fredag 13 april 2012

Tankens kraft


Allt börjar hos oss själva, eller hur? God hälsa och välmående handlar mycket om att bli medveten om våra tankar och vad vi tar in och vad vi ger ut. Svårare än så är det inte egentligen...eller?

Genom att styra våra tankar kan vi ändra vårat liv. Även om vi har sjukdomar eller andra problem så kan vi hjälpa oss själva att må så bra som möjligt. Allt beror på vad vi matar in för tankar i vår hjärna. Är vi positiva, stöttande, snälla emot hos själva så bemöts vi oftast så från andra. Motsatsen, om vi är hårda emot oss själva så blir vi oftast hårt bedömda av andra också då de ser våra egna krav på oss själva.

Att tänka snälla tankar om sig själv borde vara en sjävklarhet. Att tänka positiva tankar och berömma sig själv för bra saker som man gjort eller sånt man är duktig på borde vara lika självklart. Att tala om för sig själv, affirmationer som tex. jag är duktig på.. jag tycker om mig själv.. det skulle vi alla behöva göra flera gånger per dag. Det är en enkel handling att titta på sig själv i spegeln och säga något fint till sig själv.

Att möta sina negativa tankar är något vi också måste göra även om det mest naturliga är att man vill springa ifrån dom. Det blir som att springa iväg från sin egen skugga och det är ju svårt. Risken blir att de ploppar upp precis när som helst senare och då kanske har vuxit sig större. Det bästa är att ta emot dom när dom kommer och känna känslan och acceptera att så här är det nu och vi kan ta itu med tanken för att sen kunna släppa taget. Visst är det magiskt vad vi kan lura våra hjärnor med våra tankar. Vad tycker ni om tankens kraft? 


"Om du vill se vilken verklighet
som väntar i morgon
behöver du se på dina tankar idag.

15 kommentarer:

Anonym sa...

Så underbart klokt messan! Jag hoppas att många läser och reflekterar över ditt fina inlägg, för du har så rätt!

Med tanken och positiva affirmationen kan vi skapa en livsförändring. Bestämma oss för att föra in mer positivt i vårt liv.

Precis som du säger att vi blir bemötta enligt vad vi sänder ut. Vi kan ju inte sätta potatis (gå och vara buttra) och tro att vi får jordgubbar (glädje tillbaka)!!

Tack för ett jättefint inlägg! Ha en riktigt skön helg min nyfunna vän :-)

Monica sa...

Tack snälla du för ett bra Inlägg! Skulle kunna vara skrivet av mig själv....
Önskar dig allt gott och må väl.
Vi bestämmer oss väl för att morgondagen blir en bra dag att lägga till i vårt livsarkiv? eller?
Kram kram och vink från mig.

Marie-Louise Nilsson sa...

Visst är det som du skriver. Vi kan påverka vårt liv med våra tankar. Vi kan påverka våra tankar med en positiv inställning. Fint, tack och ha en skön fredagkväll. kram kram

ansepanse sa...

vad bra du skriver, visst kan vi med tanken kraft få oss att må bättre
önskar dig en mysig fredagskväll vännen
kramar

soffie sa...

du skriver så himla tänkvärt och bra,tänk om alla var så positiva som du är va glada människor man skulle möta då, massor av fredagskramar till dej

LissAnna sa...

Kram till dig gullesnutta.:-)

Sussi sa...

Att ge beröm till sig själv brukar inte vara lätt. Det är något som dom flesta av oss skulle behöva lära oss..

Kramisar

jessica sa...

oj va sant!! tänker och säger det ofta själv, men detta var verkligen läsvärt!!

MyStory sa...

Jag tror på tankens kraft. Vill till och med gå så långt att jag påstår att tag är där jag är idag på grund av tankens kraft. Körde ganska hårt med det när jag var som sämst och jag är helt säker på att det hjälpte mig att bli så bra som jag blev. Hoppas du har haft en fin kväll!
Kram

Camilla sa...

Vad vackert inlägg.
Mer positiva tankar till folket!!
Kram!

madelein - mamma till sex sa...

Jag tror stenhårt på tankens kraft. Det blir vad man gör det till och om man intalar sig själv att man klarar saker så gör man oftast det. Tror man att man inte klarar saker så gör man sällan det. Self-efficacy!

Room of karma sa...

Klart att tankens kraft är den största hos oss människor! Tror att vi kan förändra och påverka mycket med tankar!

Tack för en fin blogg. I ♥!

kram CC

ansepanse sa...

Sv: kommer bara inom och önskar dig en fin lördag
bamsekramar vännen

Malin - stjärnflocka sa...

Visst kan man påverka mycket med sina tankar, men inte allt. Och om vi tror att allt beror på hur vi tänker kan en enorm stress uppstå. Men visst är det bra att tänka positivt. Om jag möter andra med glädje får jag dessutom mycket glädje tillbaka! :)
Kram Malin

Malin - stjärnflocka sa...

Vad jag tänkte på med stress var att när jag var för nåt år sedan var sjuk pressade jag mig själv att jag skulle vara pigg, glad och orka allt tills jag tillslut föll ihop. Det positiva tänkandet kan slå över och bli fel ibland och då är man inte snäll mot sig själv.
Kram Malin