fredag 27 januari 2012

Glad och förbannad pga sjukdomen MS

Jag får många mail till mig. Jag får frågor om MS, många såna:) och dom svarar jag alltid på. Det är en självklarhet för mig att hjälpa andra.
 Jag får peppande mail, de betyder så mycket och så klart svarar jag här med.  Ni betyder så mycket!
Jag får mail från blogg vänner, får mig att må bra och så klart får ni svar också. Att träffa en bloggvän det betyder så otroligt mycket. Det är speciellt:).

Jag får frågor om jag vill skriva om MS på en officell sida, gör det ibland som typ när jag var med i MS tidningen.

 Jag får frågor om jag vill göra reklam för det här, gör det när rätt erbjudande kommer.
Har haft ett gäng med erbjudande men kom igen med ett sånt som är bra för oss med MS!

Jag har fått frågan massa gånger att delta i undersökningar gällande MS, då svarar jag solklart ja, eftersom de som kommer efter mig får ta del av det och då hoppas jag att MS gåtan är löst.

 Jag har fått frågan många gånger gällande elevarbeten när man läser till sjuksköterska eller till läkare. Tyvärr har jag bara fått se två av de arbeten jag deltagit i med stor lust. Min hjälte är JULIA! som gjorde ett toppenjobb när hon skrev om MS.

99,9 % är de finaste och underbaraste mailen jag får och det är de jag fokuserar på.

Igår fick jag det där mailet som jag fått några gånger förrut..."som sa att jag utgav mig för att vara en sjukdomsblogg när det gäller sjukdomen MS. Varför jag inte fokuserar mer på min sjukdom och hur dåligt mitt liv är.  Hur sjuk jag är. Jag är så så mycket mer sjukare än vad jag utger mig för. Skriv mer om din sjukdom och dina symtom. Du ska vara mera sjuk. Var inte så jävla positiv..kanske det är så att du ska sitta i rullstol nu och en jävla massa skit och en en massa annat"  

Vill bara förtydliga att jag skriver precis vad jag vill här på min blogg. Passar det dig inte så läs en en annan blogg som passar dig bättre. Bara för att det är MS blogg så är det så att jag skriver om mitt liv och gör det precis som jag vill! Jag har en sjukdom men jag är inte en sjukdom! Skriver om just min sjukdom MS när det passar mig men oftast om annat som gör livet värt att leva dom där guldkornen!  Jag är en livsnjutare och kommer så att vara :)
Nu fokuserar jag på det som är värt att fokusera på!

Guldkornen är ni! Är så glad att ni finns här alla ni mina fina bloggisvänner och mina IRL vänner!  Tack du M ikväll...visste att du skulle falla dit:)  och det gjorde du ju med. Snygga var dom... de bästa i mina ögon:).
Vi fokuserar på det postiva nu. Det gör ont att få dom här dumma mailen man är ju liksom så utsatt med sin sjukdom. 
Nu njuter vi alla goa girls och boys av kvällen! kramar 

18 kommentarer:

Barnens Hjältar sa...

Ja jösses, man tror inte det är sant. Finns verkligen sådana människor. Man blir uppriktigt ledsen. Bra att du har en så positiv inställning. Spärra ip-numret!! Kram till dig. Jag uppskattar att du skriver som du gör för innan jag började kika in här hade inte jag fattat att man inte alltid var jattesjuk utan att det kom i skov. Du är grym!!

MyStory sa...

Jag håller med dig om att man ska fokusera på det positiva livet har att ge. Inte mår man bättre eller blir friskare för att man vältrar sig i elände. Jag låtsas att jag är frisk trots att jag inte alls är det :-)
Kramar

Zandra sa...

Åh vad arg jag blir när jag läser att någon skrivit så himla dumt till dig! Grr.. Den personen måste ju må fruktansvärt dåligt själv och inte unna någon annan att må bra trots sjukdom.
Jag blir glad när jag läser din blogg just för att den är så fin och positiv. Man kan och får vara lycklig,sjuk eller frisk spelar ingen roll. Lycka och kärlek är det viktigaste som finns.
Ta hand om dig vännen!
Stora kramar:)

ansepanse sa...

bra skrivet vännen ♥ självklart är du inte din sjukdom, du är du och du har MS, precis som jag som har typ-1diabetes och lever med en insulinpump inkopplad + att jag har reumatism och fibromyalgi, ibland berättar jag om det men jag vill också se livet positivt och inte gräva ner mig, fortsätt att skriva som du själv vill vännen, det är ju så vi alla vill och ska göra
Sv: det låter härligt med skogspromenad :)
en härlig lördag till dig - bamsekramar

Anonym sa...

Hej messan!
Du sporrar mig verkligen med dina ord att se framåt.
Här är mulet väder och c:a 0-1 minusgrad.
Jag har min evinnerliga förkylning kvar plus att jag har fått ont i halsen idag. Har köpt något som heter colizin på hälsokosten som jag hoppas ska hjälpa min hals. Förra säsongen vaccinerade jag mig mot influensan och då var jag frisk hela året. Läste att säsongsinfluensan är på väg. Får ta ett samtal med min nya husläkare
så får jag se vad hon säger.
Håller på att virka en dockfilt till mitt Barnbarn Emma. Garnet tog slut så jag blev tvungen att skicka efter fler nystan.
Måste få klart både filten och den lilla nallen till henne.
Nu önskar jag Dig en bra Helg.
Margit(maxelonia)

♥Sojkas framtid - Ann-Sofie Sojka sa...

Tack söta du och hoppas med du får en bra helg! :)
Kram!

♥Sojkas framtid - Ann-Sofie Sojka sa...

Men hallå vilken idiot som skrover så. Man blir ju rent förbannad. Snacka om meningslöst liv den personen har som skrev det. Tänker bara på vilken nolla det kan vara! Skit i dem. Du har mer liv trots din sjukdom jämfört med denna personen som borde vara mer glad åt sitt liv. Sorgsen jävla person!!!

Eva sa...

Herregud vad mycket konstiga människor det finns, som skriver sådana där mail.
Men härligt att du har en så positiv inställning, det är jättebra! Och livet blir ju alltid så mycket roligare om man tänker lite gladare tankar.
Jag tycker det är intressant att läsa om MS eftersom jag tidigare jobbade inom hemtjänsten och då träffade ett par kvinnor med MS. Dessutom har jag alltid varit friskvårdsintresserad och velat förstå hur allt hänger ihop - och vad man kan göra för att må bättre, både fysiskt och själsligt.
Stor kram till dig!
Eva

Madeleine Berglund sa...

Heja dig!!! Helt rätt!

Hela din blogg utstrålar en positiv energi - det gillar jag skarpt!

Jaså du har sett tvåltillverkarna i Thailand, coolt. =D

Nu städning och middag!

Ha en trevlig kväll!
Kramis Madeleine :)

soffie sa...

men gud vad är det för en idiot som skriver så till dej!
säger bara men herregud ,du är ju underbar och jag älskar din blogg !

ditt sätt att varva sjukdom med det som glädjer dej ditt liv här och nu.
det är ju så din blogg är,
dina förhoppningar ja helt enkelt ditt liv,

försök att rent ut sagt skita i den dumma människan som skriver så,
jag älskar din blogg och du ger hopp till alla människor med en svår sjukdom ,
du visar att man kan leva MED sin sjukdom på ett sätt som ger alla hopp.
må gott min underbara bloggvän

Jeanette Forss sa...

Jag liksom alla andra här bli upprörd över att man ens kan skriva ett sånt mail. Det är nästan som att sparka på den som kämpar mä att ta sej upp igen. Säger som du: DET ÄR JU DIN BLOGG!! Jag anser din blogg visar tydligt att man kan leva ett bra liv trots sjukdom... Fortsätt så:) // Schan1

Cece sa...

Det är din blogg och du skriver precis vad du vill i den! Passar det inte utan man vill läsa en mer "jag är så dålig blogg" - ja då finns det andra att följa.

Jag tycker om det du skriver och precis som du så skriver jag ofta om det positiva i tillvaron för det finns alltid något som är bra. Sedan är det klart att det är tufft ibland och då kan man skriva om det också.

Men det är bara du som bestämmer hur du vill tackla livet.

Jag gillar i alla fall det du skriver.

Kram!

Marie sa...

Bra skrivet vännen!!!!!
Kram

paula i pörtet sa...

Är inte människan riktigt riktig? Vad är detta för trams, skulle inte du skriva om hur det går att leva ett gott liv trots att man har en kronisk sjukdom! Det var det dummaste jag hört!
Jag kan hoppa över alla gnällbloggar och koncentrera mig på det som är positivt i livet, även i bloggsfären
Kramen

messan sa...

Hej Margit!
Tack du snälla för dina peppande ord!
Jag hoppas nu att du slipper den envisa förkylningen.Emma kommer bli jätteglad att få sin filt och nalle. Tur att hon har en så snäll mormor:)!

Må så gott och var rädd om dig!
Kramar messan

My sa...

Men vad finns det för människor?? Bry dig inte!!!
DU är en så postitiv människa och ger verkligen en bra, POSITIV syn på livet, och att man kan må ok med MS... Känns som rädslan för MS inte är lika stor längre, du vet hur stirrig jag var, och din blogg var en hoppfull bild av MS. Fortsätt på samma sätt, det är din blogg, ingen ska fan säga till dig hur/vad du ska skriva och hur du ska må...
massa kramar och tack än en gång för dina svar på mina mail för ett tag sen...

britt-marie sa...

Jag håller med alla de övriga som tycker det är bra att fokusera på allt trivsamt i livet. Visst kan man skriva om sin MS emellanåt.Det hör ju också till våra MS-liv, men fokus tycker jag liksom du, skall vara på HELA livet. Där måste allt vackert finnas med för att förgylla vardagen. Kör på som tidigare med din fina blogg

britt-marie sa...

Jag håller med alla de övriga som tycker det är bra att fokusera på allt trivsamt i livet. Visst kan man skriva om sin MS emellanåt.Det hör ju också till våra MS-liv, men fokus tycker jag liksom du, skall vara på HELA livet. Där måste allt vackert finnas med för att förgylla vardagen. Kör på som tidigare med din fina blogg