söndag 24 januari 2010

Det blir inte alltid som man tänkt sig...


Inför den här helgen hade jag många saker som jag hade tänkt göra. Jag hade mycket pyssel här hemma inplanerat. Det blev inte alls så men vad gör väl det...det kommer nya helger. När jag vaknade igår morse så hade jag ont i halsen och huvudet och kroppen. Kroppen var som jag gått en boxningsrond :). Så dagen tillbringades i pyjamasbyxor i soffan med TV:n och tidningar och böcker som sällskap.

Jag såg mycket om Haiti. Det är så fruktansvärt det som hänt, ett land som redan är så hårt drabbat av fattigdom och naturkatastrofer. Alla dessa föräldrarlösa barn som nu ökat i antal drastiskt efter jordbävningen. Barnen lever ensamma på gatorna och risken är stor att de utsätts för barnsmugglare som nu ser sin chans. Ett barn är ju bara ett barn...

Jag har satt in pengar och hoppas att de kommer till nytta för de som bäst behöver det, barnen. Det är en väldigt enkel sak att göra och man skänker så mycket man kan.. det är för ett gott ändamål och alla bäckar små... Har ni hjälpt Haiti?

När det händer såna här saker så inser man verkligen hur bra vi har det. Hur förskonade vi är ifrån naturkatastrofer och vilket bra och skyddat land vi bor i. En tanke värd att ta med sig.

"Jag skall ju bara en gång vandra genom denna världen.
Allt det goda jag kan göra, all den vänlighet jag
kan visa någon människa, må jag göra det nu.
Må jag inte uppskjuta och försumma det,
ty jag kommer aldrig mer denna vägen åter."

23 kommentarer:

din dotter sa...

vilken organisation satte du in pengar på? det finns så många olika och det känns som alla gör bra saker på olika sätt. lite svårt att välja alltså! egentligen skulle man dela upp sumnman och sätta in lite på alla!

Therese sa...

Japp, alla bäckar små.Har också bidragit med en liten slant. Det är ju fruktansvärt det som har hänt!
Hoppas du känner dig piggare i dag.
Många kramar

Anna susar in.. sa...

Jaaaa men du visst har jag satt in pengar..och visst blir jag helt förstörd av att se dessa människor lida..det är så förfärligt orgligt..jag tänker alltid tänk om det varit jag som fått hela mitt liv förstört..nu måste världen hjälpa..på låååång sikt oxå..heder åt dig som blogga om en sådan hjärtesak..

Fransk inredning sa...

Har tittat på dina underbara bilder från Tailand.Så kul att se.Har också läst att du har ms.Hoppas att den nya medicinen är bra! kramar Susanne

charlotte sa...

väldigt vacker dikt. manar till eftertanke

messan sa...

Hej min dotter!
Jag valde Rädda Barnen eftersom de satsar på barnen. Alla behöver hjälpen vuxna som barn så egentligen spelar det ingen roll vilket konto man sätter in pengarna på huvudsaken är att man gör det. Jag kände att barnen är mer utsatta för andra saker och de är ju bara barn och kanske förlorat sina föräldrar, sin trygghet. Det är fruktansvärt det som hänt. Visst får man tårar i ögonen när man ser på nyhetssändningarna?
Jag älskar dig!
Kramar mamma

Anonym sa...

jag satte in pengarna på Rädda Barnen via SMS..enkelt och snabbt !
Hoppas du mår bättre snart..ta dagen som den kommer..det jobbar jag på..jättesvårt men ett måste när inte kroppen lyder !
// Kram Irene

marie sa...

Underbara ord, kan jag "låna" dom till min blogg?? Jag länkar så klart till dej! Kram

Sussi sa...

Det är hemskt det som hänt på Haiti. Alla som inte har nåt hem längre, barn som mist allt..
Men dom där barnpiraterna som kidnappar ensamma barn och sen adopterar bort dom. Jag vet inte om jag tycker det är så tokigt i alla fall. Visst är det alltid fel att kidnappa barn men dom kanske får ett bättre liv!
Kluven som bara den..

Kramisar

Jen sa...

Hej,dom där naturkatastroferna är inte att leka med. Hade gärna tagit hand om ett av barnen om jag inte var helt själv redan med 2 st.Hoppas du mår bättre snart. kram kram

imse sa...

Vilken otroligt fin vers.

Jag har satt in pengar till Unicef o Läkare utan gränser. Två organisationer som jag vet är seriösa.

Hoppas du mår bättre!
Kram

my sa...

Hoppas du mår bättre nu massa kramar

Daniel sa...

Det blir nästan aldrig som man tänkt sig, lika bra att inse det bara ;)det kan ju dock vara på båda hållen och bli bättre än man tänkt sig ;).
Låter som du hade en riktigt bra dag ändå. Krya på dig!!

Anonym sa...

Krya på Dig messan.
Många kramar till Dig från Margit(maxelonia)

Anonym sa...

Ont i halsen trist. Krya på dig!
Kram L

Malin sa...

Vilken fin och sann dikt!! Lite ev mitt motto här i världen faktiskt! Jag mår bra själv om jag kan göra något lite för en annan... hoppas du känner dig bättre nu! Kramiz m

charlotte sa...

vi var o såg avatar igår. jättebra

Madeleine sa...

Hej!

Vad tyckte din dotter om Formex? Till våren är det inne med lite färgstarka inslag av mässan att döma.

Jag försöker göra mig själv frisk med citron, ingefära, färskpressad juice och frukt. Hoppas det hjälper för jag är nämligen inte "vara hemma sjuk typen".

Det är fruktansvärt det som hänt på Haiti. Stackars alla barn! Jag vill ta hand om alla. Jävla barnsmugglare, man blir så upprörd..

Kram Madeleine

Paula sa...

Hoppas du är på bättringsvägen! Livets smörgåsbord, dit hör väl din resa? Visst älskar jag också att bada i havet, oj va länge sen det var nu, när vi bodde i huvudstaden och hade segelbåt, då hade väl knappt isen gått innan man doppade tårna! Numera är det sjöar och stilla tjärnar man doppar sig i men det går bra det med!
Du har något att hämta hos mig!
Kramen

soffie sa...

va fin dikt och det är verkligen så hemskt med jordbävningen hoppas bara pengarna kommer fram ordentligt,
Många kramar till dej

messan sa...

Hej Margit!
Tack gulliga du! Hoppas allt är bra med dig!
Varma kramar messan

messan sa...

Hej L!

Tack snälla du!
Kramar till dig

Frida sa...

Åh, jag ville bara ta hem ALLA de stackars barnen!! Men skänkte en slant kunde jag i alla fall göra..många bäckar små som man brukar säga! Härligt att du bryr dig och inspirerar att skänka pengar.