onsdag 7 oktober 2009

Svininfluensan

Har ni bestämt er om ni ska vaccinera er?

Jag funderar fortfarande på hur jag ska göra. Det närmar sig dagen då det är dags med stora steg. Det är så olika information man får beroende på vem man pratar med. En del säger att vi får lättare skov efter en vaccination och samtidigt så ökar risken att få ett skov efter en influensa. Enligt de studier jag läst om så verkar risken större efter en influensa. Vad är er känsla?

Jag funderar vidare…lite extra. I vaccinet är det konserveringsmedel precis som i mina bromsmediciner som jag inte tål...fast än så länge har jag inget svar på vad det är som gör att jag får allergiska reaktioner, kanske inte alls har med konseveringsmedlet att göra. Undrar hur testat det här vaccinet är och vad som finns i det...

Hmm, funderar som sagt vidare...

Här är en bra sida med många frågor och svar om influensan för er som är nyfikna. Det mesta finns där:).

14 kommentarer:

skrivanne sa...

Visst är det mycket att tänka på. Många funderingar. Jag hade nog tänkt ta en vaccinering...men jag vet inte...än. Tänk om någon kunde komma och berätta...exakt vad man skulle ta...
Kram Anna

Tessilooo sa...

Allra underbaraste lilla Du! TAck för ditt fina inlägg, jag blir så glad! ♥ Du det där med vaccinationen funderar jag med över. Tkr det är jättesvårt att veta vilket som är bäst! Skall minsann in å lusläsa på sidan du skrev. Ngn sa det var kvicksilver i med...ja jisses, olika var man än frågar. Må så gott vännen å stor kram från Tessan ♥

soffie sa...

jag ska till min yngstas dotters läkare på måndag å då hoppas jag få mer info om både jag å lilltjejen bör vaccinera oss,
Känns så läskigt att detta vaccin är framtaget så snabbt,
Må bäst

Anonym sa...

Har inte en aning. Hur testat är det egentligen?
Kram L

Hanna sa...

Jag tänker nog vaccinera mig, Mest för att en tung influensa, även om den inte är livshotande kommer vara alltför tärande på resten av kroppen. Bara nu medan jag har haft hosta har benen slutat fungera, armarna känns tunga och jag hänger inte med i hjärnan.. (kanske alltid är så iof, ha ha) Från KS sa de att de tyckte att det var bäst att vaccinera just av anledningen jag just beskrivit, de tyckte å andra sidan inte att MS var en riskgrupp, men det verkar ju som att allmän sjukvård tycker det, och eftersom jag ändå tänkt vaccinera så tackar jag och tar emot att jag får göra det så snabbt som möjligt.
Jag ringde och pratade med sjukvårdsupplysningen efter att jag fått mitt papper hem, men den sköterskan jag pratade med visste egentligen inget mer än att just det att MS-patienter ändå kunde komma in under första vändan av vaccineringen.

Självklart är det inget man bara ska rusa in i, och jag kanske är onödigt godtrogen i att de försöker göra vad som är bäst för mig.

Sussi sa...

Jag har tagit beslutet att inte vaccinera mig..
Känner nog att framtagningen har gått lite för fort!
Dessutom har jag hört att det finns en hel del inte allt för bra grejer i den. Har dom ens hunnit testa den ordentligt?
En annan anledning till att jag är tveksam är att jag har haft influensan en gång i mitt liv och det var när jag för en gångsskull beslöt mig för att vaccinera mig. Några dagar efter det så bröt det ut! Jag är livrädd att jag ska råka ut för det igen..

Ha en bra dag
Kramisar

tess sa...

Nej jag skulle itne vilja ha det på det viset men jag vet oxå att det är mer vanligt än vad man vill tänka på.

Hjärtat gjorde min son när vi skulle äta... klurig han e ibland.

Jag har bestämt mig för att vaccinera mig. Även barnen ska ha sin spruta. Jag gör det av hänsyn till mina vårdtagare. Jag vill inte dra något till jobbet som de inte klarar av.

Hoppas du får en fin torsdag //tess

marie sa...

God morgon!
Hoppas du vaknat pigg och full av energi.
Jag TROR jag ska vaccinera mej. Främst med tanke på mitt jobb..
Svåra frågor, alla säger olika tycker jag.
Må så gott. kram

Jennie sa...

jag har inte heller bestämt mig.. vill egentligen undvika att ta det så de inte krockar med alla andra grejer jag tar ;P men eftersom läkaren har satt mig på prioriteringslista så antar jag att de går bra ändå..

Jess sa...

Jag funderar också. Vet varken ut eller in. Skulle aldrig vaccinera mig för vanlig influensa. Egentligen inte mot den här heller, för min egen skull.. Men vissa påstår att man ska vaccinera sig för andras skull. För att man inte ev ska sprida skiten..
Men jag vet inte heller..

Angelica sa...

Ja det är en svår fråga det där med vaccinationen. Men jag kommer att göra det för jag träffar så otroligt mycket folk i mitt jobb så jag vill nog ha ett skydd ..

Kram

Lejonkvinnan sa...

Jag tycker att det är jättesvårt. För min egen skull så skulle jag kanske inte göra det, men för barnens och då framförallt Lillen som bara är 2½ år. Han har haft både krupp och feberkramper så för att skydda honom.

Men det är läskigt på något vis, man vet ju inte vad för biverkningar den ger, nu, idag eller om 10 år.

Kramis

Lilly Lee sa...

Jag ska absolut INTE vaccinera mig! Jag känner att det är allt för många risker, och blir jag sjuk, så är det så, men vill inte bli det pga ett vaccin.

De flesta i min närhet har redan haft den, så jag hoppas att jag slipper!

Vattenslangen sa...

Ja, jag har tänkt vaccinera mig. Blir så dålig av feber. God natt!