fredag 2 januari 2009

Ensamhet


Ordet i sig kan vara både positivt och negativt laddat, ofrivillig ensamhet är för mig definitivt ett negativt laddat ord. För mig är ensamhet nästan alltid ett positivt ord. Då är jag ensam och jag njuter av det. Njuter av tystnaden eller av musiken som jag själv valt, njuter av att tänka mina tankar i lugn och ro och kan ha en inre konversation med mig själv utan avbrott. Njuter av att tänka på stora och djupa saker eller små vardagliga ting som finns där hela tiden men som kanske inte får den tid dom egentligen behöver. Jag älskar mina egna ensamma stunder och jag är lika beroende av dom som av det sociala umgänget med mina vänner, nära och kära.

Om jag inte får tillfälle till min tid med mig själv så söker jag den frivilligt, åker ut i skogen eller bara ger mig ut och går här i stan.

När jag är ensam kommer jag oftast till ett speciellt lugn och många frågor eller tankar får jag oftast eller alltid svar på och eftersom jag är så medveten om att det är så, kommer jag fortsätta att ta mig tid med mig själv i ensamheten och njuta.

Jag är övertygad om att vi alla människor behöver ha sin egna frivilligt valda ensamma tid för reflektion och att bara vara med sig själv.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Åh du är så klok! Jag känner på samma sätt. ATt ensamheten behövs. Den är en positiv energisamlare! Inte för att man älskar sina barn midre för det. utan för att man ska må bättre! Ha det så gott! Nu är det dag för sprutan... Kram anna

Anonym sa...

Ensamheten behövs lite då och då. Jag tror som du att alla behöver den.
Charlie

Söstra di sa...

Jag hade ett samtal med en vän om just ensamhet. Ensamhet är oftast negativt laddat som ord.

Det är stor skillnad att vara själv eller känna sig ensam.

Du kan ju känna dig ensam när du har fullt av folk omkring dig och du kan känna dig totalt tillfreds när du är helt själv (precis som du skriver).

Jag älskar också att ha tid för mig själv- ett absolut måste och en lunga att andas i och tid för reflektion.

Har noterat att många skräms av ensamhet... men som jag menar ovan så är det ju skillnad på att känna sig ensam eller vara för sig själv :). Hoppas du förstår hur jag menar....

kram

messan sa...

Hej Anna!

Ensamheten är så otrolig viktig och verkligen en positiv upplevelse.Mår man bättre så blir man en bättre förälder och människa.

Lycka till med din spruta!
Kram

Anonym sa...

Visst är det viktigt att få vara ifred och ha sin tid.

Kraaaaam

messan sa...

Hej Charlie!

Ja, vi alla behöver den lite då och då och det viktigaste är vi tar oss tid till den.

messan sa...

Hej Söstra di!

Förstår precis vad du menar :-)så klart :-)

Jag tror som du att många är rädda för ensamhet även om de inte är ensamma egentligen...kanske för man konfronteras med sig själv?

Stor kram

messan sa...

Hej Maria!

Det är superviktigt och jag önskar att alla får eller tar sig den tiden.

Kram