fredag 21 oktober 2011

Andra med sjukdomen MS multipel skleros och mina tankar

Massor av vit Ljung är nu planterat i utekrukorna. Blev höstligt och fint precis som jag vill ha det.
Sitter och läser berättelser om andra människor med MS och andra kroniska sjukdomar. Jag har fått den stora äran att få läsa material som ska bli en bok i framtiden. Den stora äran att få säga, vad jag messan tycker:).Stort Tack för att jag får vara delaktig i projektet! Gläds åt att få se boken snart i sitt färdiga format:)!

Fick samtidigt frågan om en sån här bok behövs? Jag vet att behovet av en bok är mycket stort speciellt när man precis fått sin sjukdom och har tusen frågor och lite till att då få läsa om andra som ger svar på så många olika frågor och samtidigt ger en stor framtidstro på livet.

 När jag fick MS ville jag inte läsa om en massa fakta (för det visste jag ju redan.. trodde jag iaf)...i alla broschyrer jag blev hem skickad med...jag ville läsa om hur andra andra upplevde det...hur deras liv var och är. Hur fick de deras diagnos och så mycket mer...

Det jag slås av när jag läser dessa berättelser är att det är så mycket som vi människor själva kan påverka när vi får en kronisk sjukdom. Vårt förhållnings sätt, vår tankekraft och ändrat synsätt på vårt leverne när det gäller kost, levnadsätt, välmående och motion.

Jag hoppas att den här boken kommer ut snart inte bara för oss som har MS utan för alla med kroniska sjukdomar precis som den är skriven för alla med MS och andra kroniska sjukdomar. Vi kan hitta kraften och göra vårt liv till ett bra liv och ännu bättre!

Kramar messan

6 kommentarer:

Skogsviola sa...

Jätteviktigt projekt! Dessutom sprider du så mycket positiv info genom din blogg. Den förmedlar verkligen glädje, tröst och hopp!
Kram!

Anonym sa...

Hej messan! Hur får man tag på denna bok när den är klar?
Här skiner solen idag och det har varit bara ett par grader plus i natt. Jag vill inte ha någon vinter ännu.
Va har du för väder hos dig?
Nu önskar jag dig en skön Helg.
Kram
Margit(maxelonia)

Anonym sa...

Vad inspirerande och roligt att du är delaktig i detta projektet. Ditt förhållningsätt kommer kunna ge massor av bra input till boken. Kram från Söstra di

Tessan ♡ sa...

Hej vännen, va härligt att läsa...det behövs alltid å det är som du säger...det ger mig mer med att läsa om andra, deras syn, känslor å kamp. Man kan få massa nytta ideér å annat bra från andra. Kram å kram du goa positiva människa;)

Lilly Lee sa...

Ja detta lät väldigt intressant, och vad kul att du får vara med och läsa!
Som du säger, det är väldigt intressant att få höra om andra, och hur de upplever sjukdomen, för läser mani broschyrer så kan det låta så negativt tycker jag!
För med ett positivt sinne och ett bra förhållningssätt till det så mår man mycket bättre!
Ha en underbar helg!

MyStory sa...

Jag ville inte heller veta något när jag nyligen hade fått min diagnos för drygt 19 år sedan. Nu har jag läst en bok som jag skulle ha behövt då... "Stå upp, sitt ner, gå vidare" Den boken gillade jag!