måndag 19 januari 2009

Recept på dom smaskiga Kärleksmumsen

Botten:
5 st ekologiska ägg
4 dl strösocker
4.5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
5 msk kakao av god kvalitet
300 g smör
2 dl vatten
200 g knäckchoklad (alt. mjölkchoklad eller mörk kvalitets choklad)

Glasyr och garnering:
2 dl vispgrädde
2 msk espressokaffe
200 g mörk kvalitets choklad 70%
2 dl kokosflingor till garnering

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader, varmluft.
2. Vispa ägg och strösocker pösigt.
3. Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao i en skål.
4. Sikta mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt ihop smeten.
5. Smält smöret och blanda det med vattnet, rör ner det i smeten.
6. Klä en plåt, cirka 40 x 35 centimeter med bakplåtspapper och häll i smeten.
7. Hacka knäckchokladen grovt och strö över smeten.
8. Grädda kakan i cirka 15 minuter (den får inte bli torr), prova med en sticka. Låt svalna.
9. Koka upp grädden, häll i espressokaffet och rör i 200 gram finhackad mörk choklad.
10. Låt glasyren svalna något och bred den över kakan.
11. Strö över kokos och servera skuren i rutor.

Dom är verkligen mumsiga och riktiga kaloribomber :-) Lycka till!

6 kommentarer:

skrivanne sa...

Tack snälla du! Det är nu sparat till ett speciellt tillfälle! Kram anna

Angelica sa...

Ja idag har vi varit ute och gått i 2 timmar så skönt var det.
Ska ta mig i kragen nu att gå ut och gå en sväng varje dag när vädret tillåter :)
kram

messan sa...

Hej Anna!

Dom är perfekta till speciella tillfällen! Går ju inte att äta hur mycket som helst då dom är rätt mäktiga :-)
Kram

messan sa...

Hej Angelica!

Åh, så skönt blir lite avvis ;-)
Ska gå ut ikväll på promenad innan jag lägger mig. Det är så skönt med promenader så det tycker jag du ska göra.
Kram

Maria Byström sa...

Å, tack snälla att du delar med dig av det goda receptet. Självklart ska jag baka det :-)

Kram

messan sa...

Hej Maria!

Ja, gör det för det superdundergott! Testa och frysa dom och det gick kanon, minst lika goda, mums!!!
Riktiga kaloribomber, det gillar jag :-)
Kram