nu är det som det är så det får bli dubbelavsnitt av Desperate Housewives istället.

Nu ska jag äta min middag Proviva och en skorpa :-) Visst låter det gott?

måndag 13 april 2009

Utmaning

Jag har blivit utmanad av gulliga Therese. Spännande utmaning!

Lista 5 saker som du ska göra under 2009.

1. Ser just nu fram emot att åka till Göteborg imorrn. Blir säkert 3 mycket givande dagar med arbetet. Det kommer säkert ske mycket förändringar i framtiden både positiva och negativa och det känns spännande att få ta del av planerna redan nu.

2. Planerar just nu sommarsemestern som jag redan längtar till. Det ska bli spännande att se vart vi hamnar, kanske det lutar åt Skåne...brukar bli där vi hamnar.

3. Jag ska fortsätta att vara jag fullt ut och leva livet, här och nu och njuta av det tillsammans med min kära familj och mina underbara vänner som jag finns för när dom vill, alltid och dom som alltid finns för mig och min sjukdom MS ska inte få begränsa mig.

4. Jag ska åka till Thailand och hinner nog med en liten restis också om jag får önska :-). Att resa det gillar jag! Eller, det älskar jag!

5. Jag ska gå en pilgrimsvandring med min stora dotter och lilla dottern följer kanske med. Vilket äventyr :-). Jag hoppas jag fixar den!

Jag skickar utmaningen vidare till

Angelica
Lena
Anki
Annelie

och alla ni andra som är sugna...

Bilder från långfredagen

Krispig tulpan

Sol, sol, sol, härligt!

Italiensk middag med hemmagjord pasta.

Mumsfillibabba! Så god kaka.

Så gott!!


Kram

lördag 11 april 2009

En mysig dag

Min lilla tussilago

Igår när vi åkte till påskmiddagen så åkte vi förbi en hel åker full med tussilago. Massor av tussilago! Jag såg både vitsippor och blåsippor på resan också.

På påsklunchen igår satt vi ute och åt på altanen. Vi åt italiensk mat, supergott! Vi fick iskall god champagne när vi kom dit och middagen avslutades med en god tryffelkaka med jordgubbar till. Det var en underbar dag med strålande sol och i trevliga människors sällskap.

Visst blev det en promenad efter middagen också. Sen bar det iväg hemåt och mysa och se lite på tv.

Glad och lycklig så somnade jag tidigt igår. Idag bär det iväg på nya äventyr, spännande!

Ha en skön påskafton! Idag kommer påskäggen....

fredag 10 april 2009

Långfredag

Nu är fredagen här, den långa :-) Solen strålar! Min påsklilja stormtrivs ute.

Idag är vi bortbjudna på påsklunch, det ska bli jättretrevligt. Vad gör ni idag på långfredagen?
Äter ni påskmat idag? Jag vet inte riktigt vad vi kommer bli bjudna på idag men gott blir det, det vet jag redan.

torsdag 9 april 2009

Efter regn kommer solsken...

...så sant så. Idag sprack det upp mitt på dagen och solen strålade. Jag och dottern skyndade oss hem från stan, hann få med mig en kudde från Indiska och en vit blus. Kudden ska ni få se för den är helt underbar!

Gissa vart vi begav oss när vi kom hem? Till skogen. Hittade en tussilago :-) Som jag fotat. Det blev en långpromenad, så skönt!

Nu har vi ätit god mat och städat i rekordfart.

Snart bär det iväg till Blåkulla. Har redan gjort iordning kvasten, så den står klar. Vilken tur vi har, det är fullmåne ikväll, då ser vi bättre på vår färd :-) För ni hänger väl med?

Here I come!

Regnet det bara öser ner och jag blir så blöt om både skor och strumpor...tralla la la la...la la.

Idag blir det gummistövlar på när vovven och jag ska gå på morgonpromenaden. Det finns ju inget dåligt väder utan det är bara att klä sig därefter... ;-). Kanske faller lusten på att hoppa i en vattenpöl...vem vet.

Igår blev det så lyxigt att stora dottern lagade jättegod mat till hela familjen. Tack, älskling! Vilken känsla att bara sätta sig vid dukat bord och dessutom, underbart god mat :-)

Regnet, here I come!!!

onsdag 8 april 2009

Påsken

Påsken närmar sig med stormsteg nu. Jag tycker det ska bli mysigt med all god mat och att träffas och umgås och ha kul. Vag ska ni göra i påsk?

Idag har jag varit lite halvseg så det har inte blivit så där jättemycket gjort. Hade tänkt att gå en sväng på stan men det får vänta tills imorrn. Allt finns ju kvar! Gillar mina små vilodagar bättre och bättre. Nu ska jag se en kärleksfilm och sen blir det att fixa till en god middag. Efter det misstänker jag att jag hamnar i soffan eller sängen, vi får se :-).

tisdag 7 april 2009

Span...

Jag fick ett span idag, så där bara. Det klickade direkt! Hur ofta händer det!? Inte så ofta i min värld. Men det händer ibland och idag hände det stort. Jag är kär!

Det räckte att jag tittade in i hans ögon så var jag fast. Är man fast så är man. Ordspråket kärlek vid första ögonkastet, det stämmer till hundra procent, så är det!

Han tittade på mig med sina bruna ögon under lugg och då visste jag, det är vi, ialla fall någon gång i framtiden.

Jag kände lite försiktigt på honom... som för att kolla att han gilla mig med och han tryckte sig emot mig och då förstod jag att mina känslor var besvarade.

Då släppte allt och vi började mysa för fullt.

Jag och vattenspanieln. En gång i framtiden är det vi!


Ibland blir det inte som man tänkt sig

Idag har jag arbetat hela dagen och solen har strålat utanför fönstret. Smet ut en sväng på lunchen och luftade mig :-)

Ikväll skulle jag träffat en vännina och gått på meditation men stora tjejen kom hem från huvudstaden och var sjuk. De få gånger hon blir sjuk då blir hon SJUK, sist var hon inlagd. Så nu pysslar jag om min "lilla" stora tjej.

Har gjort hemmagjord pizza som vi ska njuta av nu. Idag börjar mitt påsklov också!

måndag 6 april 2009

Tänk vad en...

...promenad efter jobbet kan ge ny energi. Känner mig pigg som en mört och fanns det en måndags nattklubb öppet här i stan, det kanske det finns som jag inte vet om... om det är så, JAA, då skulle jag gå dit direkt!

Nu får jag helt enkelt dra på stereon på hög volym och dansa i mitt vardagsrum istället!! Med mig själv...för dom andra i familjen tror säkert jag är tokig. Men jag älskar att dansa och som tur är så vet dom om det och är vana och de tror inte jag är tokig...bara lite :-).

Utsläppt :-)

Nyss hemkommen från jobbet. Solen strålar utanför fönstret och har gjort hela dagen. Nu ska jag byta om lite snabbt och ge mig ut på en långpromenad med hunden. Det gäller att passa på :-)

Så sugen jag blir på att slänga iväg stövlar och halsdukar och vantar och alla andra vinterkläder och ta på mig en vårjacka och ballerinaskor, tänk er! Så härligt!

Nu blir det walkingskorna och solbrillorna på :-).

söndag 5 april 2009

MS dag 27 maj

Tänk att vi har fått en egen dag!! En MS day och den kommer återkomma varje år sista onsdagen i maj, i år är det premiär över hela världen. Jag har skrivit in det i almanackan och min registrering är redan klar. Den dagen är värd att fira :-).

Vill du läsa mer om World MS day titta in här.

Såå fint väder och såå trött

Eftersom det var så otroligt vackert väder igår så var jag ute hela dagen. Det blev en långpromenad och en fika på ett supermysigt fik. Fiket är ett torp som ligger nästan mitt inne i centrum och man sitter i en gammeldags trädgård med ett växthus och rabatter och äppelträd runt omkring. Det känns som man sitter på landet långt ifrån stan. En härlig känsla!

Tulpan utanför vårt hus.
Var inne på en loppis också och det blev ett vackert silverfat som fick följa med hem den här gången. När kvällen närmade sig och min man hade lite andra ärenden då gick jag in och la mig på sängen i gästrummet för att läsa och vila lite. Somnade tydligen som en stock för jag blev väckt av minstingens stämma som sa: Mamma ligger du och sover?
Jag svarade: Nä, jag bara vilar mina ögon.

Det var en skön och välbehövlig tupplur. Inte för att jag blev piggare snarare tvärtom :-). Somnade i soffan igår som en stock igen :-).

lördag 4 april 2009

Underbart väder

Strålande sol idag med. Det gäller att passa på att njuta här och nu, så nu ska jag gå ut. Det får bli en promenad i solen och en fika ute. Tittar nog in på en eller två loppisar också.

Tar med mig kameran så jag återkommer med vårlika bilder senare.

Vad gör ni idag?

fredag 3 april 2009

Villken dag det blev :-) och lite kloka ord

En perfekt dag! Solen lyste och min mormor blev så glad och det är ju det viktigaste. Hon är en riktig stålmormor...så fräsch, hoppas jag har lite av hennes gener.

Var på stan innan och träffade min vännina som har en bebis i magen. Vi shoppade lite kläder till henne och hennes mage :-) Kul att få vara med från början till slut. Tack M för äventyret! Jag vet ju allt....

Nu ska jag snart natta mig är så trött men är så glad och lycklig över allt jag har och inte har.

Det är ingen vits att dra in magen, när man ställer sig på vågen. Nää, det vet jag redan. Har försökt...

Stora saker som du fått gjorda, är bättre än stora saker du planerar att göra. Har gjort så mycket smått och gott idag som är stora för mig så jag är supernöjd. Hoppas snart fixa de större också.

Fredag igen

Nu är det fredag igen, så snabbt tiden går. Vädret är lika underbart som igår och min lilla påsklilja har klarat natten ute, till min stora glädje :-).

Idag ska jag på födelsedagskalas hos min mormor. Det blir en promenad dit och hem och idag får solbrillorna hänga med. Det är vår det! Kanske jag köper en glass också...

Vad ska ni göra idag?

Önska er alla en underbar fredag!

torsdag 2 april 2009

Dom skrattar åt mig...

...och hunden när vi är ute och går. Inte lite heller och dom är flera stycken. Lite oförskämt, kanske. Jag bara ler och skrattar tillbaka för jag är så glad att fiskmåsarna är här igen :-). Eller skrattmåsarna.

Kommer ni ihåg min förra påsklilja som jag köpte? Den stackarn som gick ett tragiskt öde till mötes, den frös ihjäl första natten. Nu gör jag ett nytt försök igen och hoppas att det ska gå bra den här gången :-).

Snälla nattfrost, håll dig så långt borta, du bara kan från min blomma!

onsdag 1 april 2009

Vilken underbar dag!

Idag är det vår, solen strålar och det är ljumma vindar och så länge det ljust ute nu sen det blev sommartid...det gillar jag. Idag när jag tittade i rabatten så hade några röda tulpaner kommit upp. Det är vår det!

Dagen har gått i ett och jag är riktigt stolt över mig själv:-) Jag har cyklat fram och tillbaka till mitt jobb och sen har jag cyklat till sjukhuset i ett jobbärende fram och tillbaka. När jag kom hem från jobbet var det dags att ge sig iväg till MS-skolan och då beslutade jag mig för att gå dit och hem och så blev det. En härlig promenad i strålande sol!

Fick lära mig något nytt och positivt på MS-skolan idag. Dom som har MS har 10% mindre chans att få cancer gäller alla typer utom hjärntumörer och unrinblåsecancer. Intressant och positivt!