måndag 26 mars 2012

Skratt är läkande

Det är så att gråta är nummer ett när det gäller läkande och att skratta kommer som tvåa. Skrattet är både lugnande och läkande och när vi skrattar fördubblas hjärtfrekvensen snabbt och vi luftar ur lungorna, som en vårstädning. Musklerna blir avspända och endorfinerna strömmar ut i kroppen och vi mår så mycket bättre.

Läste att vi vuxna skrattar tre gånger mindre nu än på 1950-talet, mycket skrämmande tycker jag med tanke på vilken positiv effekt skrattet har på oss. Vi kan faktiskt vara ansvarsfulla och busiga, framgångsrika och lekfulla, välutbildade och barnsliga. Det funkar, vi får helt enkelt bjuda på oss själva och inte ta för allvarligt på saker och ting, framförallt inte på oss själva. Sen är ju lite tajming bra att ha med:).

Vad tycker ni om det här?
 Önskar er en glad kväll :-)  

13 kommentarer:

soffie sa...

va bra inlägg det stämmer verkligen det du skriver,men så hemskt att folk skrattar så mycket mindre mot förr, jag som är lärare skrattar varje dag med mina ungar på skolan härligt jobb har jag:) svar: jo du vi har en hel skål full med popcornstenar ser jättecoolt:)kramen

Mia sa...

Då borde det verkligen vara superbra att först få gråta, sen skratta...men kombinationen kanske är svår???
Det är ju tragiskt att vi skrattar så mycket mindre....Man kan väl knappast skylla på att man inte har tid??? *L*
Kram på dig!

madelein - mamma till sex sa...

Ja, jag älskar att fynda :-) Ibland har man tur med. Ha en fortsatt fin kväll!

LyckligapRaliner sa...

Men hur har de kunnat mäta det, undersöka det? :)) Om det stämmer är det ju illa egentligen. Hade de mer att skratta åt då. En annan humor. Mindre problem. Nej nej , jag vet! Klart de skrattade mer då. De hade ju de mest snygga kök man kan tänka sig. Precis ett sånt kök/hem jag vill ha ;)

Kram Ann-Louise

Marie-Louise Nilsson sa...

Jag håller med dig, visst kan vi fixa både och. Vi får inte tappa barnasinnet... vi måste skratta och bjuda på oss själv och inte ta oss på så stort allvar.

Ett leende och skratt förlänger livet... Kram på dig

Äppelblom sa...

Jag tycker om att skratta och skrattande barn gör mig lycklig!
Ha en fortsatt skön vecka!

Mamma med MS sa...

Jag tycker att det är viktigt att ha roligt och skratta. Då mår man så mycket bättre. Men jag har svårt att skratta just nu i mitt liv. Men bara man kan känna hopp och gläjde blir man bra,och små skrattar inombords.

Mia sa...

Det är nog så att alla har så mycket måsten att de glömmer bort att skratta. Tycker alltid att föräldrar på dagis och skola ser så sammanbitna ut de är stressade och orkar knappt klämma fram ett leende. Vet inte själv hur jag ser ut kanske likadan men barnen gillar i alla fall att prata med mig så lite glad måste jag i alla fall se ut.

Ha en bra dag

Helene sa...

Intressant = ))
Idag vill och SKA jag skratta mycket...jag behövert !!
Ha en fin dag.
Kram Helene.

Skanegrabben i Malmö sa...

Hejsan

Ja om bara fler människor ville le eller skratta så vore vardagen mycket bättre för många. Man kan faktiskt skratt i allt elände.

Sen ser faktiskt många människor både friskare och trevligare ut om man ler lite.....det förändrar en människas hela utseende...även kroppsröreslerna.....

Livets vägar sa...

Då är det bra att min son gillar Belman skämtböcker! :))

Ha en fin dag!

ansepanse sa...

visst är det en skrämmande utveckling om vi skrattar mindre nu än på -50talet, jo, vi måste g´bjuda mer på oss och ha barnasinneet kvar men är det verkligen så att gråten kommer som nummer ett, jag trodde att man skulle vara försiktig med gråtandet, så du menar att vi SKA gråta
Sv: härligt med promenad och vovve-sällskap :) jag sitter ute på altanen nu och äter lunch :) det är härligt det
kramar vännen

Madeleine Berglund sa...

Hej! :)

Jaså? Siken tur att jag och Christer skrattar och busar varje dag. Hihi.

KRAM
Madde :)