onsdag 7 oktober 2009

Mail om MS

Sedan jag började blogga så har jag fått många mail som har handlat just om sjukdomen MS. En del har haft sjukdomen en längre tid och en del har precis fått sin diagnos och har många frågor och funderingar. Jag har fortfarande kontakt med dom flesta på mailen. Verkligen givande mailkontakter som ger så otroligt mycket.

För en tid sen fick jag ett nytt mail från två gulliga tjejer som ska skriva ett specialarbete om MS. De frågade vänligt och snällt om de fick ta information från min blogg och ha mig som källa. Självklart fick de det! Jag är glad om jag kan hjälpa till att sprida information vidare och samtidigt lämna min syn på sjukdomen.

Vi kom även överens om att de ska maila mig frågor som jag lovat svara på också. Frågorna kommer att handla om hur det är att leva med MS, omgivningens syn och hur familjelivet påverkas. Mycket intressanta frågor, tycker jag.

Just nu väntar jag med stor spänning på frågorna. Är jätteglad att ni frågade mig :). Lycka till tjejer!!

10 kommentarer:

Madeleine sa...

Det är så bra med bloggar att man kan dela med sig av så mycket med läsare och andra bloggar.

Den där lappen med bomull/linne var ju för kul. Hmm, hur ska man tolka det egentligen? Någons sista dag på jobbet kanske? Eller första? Vem vet vem vet..

Jaa, men härligt att du förstår mig med mina estetiska snören, hihi.. Då är vi på samma våglängd med andra ord..=)

Ha en fin dag, solen skiner, jippi!
Kram Madeleine

Lilly Lee sa...

vad kul!

Apropå felmärkningar; Nere på ica stog den en stor skylt vid mjölet, nån sort var nedsatt. Det gamla priset var överstruket; 24:95, och ersatt med detta låga priset; 24:95....

Vattenslangen sa...

Hej! Ja, du kan nog då in radion. 89.0. Kul att du får vara med och hjälpa till med info om MS. Kram!

Jennie sa...

Jobbigt med ms :(


svar: ja det löser ju sig oftast.. men det är inte kul att gå runt och ha skitont hela tidne!

my sa...

Du som har erfarenheten har ju massa att dela med dig av! Kram

Paula sa...

Hej! Jag förstår så väl att det känns givande att kunna hjälpa andra genom att berätta om denna sjukdom du drabbats av och som i så mycket påverkar hur livet ska levas.
Om jag förstått det rätt upplever man också sjukdomen på olika sätt och har olika mycket eller lite symptom och besvär. Förloppet är individuellt men det finns förstås många beröringspunkter.
Att leva med en kronisk sjukdom handlar ju mycket om anpassning, inte uppgivenhet men man måste lära sig sina egna gränser. För att må så bra man bara kan. Där tror jag att du är en stor förkunnare!
Kramen

Ellinor sa...

Hej hej... bältrosen ger sig mest till känna när jag är trött och varm, får då kliar det .. men det gör inte alls ont och det är inte särskilt jobbigt. Det är fortfarande rött där utslagen var men det är ingen fara tycker jag :-)

Ja det är roligt att dela med sig om sina erfarenheter om sjukdomen.. även om jag inte tänker på den särskilt mycket just nu... den dagen kommer nog då jag får tillfälle att tänka mera...


kram

Jen sa...

Hej hej, ja helt ok med lite annorlunda. Spännande att komma hem varje dag och se hur det ser ut hur långt byggisarna har kommit. Kram kram

imse sa...

Jättebra att du ställer upp och informerar.

Sussi sa...

Vad kul att du kan få hjälpa till att upplysa folk om hur det är att leva med MS. Den sjukdommen kan ju drabba vem som helst när som helst så det är bra att det finns kunskap om den..

Ha en mysig kväll
Kramisar