måndag 24 augusti 2009

Uppe i det blå...misshandel noll värt


Så här såg det ut hos oss ikväll, alldeles underbart. En del är uppe i det blå...både positivt och negativt.
Precis som rättsväsendet.... Svärsonen fick ett samtal från polisen att det är nedlagt. Misshandeln. Bristande bevis.... Hur kan det bli så?
Alla vittnen som lämnade sina namn och telefon nummer, dom har ingen pratat med. Advokaten som sa att han sett allt och redan då berättade vad han skulle åka dit för och lämnade sitt namn och telefonummer och sa att han kunde vara vittne i rätten. Läkarrapporten med skadorna har ingen frågat efter.
Jag litar fullt ut på polisen (tror jag)... som tog upp anmälan av en sönderslagen kille med sprucken läpp, ett stort jack i näsan, näsbloden som rann, uppskrapad på ena sidan av ansiktet, båda händerna uppskrapade och ont i handleder, ont i käken och i huvudet, illamåendet och hjärnskakningen och att han var chockad. Så lite värt var det....
Taxichaffören nekade till allt. Så nu är allt frid och fröjd för hans del. Han är ute igen och kör taxi för fullt.
Svärsonen mår som sagt bra efter allt eller någorlunda ok..men en del av hans skador kommer bli ärr för resten av livet, både synligt i ansiktet och på händer och framför allt i själen. Bara att se en taxi känns olustigt som han själv säger. Hans ärr kommer att finnas där hela livet.
Det som är så skrämmande är att chaffisen inte var drogad utan bara var som han är. Jag åker mycket taxi i Stockholm och alla mina resor har varit bra utom en gång då jag åkte med en totalt tokig troligtvis amfetinpåverkad förare, enligt vad taxi Stockholm själva sa. Självklart anmälde jag honom.
Som tur är så har jag fått regnummer så nu vet jag att jag inte ska åka med den här personen.
Undrar funkar vårt rättsystem? Nej, inte när jag sett det i ett nära perspektiv. Då fallerar det i mina ögon.
Vad säger eller tycker ni?

20 kommentarer:

Jen sa...

Det är såååå kass. Fy vad händer med samhället. Kram

HELENA-RUTAN sa...

Pratade med pojkvännen, och han tycker att du ska säga till svärsonen att han borde kontakta en advokat för konsultation. Det låter som att det finns underlag för att driva en civilrättslig process gentemot taxichauffören.
Polisen tyckte väl att det var för besvärligt att engagera sig..

My sa...

Herregud hur kan de lägga ner det när de har vittnen!!! Så dåligt!! Nej jag tycker inte polisen gjort sitt jobb isåfall...
Man blir ju rädd att leva i det här samhället!
Kram

Madeleine sa...

Vet ni? Ni borde ringa Aftonbladet eller någon annan lokal tidning!! Som journalist skulle jag nappa på det. Jag tycker ni ska göra det helt seriöst. Kram Madeleine

Fyrbarnsmamman sa...

Fy fasen vad arg jag blir!! Jag som jobbar inom myndigheter och på något sett ändå har lite inblick, fattar faktiskt noll. Så här får det banne mig inte gå till!!! Ge inte upp, det finns tusen vägar till att gå!
Vackra bilder förresten :)
Kramar

Ellinor sa...

Usch vad upprörd jag blir. Tycker inte att han ska låta det stanna här utan försöka få polisen att ta upp det hela igen. Annars kan man ju ta det den fula vägen och tex. höra av sig till någon trevlig kvällstidning.. men det känns hemskt att det ska behöva vara så... nu är jag arg!

Lena sa...

Får ont i magen av att läsa hur det går till i samhället!
Jag tycker att ni ska kontakta både advokat och tidningar.
Så får det ju bara inte gå till!!

Kramis

Lisbeth sa...

Läs dem !!!!
men jag varnar de är otroligtberoendeframkallande, du kommer inte att vilja släppa böckerna när du väl har börjat läsa:-)

kram Lisbeth

Tant Brun sa...

Ja vad säger man, helt otroligt.Vart är vi på väg?
Kram

Paula sa...

Men, vilken rövarhistoria, är det sant?!? Att förundersökningen lades ner? Hur ska man någonsin kunna ha förtroende för rättsväsendet när man bara läser grej efter grej om hur folk bara blir lämnade i sticket! Jag förstår ingenting!
Tack o lov att grabben inte blev ännu värre däran, men fy va otäckt! Tycker som en annan kommentar här, ta kontakt med en kvällstidning, om ni orkar med den stormen! Saken bör ju verkligen uppmärksammas!
Många kramar från pörtet

Söstra-di sa...

Helt otroligt! Jag håller med Helena-rutan också. det måste gå (med allt underlag) att få en vettig rättsprocess med detta!

Anonym sa...

Det här är ju inte riktigt klokt. Att bara lägga ner en sån här grej.Jag instämmer med andra att ge er inte. Få tag på en advokat och sätt dit den dj.a taxischaffisen. Han måste få sitt straff så att inte samma sak händer igen.
Ha en bra fortsättning på tisdagen.
Kram Kram från Margit(maxelonia)

Anki sa...

Det är ju helt totalt GALET varför skall en sådan få gå lös. Hur lång tid tar det innan han ger sej på någon annan?

Lallis - liv och leverne sa...

Men fy fasen!
Blir ju irriterad som fanken.
Stor kram till dig.
/Lallis

anna sa...

menhar ni ringt taxibolaget? även om han nekar så kan ju ndara incidenter ha hänt så att han ändå blir uppmärksammad hos taxi, händer något mer, så vet dom ju.

malin sa...

Nääe, fy va trist!Kan han verkligen komma undan så jäkla lätt!?

Kör på civilrättslig process. Om han orkar.

Kram Ma

Tessan sa...

Va??? vet inte ens va jag skall säga...men alla vittnen då? räknas inte dem? Tycker ni skall ta å kontakta en tidning å berätta hur de behandlat detta! Vilken syn skall samhället på efter detta? Att det är fritt fram att slåss å hota folk...näe vet ni vad.*arg*
Kramen till ER ♥

Anneli sa...

Måste gå att överklaga. De får inte lägga ned ärenden hur som helst utan har en skyldighet att utreda färdigt. Tycker att ni ska försöka få det öppnat igen.

Anneli sa...

Såg att någon föreslog att ni skulle kontakta media - jättebra ide, det brukar få effekt.

Merja sa...

Men fy faan (man ska inte svära ) Förbannat dåligt av polisen att lägga ner, det finns ju vittnen.
Detta ska inte läggas ner utan be svärsonen kämpa för sin rätt och den personen som gjorde detta ska inte gå fri.