tisdag 10 april 2012

Att få en chock


Rosor på mitt köksbordet.

Undrade varför klockan ringde idag? Varför så tidigt? Jag sov ju så skönt. Ville sova mer. Vart tog morronmyset vägen. Ni vet det där man vant sig vid de senaste dagarna.
Ligga och kika ut i fönstret och se att det snöar och blåser halv storm och tänka på hur bra man har det under duntäcket. Hur frasigt och skönt det där nya bäckibölja påslakanet är. Att det värmer gott och att man inte ens vill sticka ut foten...så man lägger sig och sover och myser lite till. Ibland är det frukost på sängen och timmarna liksom bara går.

Läste bok alldeles för sent igår kväll eller igår natt...ni vet det där spännande slutet på min bok. När man läser vingligt med ögonen för att man är så trött och samtidigt alldeles för nyfiken.

Kom på att påsken är slut. Helgvanorna är det slut med nu. Det är vardag igen, helt plötsligt. Nu är det vardag som gäller med lite inslag av vardagslyx. Visst är det lite av en chock?...när man inser allvaret... att så här är det nu....ett par dagar till. Snart snart är det helg igen.  Det är ju kortvecka vetja. Kortvecka är lika med gilla knappen. Gillar de :).

18 kommentarer:

Mamma med MS sa...

Jag saknar också det där morgon myset. Men tyvärr så är det vardag igen. Men som tur är så har sonen påsklov,så jag hinner med lite mys denna vecka.Men till veckan startar vardagen igång igen. Så denna vecka tänker jag passa på att vila,mys och göra lite lyx.

ansepanse sa...

vad fint du skriver :) jag blir glad av att läsa det, och jag har scrollat och läst om din påsk :) den låter fin, tack min påsk har också rullat på :)
här regnar det idag :( men det får gå det också
önskar dig en fin dag och förresten är det inte valpen snart?
bamsekramen vännen

ansepanse sa...

Sv: egentligen vräker regnet ner här också men jag ville vara lite positiv :), jaså i mitten på maj, det är ju lite kvar då, tur att du har din lånehund att gosa med ibland :)
jag bakar inte längre så nej, jag har inget förslag, hoppas att du själv kommer på något
ha en fortsatt fin dag vännen - kramar

bakom berget sa...

Precis just den känslan hade jag oxå. varför ringer klockan nu??
Jag hade kunnat ha påsk en hel vecka till.
Men men....Hoppas Du får en fin vecka!
Kram Åsa.

KNORKAN sa...

Vilka vackra rosor du har på bordet. Kram

Anonym sa...

visst är det så, men jag märker ingen direkt skillnad på vardag och helg nu när jag är sjukskriven. Tyvärr... ska väl försöka göra skilland.. morgonrutiner, få något gjort på dagarna. osv... kram på dig. Underbara rosor. Kram

MyStory sa...

Jag är ledig i morgon så det kändes inte allt för hemskt att gå till jobbet idag. Man har ju en tendens att bli lite lat när man är ledig. Ha en fortsatt skön dag!
Kram till dig

Carina Sjölund sa...

Förstår att det känns tungt att kliva upp på morgonen igen efter ledigheten.

Men det kändes en aningen jobbigt att kliva upp efter fyra timmars sömn idag oxå. Men tyvärr kan man inte sova längre, eftersom jag gick av passet i morse! Måste liksom komma isäng hyfsad tid i kväll, annars är man en nattuggla igen :)
Kramen vännen♥

Malin - stjärnflocka sa...

Ja fatta vilken chock det var när man dessutom haft påsklov en vecka... :)
Underbara rosor!
Kram Malin

Mia sa...

Letar febrilt efter gilla-knappen, men var har du gömt den?????
På lördag får jag helg, yihaaaa!!!!! Å nu slaskar och blaskar det som 17, men det är ju bara bra, då försvinner snön!
Kram på dig, du underbara lilla människa! =)

ansepanse sa...

Sv: hoppas att du kommer ut på lite stegräknar-promenad till kvällen :) och hoppas att du kom på något gott och nyttigt att baka :)
kramar vännen

LyckligaPraliner sa...

Hahaha ja man får en chock helt klart. Men jag har ju jobbat hela påsken så jag är ledig och myser ;)

Kram Ann-Louise

soffie sa...

för mej är det en lovvecka så jag trycker med på gillaknappen:)härligt med kortvecka för dej...
men vädret vill sig inte hos mej för här är det ruskväder...vad läser du nu?Jag läser boken om Madeleine den lilla flickan som blev kidnappad då hon va på semester med hennes föräldrar de kan jag verkligen rekomendera.kramen

Sussi sa...

Åhh känner igen det där. Saknar att ligga kvar och dra mig och vakna till i långsam takt. Nä, bli miljonär kanske så man kan ta långa sovmornar varje morgon ;)

Kramisar

RackarTuss sa...

Japp, denna vecka inleddes med prov för min del

madelein - mamma till sex sa...

Ja fy, idag har det verkligen varit skitväder. Hoppas du haft en bra Påsk! Kram på dig!

Ninja sa...

Vackra rosor, och visst är det bra med kortveckor, jag har kortat mina varje vecka med en ledig fredag :)

jessica sa...

Men kortvecka är ju nice=)