söndag 25 oktober 2009

Helgen

I fredags eftermiddag träffade jag min vännina och hennes bebis. Den lille bebisen växer så det knakar. Jag fick den stora äran att mata henne med nappflaskan. Det var ju ett tag sen. Vi hade en jättemysig stund med en god latte och en promenad. Sen bar det av hem till familjen för fredags mys.

Igår var det en fixar och pysseldag inne. Putsade fönster...alla!! Maken var också duktig som tur var. Ser världen utanför på ett helt nytt sätt nu:).
Gav mig ut i naturen med min korg i högsta hugg för att samla in löv. Nu undrar ni säkert vad jag ska med löv till inne. Jag ska ha dom som bordsdekoration nästa lördag när vi har fest här hemma. Plockade med mig kastanjer och rönnbärskvistar också. Bordet ska få ett höstema är tanken. Har köpt servetter i olika gröna nyanser, oranga och en vacker röd färg.
När jag kom hem gjorde vi en potisgratäng med massor av grädde i. Till det blev det ungsbakad laxfilé med färsk spenat toppat med saffran och tomatröra. Mums vad gott det var!

Vad har jag gjort idag? Det undrar jag med... Jo, jag har läst ifatt lite tidningar som legat och samlat damm. Slukade dom två sista numren av Lantliv. Fick ny inspiration till att göra både det ena och det andra:) Nu har jag precis ätit blåbärspaj med vaniljsås och vilar mig lite...igen.
Hur har er helg varit?

15 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Messan!
Min helg är mest grå och kulen. Pratat med min dotter på telefon en stund. Mitt minsta Barnbarn fyller 3 år på lördag. Vi har köpt en tågbana med en massa tillbehör. Det har blivit så att vi köper presenter till alla pojkarna samtidigt. De är så tätt inpå varandra. Det är väl att skämma bort dem en aning. Tvillingarna fyllde 4 år 6 maj. Deras Farmor och Farfar gör likadant. Inte en endaste liten solstrimma har tittat fram på hela dagen. Nej det är verkligen trist.
Vad du är flitig och vilken god mat du gör. Här hos oss blir det bara mat rakt upp och ner.
Ha en bra vecka om vi inte hörs under tiden, men det kanske vi gör hoppas jag.
Kram
Margit(maxelonia)

Pernilla Hult sa...

Vilka underbar höstbilder! :)

Bibban sa...

Helgen har varit underbart ledig och skön, jag har en dag kvar ledigt och det är bara att mysa på. vilka vackra löv du hittat, fin att duka med :O)
Kram Bibban

soffie sa...

å va vackra bilder du visar,
Usch nu är det mörkt å trist å jag hoppas november kommer gå snabbt så det blir ljusare med alla julsaker som lyser upp lite mer,
kram

Blondinpappa sa...

Helgen har varit lagom ansträngande, inte särskilt med andra ord. Bytt däck, åkt till tippen med lite skräp...

Nyss lagade jag kåldolmar för första gången, och det blev precis så gott som jag hoppades.

fashionhaggan sa...

visst är det mysigt med bebisar, mina kompisar har fått bebisar, så jag provhåller var och varannan vecka, men jag nöjer mig så.

fashionhaggan sa...

visst är det mysigt med bebisar, mina kompisar har fått bebisar, så jag provhåller var och varannan vecka, men jag nöjer mig så.

Sussi sa...

Som du ansträngde dig igår så är du helt klart värd en njutningsdag :-)

Hoppas du kommer ta kort efter du har dekorerat klart och lägger ut. Det låter som det där kommer bli hur fint som helst!

Ha en mysig kväll
Kramisar

Ellinor sa...

Helgen har varit bra men lite orolig. Har fått problem med ont i magen som jag nog börja kolla upp.. alltid är det nåt som strular känns det som...

Idag har klumpen busat riktigt mycket och det är så mysigt att ha världens finaste bebis inneboende i magen :)

kram

Ellinor sa...

Kände att det blev lite korthugget. Magen är inget att oroa sig för, förmodligen tarmarna som spökar, eller ligamenten. Har varit i kontakt med vårdguiden och barnmorskor där så det är lugnt. Imorgon ska jag kanske ringa och prata med nån på min barnmorskemottagning för att se om de bara kan känna lite på magen men förmodligen är det bara trångt därinne :)

kram

Lilly Lee sa...

Helgen här har varit trevlig! Hade ju bjudning för makens familj igår, och jag blev jättenöjd med smörgåstårtan och den vanliga! Men idag märkte jag att det tog på krafterna, är helt slut och alla muskler i kroppen är så svaga, har bara orkat att sitta vid datorn tyvärr.. Men det har nog ordnat upp sig till imorgon efter en god natts sömn! Kram

Anonym sa...

Åh hejsan vännen! Du har verkligen njutit!
Här har vi fortsatt plocka ur huset! vi kämpar på! Nu är det inte länge kvar innan allt är tömt!
Vi hörs!
kram anna

Daniel sa...

Blir hungrig när jag läser om allt gott! :)
Här har det som vanligt varit en massa springande ;) Jag hade inte ens tid att stanna upp och beundra höstens färger. Tur att du tar så fina bilder så jag kan gå in här och njuta istället ;)

Madeleine Berglund sa...

Hej!

Åå vilken mat du ätit i helgen, goooott.. Blåbärspaj också, jösses, vad gott. Mums!!!

Vet du? Jag gjorde en skaldjurssoppa igår..med räkor, musslor och saffran. Med hembakat bröd till dessutom, det blev klockrent kan jag meddela. =)
Såg att du också ätit det, hihi.

Utmärkelsen är du verkligen värd. =)

Senare idag ska jag träffa mamma en snabbis och då ska vi byta inredningstidningar, whiii. alltid lika kul och praktiskt så slipper man prenumerera på alla.

Ha en fin dag!
Kram Madeleine

messan sa...

Hej Margit!
Vad gulliga ni är som skämmer bort barnbarnen. Det får man göra:).Kul med barnbarn, livets efterrätt!

Håller med dig vädret är verkligen trist nu, så grått och regn. Idag kom solen fram i fem minuter.
Hoppas du får lite bättre väder hos dig nu!

Jag gillar att laga mat så det är nog därför det blir lite roligt på helgerna. Idag har jag ingen aning om vad det blir...inte lika kul;).
Klart vi hörs!!
Stor kram till dig