torsdag 22 oktober 2009

Tinnitus och frågor


Kommer ni ihåg att jag skulle svara på lite frågor om MS till två tjejer som skriver ett specialarbete i skolan om just sjukdomen MS. Frågorna handlade om hur det är att leva med och hur jag och min familj upplever MS. Det har jag gjort nu. Det var riktigt roligt. Det känns bra att kunna hjälpa till. Det roligaste av allt är jag får deras arbete skickat till mig när det är klart. Ska bli jättespännande att läsa!
Ja, visst är det tinnitus jag har. Det låter som när Pernilla Wahlgren sjöng Picadally Circus om ni kommer ihåg hennes höga C där på slutet. Det är min bästa liknelse :). Det ljudet låter jämt sen ibland hoppar ljud nummer två in. Det har jag faktiskt ingen bra liknelse på just nu. I alla fall så har jag en hörselnesättning pga tinnitusen på just höga toner. När det är många som pratar samtidigt då kan jag ha svårt att höra och även folk som pratar väldigt tyst och sen har vi höga tonerna då...dom hör jag inte alls.
I handväskan har jag alltid mina formgjutna öronproppar som jag ska använda på konserter, disco och bio för att inte förvärra hörselskadan och tinnitusen. Då är jag alltid redo för roliga saker!

9 kommentarer:

my sa...

Hur sjuka de blivit av sprutan är väldigt olika, en del inget alls, en del väldgt ont i arm, armhåla, en del fått feber....Men jag tror bestämt att blir man dålig av vaccinet hade man blivit ännu sjukare av själva flunsan.

my sa...

Tycker jag du ska! Och jag ska snart sooooova, som jag längtat efter sovmorgonen imorgon....kram o godnatt

Anonym sa...

Tinnitus är inte alls kul att leva med. Jag har haft det i många år. Till att börja med gick jag och lyssnade vad det var som lät. Till slut kom jag underfund med att det var i mitt huvud som ljudet kom ifrån. Ibland kan det låta som jag har en hel bilmotor därinne. Det är jättejobbigt så jag förstår hur det känns för dig.
Godnatt och sov så gott du kan. Kram.
Margit(maxelonia)

Ellinor sa...

Nu har jag gjort chokladbollar.. det blev 28 stycken.. ska göra mitt bästa för att det ska finnas några kvar när maken kommer hem :)

Jag mår faktiskt väldigt bra just nu tycker jag.. det är skönt!

Idag planerar jag att vaccinera mig!

Trevlig helg!

kram

tess sa...

Ja det är skönt... men än har vi ju varken kommit till familj eller så...

Ja det var skitkul att göra kransar jag gjorde det första gången förra året och det är ju jättekul. Barnen gjorde oxå och de blev jättefina. //tess

Hanna sa...

Usch det låter jobbigt, tur att du verkar vara en otroligt positiv människa!

Ja rostade mandlar är mitt favoritgodis när det gäller hemmagjort, det är så enkelt, bara skålla och sen in i ugnen tills de är bruna och knapriga, vara med flingsalt i en burk och sen håller de länge också!

Idag är återigen lite av ett lågvattenmärke, fick svar från neurologen att om det fortsätter såhär måste jag byta medicin igen - jag som vant mig vid avonex-sprutan en gång i veckan, inte alls sugen på copaxone även om jag förstår att de som har det tycker att det funkar.. annars är det väl tysabri som hägrar på horisonten.. Ja ja..

Paula sa...

Hej! Den kompisen du har, han är inte rolig! Har förstått att det är som tortyr, att aldrig uppleva att det är tyst.
Hoppas din helg blir fin, bara gråväder hos mig än så länge
Kramen

messan sa...

Hej Margit!

Tack snälla du! Tinnitus är ingen rolig kompis speciellt inte på kvällen tycker jag.
En bilmotor...låter inte så kul.

Önskar dig en skön fredagskväll!
Stor kram messan

imse sa...

Vad jobbigt med tinnitus. Jag fick det när jag gick in i väggen. Det höll i kanske ett år. Mycket obehagligt och jobbigt. Man blir trött av det och är jättekänslig för ljud.