onsdag 21 oktober 2009

Ibland drömmer jag om...


tystnaden. När det är helt tyst och inga ljud hörs. Det är knäpptyst... Det är lugnt och skönt. Det är bara helt ljudlöst. Riktigt ljudlöst.
Jag drömmer mest om det när jag går och lägger mig. Den totala tystnaden. När man hör minsta sak som ett stort ljud och inga andra ljud som stör.
Mitt lilla ljud har levt loppan nu ett par veckor extra högt, trots att det bott så länge hos mig och jag vet att det kommer forsättta att bo hos mig.
Vi är bra kompisar men...inte på kvällen när jag ska lägga mig. Då är vi osams. Riktiga ovänner som inte alls kommer överens. Kanske för att det blivit högre och så minns jag när det var helt tyst. Tar med mig den känslan varje kväll, tystnadskänslan. Låtsas att det är så.
Lilla ljudet hör jag alla timmar på dygnet. Tänk om jag kunde stänga av det en timme när jag ska sova. Vilken lycka det skulle vara!!!

13 kommentarer:

soffie sa...

ja tystnaden är verkligen skön å behövlig,
hoppas du kan sova gott inatt utan massa ljud som stör dej,
å fina bilder du visar idag:O)

Jennie sa...

hoppas du får tystnad nån gång :) de e helt underbart faktiskt
svar: tack! ja jag mår lite bättre nu men det är nog för att jag har hållt mig sysselsatt hela dagen

Anonym sa...

Åh känner igen det...men hos mig är det suset... I sus och dus...kanske!
Önskar dig en ljudlös natt... :)
Kram Anna

Barnens Hjältar sa...

Usch, vad är det för ljud? Är det tinnitusliknande eller är det ljud som förstärks för att du vill att de skall fösvinna?
Ha en fin kväll
Kram

fashionhaggan sa...

ja ibland vill man bara ha tyst, lugnt och skönt

Anne sa...

Vilket lilla ljud? Låter obehagligt.

Ang, Modiodal så får jag en fruktansvärd huvudvärk av dem, migränliknande, men det kommer och går lite beroende på hur trött jag är (ju tröttare jag är, desto värre blir biverkningarna).

Nu ska jag i alla fall sova. God natt!

Marie sa...

Tinnitus?

tess sa...

Jag har inte hunnit svara på kommentarer.... det har blivit några som fått svar men inte alla däribland du.

Ja visst blev det fint på min höstdekoration även om vissa tyckte det blev för mycket jul. Jag hade inte växter så det täckte så jag tog till lite röda äpplen osv.

Jag ska göra dörrkransar vad det lider sedan det började jag med förra året och det var så kul.

Önskar dig en fin dag med.

//Tess

Sussi sa...

Vad jobbigt med en massa ljud när man ska sova! Visserligen kanske man vänjer sig till slut men ändå! Man ska inte ta tystnaden för given..

Hoppas du fick sova bra
KRamisar

Anki sa...

Kikar in och skriver en rad är inne på din blogg ofta men har inte orkat kommentera. Kram

Madeleine sa...

Hej!

Pysseltiderna närmar sig till min stora lycka. Jag har redan skissat och planerat julklappar som jag givetvis ska tillverka själv. =)

Jag har dock inte planerat hur mina julkort ska se ut. Har du?

Har du provat spikmatta? Det blir man så avslappnad och trött av att man somnar bums. Kanske vore något för att få känna tystnad när du ska sova i alla fall?!

Kram Madeleine

Paula sa...

Hej! Är det tinnitus du har, va jobbigt! Jag är lite av ljudallergiker, vi har väldigt tyst här hemma, aldrig radio eller teve på i onödan om vi inte följer något program. Detta började när jag gick in i den så berömda väggen, sen dess är inget sig likt i skallen.
Detta med socker, jag har aldrig varit någon godisråtta, och beslutade mig för att avstå från fikabröd eftersom jag inte tyckte det var så gott och jag hade övervikt som det var ändå. Det ena ledde till det andra, och nu är smaklökarna så förändrade så även frukt smakar för sött!
Kram

my sa...

Jobbigt att ha det så! Jag som inte kan sova ens med minsta lilla sus som hörs...