tisdag 6 mars 2012

Hörselkontroll och så trött

Lånad på Google. Det här är jag nu...:).

Idag har jag gått en skön promenad till sjukhuset. Vet ni vad jag såg på vägen...små vårblommar som kommer upp under löven och inte hade jag kameran med mig. Jag ska ta med mig kameran och fota dessa små blommor så ni får se ett riktigt vårtecken. Jag blev så glad när jag fick syn på dom små raringarna och att solen sken och fåglarna som bjöd på en vårsymfoni...då blir man glad ända in i hjärtat. 

En gång om året gör jag en hörselkontroll eftersom jag har en hörselskada och Tinnitus och idag var det dags för det årliga besöket. Jag sitter i en liten bur och ska trycka varje gång jag hör en ton. Jag hör dom mörka tonerna bra men när de ljusa kommer då går det inte lika bra. Jag ser hur kvinnan sitter och trycker på knapparna och jag lägger manken till allt jag kan för höra men det är helt knäpptyst.

Efter kontrollen får jag träffa min Audionom och vi går igenom min kurva och jämför med tidigare kurvor. Dagens kurva var sämre än förra årets...hade det redan på känn eftersom min Tinnitus har blivit högre och ändrat karaktär. Vi har tidigare pratat om hörselapparat och det gjorde vi även idag för med en sån skulle mitt oljud minskas eftersom man då ställer in apparaten på en viss frekvens och jag skulle höra bättre speciellt när det är många som pratar. Jag valde att tänka på det...kanske jag säger va ganska ofta men hör jag verkligen så dåligt eller är Tinnitusen så hög...  Jag tycker jag klarar mig riktigt bra och hör vad andra säger men som sagt jag får fundera vidare.

Idag bestämde vi också att jag ska gjuta nya formgjutna hörselproppar. Har ett par här hemma...utgångsdatumet är dock passerat. För mig är det viktigt att ha med mig propparna och använda dom vid höga ljud just för att förhindra att min Tinnitus ökar och att hörseln blir sämre. Brukar vara duktig på det...sen glömmer jag bort det ibland och då blir det sämre.

Nu ska jag vila i min soffhörna för jag är mer än dötrött å lite till ...känner mig som hunden på bilden :). Gäspiga...kramar

14 kommentarer:

Lilla Kullan sa...

Min gubbe har också hörselskada och Tinnitus. Han har hörapparat.;-)

Ta hand om dig gumman. Kram Stina

Marie-Louise Nilsson sa...

Ååå, vad slut du är vännen. Vilken härlig bild. Jag fick le lite :) Tråkigt med hörseln och tinnitus, men se till att ha en skön kväll med mycket vila. kram

soffie sa...

hihi vilken bild,förstår att du är trött efter den kollen,jag tycker både hörsel å syntest gör att man blir trött. va härligt med vårtecken,vi såg svanar idag på vår resa från Göteborg till Karlstad:)

ansepanse sa...

då ska du ta igen dig vännen, den där bilden är helt underbar, jag försökte låta bli att skratta men var tvungen, stilen är ju störtskön :)
själv har jag något som heter ljudöverkänslighet, jag hör helt enkelt FÖR bra och det är inte alls roligt, är det någon som pratar samtidigt som jag har annat ljud som stör så är det det där störljudet som hörs bäst och ja... tvn får inte vara på för högt och alla ljud är bara för mycket liksom, jag har även tinnitus som kommer och går, så jag har ju inte det hela tiden utan det har med ljudöverkänsligheten att göra
sköt om dig nu vännen - kramen fina du

Mia sa...

Tänk vad skönt om det går att lösa problemet med hörseln och Tinnitusen, hoppas, hoppas!!!
Längtar till det kommer upp lite vårblommor här också, har sett nån enstaka snödroppe och blev så himla glad av det *L*
Kram på dig, fina du!

Livets vägar sa...

Hej, Vad kul att du hittade min blogg :) Hoppas du gillar mina smycken fast det fattas många fler bilder där. Jag la ner firman när jag fick cancer. Men jag ska börja om nu till sommaren tror jag.

Jag har en utlottning nu i min blogg. Jag lottar ut smycken bland de som skänker till cancerfonden genom min insamling. Ett SMS=50 kr. som går direkt till cancerfonden. Välkommen att delta :)

Jag har också tinnitus. Fick det efter narkos i Julas. Har du fått någon hjälp för det?
Kram. Tali

MyStory sa...

Jag har märkt att min hörsel också är lite försämrad men jag har tack och lov ingen tinnitus. Hoppas du får vila i kväll och sova gott i natt så du är pigg och alert i morgon!
Kram

Bara Sara sa...

Gosig vovve, man kan känna sig sån! Trist med tinnitus och att det blir värre - hoppas du får bra hjälp av proppar!

Ninja sa...

Vad jobbigt det låter....förstår att du blir trött.

LjuvligaLjung sa...

Va kul att du hittade till min blogg! Ja visst är ljusen super:) Ha de gott!
/Michaela

LjuvligaLjung sa...

Va kul att du hittade till min blogg! Ja visst är ljusen super:)
Ha de gott! /Michaela

RackarTuss sa...

Njut i soffan du! :)

Anonym sa...

Tinnitus är oerhört jobbigt att ha. Jag har en massa olika ljud i huvudet. Blir det för mycket ljud omkring mig så hör jag inte ett dugg.
Hoppas att det blir bättre för dig.
Ha en skön dag.
Kram till dig från mig.
Margit(maxelonia)

messan sa...

Hej Margit!
Vi får leva sus och dus:).
Jag önskar dig en sagolik dag i det vackra vårvädret som moder jord bjuder oss på idag:)!
Varm kramar från mig till dig