torsdag 1 mars 2012

Vara här och nu

Det vi har just nu är nuet. Dåtiden har redan passerat. Det som kommer i vår framtiden vet vi ingenting om nu.


Att vara här och nu, just nu. Det är det vi kan påverka i vårt liv. Det är då vi får kontakt med våra känslor glädje, ledsamhet, ilska och alla andra känslor som vi har inom oss. Allt handlar om att inte fly från det man känner, våra känslor utan att vara närvarande med dom, här och nu.
...............

"Att leva är att vara närvarande.
Det kräver mod eftersom
närvaro ger närhet,
såväl till dig själv som till andra."

Min känsla just nu är glädje, stolthet över mig själv och andra i min närhet och oro över saker som finns i mitt liv nu. Vad har du för känsla just nu?

11 kommentarer:

ansepanse sa...

mm, det är nuet vi ska leva i men det är inte alltid så lätt egentligen, min känsla just nu är väl värken jag känner i så gott som hela kroppen, den har eskalerat den senaste tiden och bara blivit mer och mer :(
Sv: idag är jag nere i tre droppar om dagen, så förhoppningsvis ska ögat vara helt bra när jag om två veckor slutar med dropparna
kramen vännen och en fin dag till dig

messan sa...

Varför syns inte en del kommentarer här...är det nån som vet? Jag ser dom i mailen men inte här...helskumt.

Är det nån som vet så hojta till.

Kram

Marie-Louise Nilsson sa...

Jag har en känsla om här och nu, men att det kanske inte är en hoppa högt känsla av glädje utan mer en stillsam känsla. Idag blev dagen så här... en sådan känsla och det är okej att den bara blev så här. :)

Viktkamp sa...

min känsla just nu är huvudvärk =/ Blir glad av ditt inlägg idag!

bakom berget sa...

Man vill ju vara här och nu, men ändå se framåt och längta. Att se bakåt är väl oxå bra ibland, om man bara kan sortera bort det som inte var så bra.
Nu är min bästa känsla VÅREN och lyckan att åter ta itu med att inreda resten av utbyggnaden.

Ha det gott!
Kram Åsa.

madelein - mamma till sex sa...

Tack för tips om recept, skall in och botanisera där senare :-) Ha en fortsatt fin kväll!

MyStory sa...

Jag lever mer i nuet nu än jag gjorde förr och det är det man ska göra. Just nu har jag väldigt ont i mina ben så jag vill helst inte vara här och nu ;-)
Kram

Sussi sa...

Fina ord..
Min känsla just nu är trötthet. Dags att gå och knoppa snart ;)

Sov så gott
Kramisar

Ninja sa...

Jag är mätt, en rätt bra känsla.....

Bara Sara sa...

Fint! Min känsla idag är ledig dag och jag är det med mina barn.. vad ska vi hitta på? Inget särskilt eller nåt särskilt - spelar ingen roll bara man låter humöret styra!

Rustik Romantik sa...

Så sant det du skriver! När man väl släppt kontrollen helt och är som allra längst ner i den stora svarta gropen så kan man börja klättra upp igen, sakta men säkert, och då är det viktigt att stanna upp med jämna mellanrum vara närvarande JUST DÅ. Njuta av solen, fåglar som kvittrar och knoppar på träden. Det är när man kan njuta av det lilla som man förstår det stora! Så njut av våren och allt som gör oss lyckliga. Kram, Tina