lördag 24 mars 2012

Fix & kryddträdgård & liten hund hos oss


Liten blomma i trädgården:).

Idag har vi haft en lika fin strålande dag som det var igår. Varit i trädgårdshandel igen och köpt jord till min lilla kryddträdgård som jag ska börja med imorrn. Bärhjälp yngsta dottern. Såg att det skulle bli ännu varmare imorgon:). Ska satsa på bara kryddor i år. Vad tror ni om det? Blommor har jag alltid massor av i mina krukor och sen har jag ju min Lavendelhäck också...som ni redan vet :).

Lite doftande kryddor som Rosmarin som doftar så gott och massor med Lavendel sen lite Citrommeliss, lite Mejram och kanske lite kamomill. Är nyfiken på Libbsticka, Johannesört och körvel och en del andra med. Är nyfiken på det mesta. Har ni några tips på det här med kryddträdgård?  Vilka man ska satsa på?

Vet ni vad...:) vi har haft en söt liten gäst här hos oss idag.  En hund...så nu är abstinensbesvären lugna ett tag framöver. I alla fall tills imorgon bitti igen då :). Söta lilla gästen som var här idag var kompis med vår hund och han har varit här på många besök här hos oss...vi är lite extra matte och husse. Är så glad att vi har så gulliga och fina grannar så vi får låna deras hundar för att stilla vårt hundbehov.
Imorgon tror jag vi får ett nytt besök...av en annan liten hund :).  

Hur har ni det i helgen? Vad hittar ni på?
Kramar till er  

12 kommentarer:

Marie-Louise Nilsson sa...

jag har haft det lika bra som du, men inget trädgårdsfix efter som jag ingen har. hehehhe. Men balkonghäng och promenad i skogen har jag fyllt dagen med. Härliga dag. Kram på dig. Dragon är en bra krydda och mynta. Basilika, förutom dem du nämnde själv.

Kram kram

soffie sa...

underbar bild idag har vi sett tussilago.KRAMEN

Sussi sa...

Härligt att kunna börja stöka i trädgården. Vill vädret så kommer jag med bege mig ut på tomtupprensning imorgon. Jag har inte köpt några blommor men en sak i taget..
Kul med vovvebesök. Har ni funderat på att skaffa en ny voffsing eller är det för tidigt än?

Kramisar

MyStory sa...

Här har det snöat...
Kram

Mia sa...

Godmorron! Åh vad jag längtar efter en liten täppa....det var nästan så jag satte näsan i skärmen här och ville andas in dofterna, när jag läste om din planerade kryddgård....åsså lavendel, som jag älskar...*suckar*
Nu har jag bara en liten balkong, men det får gå det också *L*
Kram på dig, fina, fina duuu som jag tycker så mycket om!

Anonym sa...

Hej messan!
Jag vill bara skicka en vårhälsning till dig. Här hos mig är så mycke tråkigheter som händer så jag orkar inte skriva om det just nu.
Jag hoppas du får en skön helg
Massor av kramar till Dig från mig.
Margit(maxelonia)

Bara Sara sa...

Hade lite tjejfest igår så idag är jag faktiskt lite schleten.. Men det var så himla kul att träffa kompisar en hel kväll så jag är lycklig som bara den idag! Kul med vovve!!

RackarTuss sa...

Idag har vi bla varit o simmat

Skogsviola sa...

Har haft son och sonhustru här också med trevliga hundar, de två mellanpudlarna Bosse och Frasse. Underbart väder och jag har startat i växthuset med frösådd av ruccola och basilika. Idag ska det bli plocksallad också. Men det är kalla nätter så elementet får gå halva dygnet. På dagen måste jag vädra istället, då går det upp till 30+! en skön vecka önskar jag dig!

Livets vägar sa...

Gomorron!
Hos mig blommar snödroppar och krokus(felstavat?)Hade en Jag Jag har röjt i trädgården förra veckan så igår var jag på en köprunda och en promenad :)

Måndagskram till dig :)

Marie-Louise sa...

Åh vad härligt med trädgårsfix. Då är det vår :) Kram fina

Carina Sjölund sa...

Mysigt att påta i trädgården :)

Här har det varit jobbarhelg för mig. Men i dag är jag ledig, och naturligtvis är det grått och trist :(
Kramen goa bloggvän♥