torsdag 3 september 2009

Doften av höst


Jag älskar den klara luften som gör att det känns som om det är lättare att andas, himmelens mörka djupa blåa färg, dofterna som slår emot mig när det doftar höst, färgerna ute i naturen som är som en vacker tavla som jag aldrig får nog av. En tavla som ständigt ändrar utseende och färgskiftningar.

Jag älskar att jag får rosiga kinder när jag är ute och går, att få krypa ner under favoritfilten och njuta av alla tända ljus som brinner och få läsa en bra bok eller se en film efter en promenad i min höstskog.

Jag älskar Sverige just för att det är ett årstidernas land! Mina vackra sommarminnen har jag med mig på ett tryggt ställe, i mitt hjärta. Nu säger jag varmt välkommen hösten. Du är efterlängtad!

" Lyckan finns inom oss,
även när den
kommer utifrån."

24 kommentarer:

HELENA-RUTAN sa...

Hösten var den årstiden jag gillade minst när jag var liten.. Men ju äldre jag blir desto mer tycker jag om hösten. :)

Madeleine sa...

Den friska luften är fantastisk!!! Ja, okej, jag viskar till dig vad jag köpt till mig själv. Kuddfodral och en eldkorg i järn. Kommer bli super!!! =) Djur är för söta,speciellt när dom snarkar.. ;) Kram Madeleine

Lena sa...

Du läste mina tankar idag, det är precis så jag kände när jag var ute och gick tidigare.

kram

Ellinor sa...

Ja.. jag har säkert sagt det förut men jag älskar ju hösten.. helt fantastiskt är det när hösten kommer..så kravlöst och så vackert! På våren tycker jag folk är mer stressade och har fler måsten..

eftermiddagen har inte ägnats åt läsning.. men åt lite annat.. :)

nej.. de har inte ringt upp än.. hoppas de ringer imorrn! annars har jag ju läkarens direktnummer att ta till i värsta fall :)

kram

Lisbeth sa...

jag har lite blandade känslor till just hösten, känner att jag blir lite stressad av att hösten knackar på axeln och påminner mig om att det snart är kallt och vinter ute, brrr jag är en absolut vår och sommar människa,fast lite mysigt kan jag tycka också att det är med höst det är ju så fina färger ute + att man kan tända en massa ljus inne och bara mysa.

Anonym sa...

Hösten är en vacker tid, men den är också jobbig för en del. Speciellt jag har det jättejobbigt då. Men efter ett tag så går det över och man mår bra igen.Det bara är så. Man vänjer sig med åren.
Kram Kram och ha en skön kväll.
Margit(maxelonia)

Anki sa...

Jovisst är hösten vacker men det har hänt för många tråkiga saker på hösten för mej så jag gillar den inte. Vi åker 1 oktober jag och min väninna. Du läser ju hennes blogg med.

Malin sa...

där håller jag med dig!! Var årstid har sin charm, och hösten är mysig, dags att tända brasa och värmeljus... och alla färger sen!!! Kramiz M

Tant Brun sa...

Jg brukar säga till min man som är Holländare att det bästa med Sverige är årstiderna..men han vill inte hålla med han vill ha sommar året om...
Kram Bibban

anna sa...

ja det är nåt speciellt med höstfärger, dom är otroligt vackra!

Sussi sa...

Usch.. jag gillar inte hösten. Jag tror att det kan bero på att semestern är slut då och det är sååå långt kvar till nästa..
Höstdeppressioner kan man få för mindre..

Kramisar

soffie sa...

mmm va vackert du skriver men jag håller ej med dej för jag avskyr när mörkret är på väg
Om det är en solig å varm höstdag kan jag väl erkänna att jag gillar hösten men inte annars nä vår å sommar vill jag ha:O)
gokväll

underytanjag sa...

O så sant, jag älskar också hösten! När luften blir sådär hög och klar och fräsch...

Barnens Hjältar sa...

Själv är jag en sommarmänniska ...
Hösten för med sig en del roliga saker som exempelvis föreläsningar och annat men annars är det sommar som gäller :-)
Hoppas allt är bra med dig
Kram!!

my sa...

Är oxå ett stort fan av hösten, som dig gillar jag myset, den klara luften m m
Ha en go helg, kram

MARIE sa...

Tack för dina vackra ord!!
Jag måste faktiskt erkänna att hösten kan vara väldigt vacker o fin när den visar sig från sin bästa sida...
Men jag saknar redan sommaren, den gick alldeles för fort!!
Så hösten känns sådär,,tycker jag.
men kura inne i soffn medmassvis med tända ljus o en skön filt över sig, DET gillar jag.
Må så gott, hoppas du får en skön helg!
kRAMAR FRÅN MEJ

marie sa...

Hej min bloggvän!
kikar in o önskara dej en skön dag o en trevlig helg!!
Hösten kan vara vacker, det håller jag med om,,,men jag saknar redan sommaren.
Fast kura inne i soffan med en filt över sig o massa tända ljus, det gillar jag. Eller en skön höstpromenad när solen skiner på blå himmel och alla vackra höstfärger....det är vackert.
Du, det där med kameran har jag glömt...
Jag har en kompis som fotar jättemycket. Hon ahr ensuperbra digital kamera. En Nikon, tror jag, men vet inte modellen. Ska försöka komma ihåg att fråga henne idag. Hon fotar jättemycket blommor, insekter o blad med den också o det blir superfina kort.
Hör du inget från mej så skriv o påminn. jag är ganska glömsk.....
Må så gott. kram från mej

Lisbeth sa...

Tittar in och önskar dig en trevlig helg.

kram Lisbeth

angelica sa...

Håller med dig till hundra procent.. Hösten är så mysig..

Önskar er en fin helg kram

Lilly Lee sa...

Tycker precis som dig! Härliga höst! Fast när det regnar så mycket som det gör här på västkusten, då är det inte lika skoj.. det var lääängesen vi hade en helt regnfri dag...

höstlover number one sa...

jag gillar också hösten. idag gjorde jag en sång om hösten. den gick såhär: "hösten är orange, hösten är gul. ibland är den ful" jag sjöng den idag på stan jättehögt men min familj bad mig vara tyst. förstår inte varför :(

hösten rockar fett!!!!
/ en höstlover <3

Anonym sa...

Älskar dina ord! Det vet du redan<3
Kram L

Frida sa...

Vilket otroligt härligt och inspirerande inlägg! :)

Paula sa...

Jag skriver under dina underbara höstord, vartenda ett! Hösten är min årstid, jag piggnar till efter en seg sommar. Helgen har tillbringats i hemmets lugna vrå, pysslande och tisslande.
Klädshopping, va trevligt. Fast numera det värsta jag vet...det blir så när man lägger på sig kilo efter kilo, allt man provar liknar tält. Mitt klädintresse har därför överförts till gardiner, haha Nej, jag hänger inte på mig dem som en toga utan dom hänger i fönstren precis som dom ska.
Ha en fortsatt fin höstvecka, här viner det i knutarna
Kramen