torsdag 19 november 2009

Tacksamhet och sjukdomen MS


Det finns nog inte något som fyller på vår själ med mer ro än tacksamheten. Att känna tacksamhet för allt som livet ger oss. Livet ger oss otroligt mycket, eller hur?

Oftast söker vi de stora händelserna för att känna tacksamheten trots att de finns hela tiden i vår vardag, överallt och gör man det till en vana så finns det så otroligt mycket att känna tacksamhet för.

Jag har redan erkänt att jag känner ingen tacksamhet över min MS men det är bara en liten del av mig även om den tar en liten plats och påverkar mitt liv och mina förutsättningar. Jag känner i alla fall en stor tacksamhet i att jag mår så bra som jag gör just nu.

Samtidigt har min MS lärt mig att se andra saker och tänka på ett annat sätt och det är jag också tacksam för. Min MS har fått mig att utmana mig själv tex. med bergsklättring och andra livsfarliga uppdrag :).

Tacksamheten för mig kan vara en sån sak som att höra fåglarna kvittra, mina älskade barn, att kunna läsa en bra bok, att kunna ta ett bad, att få träna, att skratta och gråta att få umgås med nära och kära, att lära mig nya saker, att känna lukten av kaffe när jag dricker en latte och att just jag är här och nu. Det finns egentligen hur mycket som helst och det bara finns där mitt framför näsan på mig, det gäller bara att fånga känslan och behålla den.

9 kommentarer:

Daniel sa...

Alla borde tacka livet oftare!

Fint skrivet. njut!

Sussi sa...

Det är konstigt egentligen vad man lär sig leva med..
Klart du inte känner tacksamhet men på nåt konstigt sätt har den ändå format den till den fina person du är idag!

Ha en bra dag
Kramisar

Malin sa...

Du är så klok så klok. Jag är ganska bra på just tacksamhetstänket, men så har det inte alltid varit, utan det har kommit genom åren, sorger och erfarenheter. Idag glädjs jag ofta i "småglädjor"! Vad det gäller påsen, så tänker jag så jag med, även om jag inte har någon sjuksom. Lyssnar på kroppen, känner jag att jag är trött, säger jag nej till saker, även om jag vill göra allt!! Hoppasdu får en fin helg nu! Kramiz m

HELENA-RUTAN sa...

Innan jag fick min diagnos så hade jag inte mycket övers för livet. Livet är ju underbart! Eh ja, för det mesta.. Det har jag nog delvis sjukdommen att tacka för..

tess sa...

Ja detta har ju varit ett bra sätt för honom att få in lite pengar till den där datorn. än har vi många hundra lappar kvar att få ihop men tänk va stolt han blir den dagen han verkligen har lyckats.

Ha nu en fin helg. //Tess

Barnens Hjältar sa...

Du skriver vackert och så mycket sant
Ha en fin fredag!
Kram

imse sa...

Ja en kronisk sjukdom är ju inget man är tacksam över precis. Men allt det andra...
Det är sånt som man borde vara tacksam över. Fast vi är nog inte särskilt bra på just det.

Kram

Anonym sa...

Hej!
Det var roligt att du tittade in hos mig.
Jens mår bara fint, märker inget av att han fick sprutan igår, så skönt!
Du har så rätt i det du skriver om tacksamhet, jag känner precis som du. Nu har jag i och för sig haft en tung tid ett tag men jag kan också se allt jag har att vara tacksam för och det är mycket det. :)
Ha en fin fredagskväll.
Kram från Ulrika.

charlotte sa...

har läst ngnstans att det nästan enbart är personer som är empatiska, snälla o ställer upp på andra som får ms.att man ger 110 av sig själv o att immunförsvaret slår bakut. vad tror du?