söndag 25 januari 2009

Jag funderar och funderar...

...ja, så är det ibland. Väljer att fundera och grubbla när jag vet att det leder till något, en utveckling i mitt liv annars väljer jag gärna att avstå från grubblerier som inte leder någon vart. Det kostar för mycket energi som jag hellre lägger på andra för mig viktiga detaljer. Fast visst är det svårt att avstå såna funderingar? Dom flesta funderingar jag har haft inser jag nu idag, att de givit mig mer självinsikt och styrka och dom har oftast lett mig på rätt väg. Så visst är funderingar på gott också?

Just nu funderar jag på mitt arbete. Vad ska jag bli? Vad ska jag göra? Vad vill jag bli när jag blir stor? Eller rättare sagt vad passar mig och min situation?

En sak som jag insett är att jag kanske inte ska arbeta med det jag gör idag, det kräver för mycket av mig som människa och jag vet att det krävde otroligt mycket av mig redan innan jag var sjuk. Nu känner jag att det suger mer än vad det ger. Jag har ork till mitt arbete och inget mer de dagar jag arbetar. Får ständigt prioritera och vila. Jag fixar det men mitt privata liv får helt gå åt sidan eftersom min MS trötthet slår till när jag är ledig. Min ledighet är idag som en vilosträcka inför ett maratonlopp, jag tackar nej till roliga saker för jag har inte orken, jag väljer att avstå från att boka in roligheter, vet ju inte om jag orkar det.

Jag vet ju samtidigt att jag är en kämpe och jag vill vara det och jag vill ha kul, så jag brukar försöka vara med på olika aktiviter och jag tror inte så många som känner mig märker mitt "bortfall". Jag känner av det i alla fall och jag kämpar med det varje dag speciellt på mitt arbete, men vet att jag alltid älskat mitt yrke och kommer alltid att göra det!! Det ger så otroligt mycket.

Så jag funderar vidare...vad jag ska arbeta med som passar mig och min situation?

8 kommentarer:

Anonym sa...

Visst är det besvärligt att sitta i din situation. Men för att vrida det till något positivt så finns det säkert ett jobb som bara väntar på att du ska göra något fantasktiskt med det! Kram Anna

Singelpappan sa...

Den insikten som du beskriver måste vara underbar... :-)

Du är klok nog att kunna lyfta blicken, planera och fundera. Våga drömma och lita på din känsla!

Lycka till!

söstra di sa...

Om jag fick reda på att jag hade MS eller behövde gå igenom någon annan tuff fas i livet... skulle jag känna otroligt stöd i dig och det du tänker och gör...

Gå på magkänslan... den leder dig rätt

Lena sa...

Klokt tänkt. Man måste tyvärr prioritera ibland.
Kram

messan sa...

Hej Anna!

Allt löser sig, det tar bara lite olika kort eller lång tid!
Kommer att hitta något bra jobb som passar mig perfekt :-)
Kram

messan sa...

Hej Singelpappan!

Tack så mycket! Visst måste man kunna få drömma och planera det är liksom det som är livet och för mig framåt.

messan sa...

Hej Söstra di!!

Åh, tack så mycket! Dina ord värmer verkligen massor.

Magkänslan....är bäst så den får styra mig framåt :-)
Kram

messan sa...

Hej Lena!

Ja, visst man prioritera och framför allt tänka på vad vill jag och vad fixar jag.
Kram till dig med