måndag 28 september 2009

En toppenhelg

Den här helgen har varit en riktig bra helg, en toppenhelg!

Fredagkvällen började med mys och god mat med familjen. Jag hade gjort en fisksoppa med saffran i och bakat bröd till. Har bilder i kameran... som inte vill ladda ner. Det var populärt speciellt eftersom både maken och dottern hade tillbringat större delen av dagen ute och var lite stelfrusna när de kom hem.

Lördagen for maken och lilla tjejen iväg på STCC (biltävlingar). Jag själv träffade min mamma och mormor och gick på marknad. Bondens marknad. Handla mycket smått och gott. De har så fräscha och goda grönsaker och dessutom är det närodlat som inte rest från andra sidan jorden, det gillar jag. Lite blommor fick följa med hem också.

På marknaden åt vi kroppkakor med skirat smör och lingonsylt. Gott gott! Har inte ätit det på många år. Senast var när vi var på Öland och det var ett par år sen. Gillar ni kroppkakor? Självklart blev det lite shopping på stan också...bara inredningssaker:) Som vanligt...

På söndagen blev det sovmorgon, en lugn morgon och brunch innan vi gav oss ut i naturen. En härlig söndag blev det med frisk luft och lugn och ro för själen. Precis vad vi behövde!
Hur har er helg varit?

14 kommentarer:

Anonym sa...

Hejsan! Sitter vid datorn ett litet slag och ser till mig stora glädje att du just varit där! Längtar efter våra kvälls stunder vid datorn.
Åh jag fullkomligt älskar kroppkakor med bregott... Det lite extra salta..
Nu önskar jag att tiden ska gå lite fortare. så att kvällarna blir mörka och varma i soffan, med en dator som fungerar som den brukar...
Tänker på dig!
Kram Anna

din dotter sa...

låter trevligt :) har du receptet på fisksoppan, låter jättegott med saffran i ju! jag beställde ett smycke idag på guldfynd som jag "designade" själv eller vad man säger, du kommer nog gilla det! får visa det när vi ses nästa gång :) pusspuss!

Jennie sa...

låter verkligen som en riktigt bra helg :)



svar: jaa verkligen! Dock så är de inte så kul att kolla på summan på kontot sen ;P

maria sa...

Vilken mysig helg :)
Fisksoppa är gott.....

Må så gott !
Kramen

soffie sa...

vilken härlig helg du haft,
å va gott det lät med fisksoppan,
å Bonde marknad det är alltisd så mysigt,
Kram

Hanna sa...

Älskar kroppkakor, men framför allt palt! Fisksoppa med saffran är nog den maträtt jag är bäst på, säger iallafall min man som i vanliga fall hatar allt vad fisk heter...

Ja det känns så skönt att få ha sovit ordentligt en natt, håller tummarna att det funkar inatt också!

Sussi sa...

marknad kan det vara riktigt skoj att gå på. Helst gör jag det i en annan stad. Blir lite mer speciellt då :-)

Sov så gott
Kramisar

Paula sa...

Hej! Tycker om det mesta i matväg, men kroppkakor kan jag inte förlika mig med, inte ens dom öländska som blev en riktig besvikelse. Dom växer i munnen, punkt!
Fisksoppa med saffran gjorde jag också i helgen! Toppade med en klick cremefraiche med franska örter, jisses va gott! Använde rödspätta denna gång, funkade jättebra!
Bondens marknad saknar jag här, vi har knappt bönder i området, det är ju mest bara skog.
Kram på dej

tess sa...

Ja det är härligt när man mår bra. Jag suger verkligen på detta. Jag mår så ofta dåligt så jag är tacksam för alla fina stunder jag får.

Hoppas du får en fin tisdag jag jobbar men solen skiner det gör det lite lättare.

//Tess

Ellinor sa...

Ja, magen växer så det knakar :) Har varit i kontakt med barnmorskan idag för jag har så mycket sammandragningar. Ska lämna urinprov imorgon och se att allt står rätt till...

Har fortfarande några snusklubbor kvar.. gottis!

Hoppas du har en fin vecka :)

kram

Madeleine Berglund sa...

Hej! ååå har du varit på bondens marknad, vad mysigt.. Ja, men tänka sig, vi åt också brunch i söndags fast i malmö. =) Gott gott gott. Din helg låter jätte härlig, tänk vad skönt det är att umgås med sin familj.

Vad kul att du också gillar sjalen, den är finfin och katterna har inte visat något större intresse...än så länge. Hihi. Kram Madeleine

Angelica sa...

Drinken den smakade super gott...

Jag älskar kroppkakor men det var länge sedan jag åt det också. Får nog ta och handla hem det någon dag..

Kram

my sa...

Vilken mysig helg du hade! Och jag ÄÄÄÄlskar kroppkakor! :)

messan sa...

Hej min älskade dotter!
Du ska så klart få receptet...det kommer nog på den andra...
Smycket ska bli kul att se:)
Love yuo<3 pöss å kram