torsdag 8 oktober 2009

Nyss hemkommen från huvudstaden

När jag reser med jobbet blir det alltid tåg. Mycket tåg blir det. Det är skönt då kan man jobba lite under tiden eller sova:).

Ni som redan läst mina tågobservationer (som jag gillar göra) vet att vad som helst kan hända på tågen! Ni som vill läsa om pladdertanten och Love storyn kolla här.

Idag hade jag tänkt att ta det lite lugnt när vi åkte dit. Tjii, fick jag! Fick en man bredvid mig som säkert var lomhörd eller halvdöv minst sagt, eftersom han skrek när han pratade och han pratade oavbrutet bla...bla... bla... hela vägen till Stockholm

På nästa station kliver en kvinna på. Hans konkurrent!! Hon plockar glatt fram sin mobil och börjar ringa och hon pratar ännu högre och gällare än mannen.

Mannen noterar att han fått en konkurrent och ger järnet ännu mer. Nu har tävlingen börjat och tävling blev det! Kvinnan toppar då också såklart. Förstår ni hur det lät innan vi rullar in på Stockholms central? Två personer som försökte överrösta varandra:).

Det hela slutar med att hela vagnen skruvar på sig och flertalet plockar fram sina iphones eller hörlurar till datorn. Själv plockade jag fram öronpropparna och pluggade igen. Så skönt det var:-).

Kvinnan berättade även att domaren i hennes domstol skulle få sparken och hon sa även vem hon ville skulle få tjänsten med namn och personnummer...en klassiker att höra på tågen. På tågen gäller varken tystnadsplikt eller Pul men det är en annan historia. Ha en skön kväll och stort tack för era tankar om vaccinationer!

9 kommentarer:

Anonym sa...

Tystnaden kan jag fullkomligt älska. Att inte höra något alls. Att inte ha på en endaste radio. Efter en hel dag bland barnen bara njuta av tystnaden... Men det är svårt med tinnitusen som susar och brusar och tjuter i öronen... ;)
Kram vännen!
Kram Anna

Blondinpappa sa...

Det lär finnas mobilfria tåg. Man kan förstå varför.

soffie sa...

hua det borde va förbjudet att använda mobilen på vissa ställen i tågen för guuu va jobbigt det blir,
är det inte vissa vagnar som har tystnad som en grej?
hoppas du haft en bra kväll

Sussi sa...

Men fy så irriterande..
Tänk dom stackarna som inte hade hörlurar eller öronproppar!! Lite respekt för andra människor kanske kan vara på sin plats..

Ha en mysig fredag
Kramisar

my sa...

Usch va hemskt, då önskar man att man valt att sitta i "tyst vagn" :)
Ha en go fredag kramar

Jennie sa...

haha usch va jobbigt det är när folk pratar så högt!svar: yes det är ju så :)

japp det är min hund!

Barnens Hjältar sa...

Hej vännen och tack tack tack för du bryr dig om vart lilla jag tagit vägen :-)
Nu är jag hyfsat tillbaka på banan igen. Mötte en ung kille igår som fått diagnos MS och han var så positiv att till och med jag låg i lä. Tänkte på dig genast :-)

Ellinor sa...

Så var ytterligare ett besök hos barnmorskan avklarat. Tiden går så väldigt fort när man är där...

Det var ett roligt inlägg du skrivit, det har en härlig humoristisk ton!

jag vill också ha snusklubba...men det är säkert bäst för halsbrännan att låta bli :-)

hoppas du får en trevlig helg!

kram

Söstra di sa...

Älskar dina underbara observationer på tågen...
Kan du se din bror framför dig han är ju också "något litet" högljudd i telefon. Kanske skulle införskaffa några öronproppar när jag åker bil... haha... tror försöker höras fram till mottagaren utan telefon.. ;-) Älskar honom dock PRECIS som han är!