fredag 28 maj 2010

Köpa silikonbröst till sin dotter?

Den senaste tiden har några av mina döttrars vänner och bekanta skaffat silikonbröst. De har alla fått brösten betalade av sina föräldrar. För mig känns detta helt fel! Dessa tjejer är väldigt söta och trevliga och hade klarat sig utmärkt i livet utan deras nyblivna d-kupor...

Att föräldrarna godkänner detta och till och med betalar operationen är för mig som om att de säger ”små bröst är inte okej!”

Visst, jag kan förstå en bröstoperation där det handlar om en förminskning då stora bröst kan vara tunga att bära för ryggen. Eller en tjej med inga eller väldigt små bröst som gör en A-B kupa eller liknande. Men jättetuttar på små artonåringar känns ju bara så fel!

Vad tycker ni om detta? Om er dotter bad om silikonbröst, vad skulle ni göra?

24 kommentarer:

Annelie och livet sa...

Aldrig! Sänder helt fel signaler!! Dessutom anser jag att operationer är till för då man blir sjuk. Jag vet att man inte ska döma människor, men nu måste jag bara reagera: SÅ KORKAT!!Så tycker jag. Och jag håller helt med dig om de tillfällen som bröstoperation kan va befogat. Jag känner de som verkligen HAR haft besvär av sina bröst. Har man hyfsat normala bröst kan man inte åberopa nåt psykiskt lidande.

Ha en go kväll älskade bloggvän. Kramar!

masrie sa...

Håller helt och fullt med dej och ovanstående komentar. Skulle aldrig stödja en sådan bröstoperation för min dotter. Skillnad om man gör det av medicinska skäl.

Vart ska du ut på resa nånstans?
Fortsatt trevlig helg! Kram

Anna smyger in.. sa...

No way...himmel jag kan inte tycka att det är någon som helst nytta med det..man ska vara rädd om sin kropp..

Okki sa...

Förstår inte hur man som föräldrer tänker då...
Det finns inte på min karta att jag ens skulle stötta mitt barn i ett sånt beslut.
Men som sagt om det är medicinskt befogat, så är det ju en helt annan sak.
Trevlig helg!
Kram

HELENA-RUTAN sa...

Vi lever ju i en vrickad värld där det normala inte duger..
Skulle aldrig falla mig in att ge en dotter silicon, om det inte var nåt vajsing, typ canser så man fått ta bort ena bröstet eller nåt sånt.

Renée sa...

Bland det värsta jag har hört! Föräldrar idag (vissa alltså) verka göra precis som barnen säger åt dom att göra. Stackars barn...
Jag skulle aldrig vilja att mitt barn skaffade något sådant...
Kram på dig!

Anonym sa...

Är det så? Fruktansvärt.
Kram L

Lejonkvinnan sa...

Jag skulle ALDRIG betala för något sådant. Men är hon 18 år är hon myndig och gör som hon själv vill, men betala....nopp!

Kram

Sussi sa...

Usch ja.. Visst känns det fel. Vad har hänt med idealet egentligen..

Kramisar

Monica Högberg sa...

Finns det medicinska skäl javisst men annars ... Hallå!! Vart är vi påväg? Skulle aldrig falla mig in!

Tråkigt att höra om bromsmedicinen. Vad jag föstått så är det olika hur dem som finns fungerar. Vissa fungerar bara på vissa personer. Kan det ha med generna att göra månne.

Ha en riktigt trevlig helg och kram till en mamma från en annan!

Beata sa...

Tack för titten hos mig! Jag trivs m.bra hos Dig med! Nej, jag skulle nog först analysera för och nackdelar med min egen dotter, sen skulle jag nog avråda henne en onödig operation. Jag funderar bara vad är det som leder till sådana behov hos unga tjejer egentligen...?

Susanne sa...

Hej..jag kan förstå om man har väldigt liten byst att man vill göra den större,,men då ska man vara kvinna i sina bästa år inte tonåring..Förminska bysten skulle jag själv väldigt gärna vilja göra har ganska stor och mår dåligt av det,,mest för att det är så tungt för axlarna.och det är jobbigt att få kläder att sitta som dom ska...men kanske om jag går ner ett par kilo även dom blir mindre :)
Jag hoppas att jag skall lära min dotter att bli nöjd med sig själv så hon slipper skönhetsidealen från alla tidningar..

soffie sa...

helt idiotiskt är detta bara för att männen ska gilla dem bättre tro?
jag tycker däremot som du skriver att är det en tjej som inte har ett dugg å gör till en vanlig storlek eller sånna som lyfter dem efter amning då de är äldre eller minskar dem det är förståligt ,
guuu va sjukt,
kram

My sa...

ALDRIG! Inte en chans, helt vansinnigt.

Madeleine Berglund sa...

Ja, silikonbröst, skaffar tjejer det fortfarande? Jag tycker det är knasigt faktiskt.

Jo, jag mår bra ibland och dåligt ibland. Det går upp och ner men framförallt framåt, det känns sååå skönt.
Det har varit intensiva veckor. Jag har tömt både lägenhet och torp i helgen. Sorgligt men skönt att få det gjort.

Hur mår du?

Kram Madeleine

Anna-Karin Mattsson sa...

Jag håller med dig helt och hållet. Också när det gäller undantagen, som t ex en tjej som har mycket små bröst, där kan det vara befogat.

Det är så svårt att förstå att föräldrar kan gå med på något sådant här. Det är ju detsamma som att säga att "du duger inte som du är" till sin egen dotter. Jag förstår det faktiskt inte.

Fint att du tog upp frågan, tycker jag. Unga tjejer har det tufft idag med sig själva. De ska vara "perfekta". Men vem är perfekt? Och hur länge i så fall? Vi är alla människor och lika värdefulla hur vi än ser ut. Det skulle vara mer fokus på det inre än det yttre, tycker jag. Det är viktigt att tala med de unga om sådana här saker, att diskutera.

Ha en härlig dag!

Kram
Anna-Karin

Jen sa...

Ursäkta men det var det dummmaste jag har hört,,, att en förälder skulle uppmuntra och betala en sån sak,,, IDIOTER. Jaha hoppas allt är bra med dig annars. Kram

Marie sa...

Operation är bara befogat om medicinska skäl finns, anser jag.
Ge barnen självkänsla att tycka om och acceptera sig själva så som de är skapta!

kloppan sa...

aldrig att jag skulle betala för det. har själv väldigt små bröst. knappt att jag kan ha a-kupa ens. visst funderade jag på operation när jag var yngre men kom fram till att det inte var värt risken.visst tycker jag attt det är pinsamt att duscha på badhus o så men när jag är påklädd så finns det ju alltid push-up. när det gäller intima förhållanden så tycker jag att jag äär kanonsexig iaf, haha. självkänslan sitter ju i hjärnan inte brösten..

Anki sa...

Givetvis så skulle jag säga nej och ha en föreläsning för henne om vilken dum ide det är! Kram

Lilly Lee sa...

Bedrövligt!!! Som förälder säger man ju till sina barn att de inte duger som de är! Och när man är 18 har de inte växt klart ens, och det har inte ens mognad heller. Man har inte rätt uppfattning om man verkligen behöver dem eller ej.

Paula sa...

Aldrig i livet! Vad en vuxen kvinna gör med sin kropp och betalar för själv det får hon stå för, men även det skulle jag diskutera och försöka övertala att låta bli. Har man däremot väldiga komplex för hängande eller stora bröst så är det skönt att det går att göra något.
Hur mår hunden? Är trampdynorna läkta? Hemska tider att behöva ha tratt, våra hundar blir fruktansvärt ynkliga och dessutom snubblar dom omkring eftersom dom inte ser åt sidorna.
Hoppas du njuter av tillvaron nu när sommaren är här., Som du vet inte min favoritårstid, men jag ska nog härda ut, "ler" bara badsäsongen börjar. För två år sen simmade jag den 2 juni, det skulle jag rakt inte göra idag.
Kram från pörtet

Malin sa...

Aldrig i livet, hon är ju fin precis som hon är!! Dessutom är det roligt att få se någon natural nån gång, jag tycker att många opererar sönder sig! Men om det görs ¨på grund av sjukdom eller liknande är det förståss en annansak! Kramiz m

skrivanne sa...

Oj oj oj! Som mamma kommer jag aldrig att råda min dotter till något sådant! Bara för att få större bröst. Försöker acceptera min egen kropp inför mig själv. inför barnen så är jag den vackraste kvinnan jag vet... Typ... vill inte att min dotter ska må dåligt och döma sig själv lika hårt som jag gör...
Hoppas du mår bra. här har det varit fullt upp... Oj oj . skickar ännu ett mail...
Den varmaste kramarna till dig