torsdag 6 oktober 2011

Boktips och kanelbullar


Dom här smaskiga kanelbullarna är uppätna för länge sen. Mumsade i mig två stycken på kanelbullens dag, gillar bullar:). Kardemumma är bäst men det mesta slinker ner:)!

Idag regnar det och då menar jag riktiga störtskurar. Var ute med hunden och precis när vi kom hem så öppnade sig himmelen...lite tur ska man ha:). Ny är det go musik, tända ljus och mys inne som gäller för mig.

Ska passa på att ge er ett boktips för idag är det så passande läsväder. Boken heter Sarahs nyckel. Kanonbra så läs den om ni inte redan gjort det. Jag ger den toppbetyg:)!

"Paris 1942. Sarah, en 10-årig judisk flicka, gömmer sin yngre bror i garderoben strax innan familjen brutalt arresteras av den franska polisen i den beryktade hopsamlingen av judiska familjer VeldHiv. Hon låser garderobsdörren och stoppar nyckeln i fickan, övertygad om att hon ska komma tillbaka om några timmar. Men timmarna blir till dygn och Sarahs desperation växer.

Paris 2002. inför 60-årsdagen av VeldHiv, ombeds Julia Jarmond att skriva en artikel om denna svarta dag i Frankrikes historia. Under sitt sökande efter uppgifter snubblar hon över Sarahs nedtystade familjehistoria. Julia känner sig manad att skriva om flickans öde, och under sina efterforskningar av det förflutna börjar hon ifrågasätta sitt eget liv.

Sarahs Nyckel lyfter fram de tabun och den tystnad som omger en skamfläckad händelse i Frankrikes historia, samtidigt som den skildrar en modern kvinnas liv i dagens Frankrike och USA. Tatiana de Rosnay har skrivit en varm och inkännande roman om utanförskap, hemlängtan, skuld och familjeband, men också om människans inre
styrka och hur viktigt det är att inte glömma det som varit."

Härlig läsning till er alla!


9 kommentarer:

Skanegrabben i Malmö sa...

Hej

Attan, jag missade ju att det var kanelbullens dag nyss. Men kanelbullar är ju så himla gött.

En kaka till som är god är klenetter....svårbakade men gooooda.

Kajsa sa...

Jag har också läst den och nu har jag även sett filmen som är baserad på boken. Den var sevärd och man kände igen sig från romanen!

Marie sa...

Tack för boktips!
Nån kanelbulle åt jag tyvärr inte på kanelbullsdagaen....får ta igen det en annan dag.
Kram

ansepanse sa...

tack för boktipset, den låter bra
kramar

soffie sa...

musigt med bullar!å tack för boktips den vill jag med läsa, kram

Barnens Hjältar sa...

Hej hej, tack för titten. Ja jag hoppas med vi blir av med dem snabbt. De går gärna runt när man är så många. Ha en fortsatt fin kväll!

Sussi sa...

En stoooor kanelbulle råkade ramla ner i magen på mig med. Fast jag inte borde. Men det är ju så gott. Den boken lät spännande..

Kramisar

Jenny sa...

Hej tack för boktips. Jag har gått och klämt lite på den boken :) Kram

paula i pörtet sa...

Mmm som du vet gillade jag också boken. Men, ännu bättre var nog Stannfåglarna! Den borde nästan ingå i skolundervisningen för att lära barnen hur det var att leva i Sverige för bara hundra år sedan. Det är ju sådan milsvid skillnad trots att vi gnäller om hur svårt vi har det...ibland behöver man få lite perspektiv i tillvaron.
Här skiner också solen, jägarna är ju ute o härjar i mina skogar så jag ligger lite lågt, men längs byvägen vågar jag mig nog med mina stavar...
Kramen