tisdag 11 augusti 2009

Lycka


Ordet lycka är i sig ett mycket vackert ord tycker jag. Att vara lycklig behöver inte vara motpolen till att vara olycklig. Visst kan man vara ledsen, arg och påverkad av olika situationer i livet men ändå vara lycklig.

Att bli lycklig är att vara lycklig. Det är våra egna tankar och handlingar som styr. Vår inställning till livet. Livet är som en trädgård och vi får själva välja att odla lycka i den.

Visst önskar man ibland att det fanns en lyckoknapp att trycka på...och det finns det egentligen, oss själva för det är vi som bestämmer.
Vad tänker ni på när ni tänker på ordet lycka?

11 kommentarer:

Trasdockan sa...

Lycka är en känsla av lätthet, befrielse nästan en svävande känsla. Nu blev det riktigt flummigt! ;-)

Angelica sa...

Sv:Allt gick jättebra han fick en OK stämpel i rumpan..

Lycka det kan vara så många olika saker..

skrivanne sa...

Spritt i kroppen! Välmående! En skön känsla i själen!
Hoppas du haft en bra dag! Här har det hämtats körkort... ;)
Kram Anna

malin sa...

Jag tänker på att må bra. Som egentligen är ett bättre och mer användbart uttryck än lycka tycker jag.

Lycka är ett ögonblick, må bra kan man göra även under jobbiga perioder om man är i balans. Typ så!?

Jag/vi har oxå regn nu. :)

Kram Ma

Madeleine sa...

Hej! Båtutflykten låter så mysig. =) Lycka för mig är när man mår bra och kan njuta av stort som smått. Jag kan bli lycklig av att en krukväxt får nya knoppar men också av att träna.. Att lyssna till sitt inre och gå på magkänsla, då finner man sin inre lycka. Kram Madeleine

marielle sa...

Kaj Pollack har ju skrivit en bok som heter " att välja glädje" som faktiskt handlar om att man kan själv välja glädjen och mycket stämmer faktiskt men det är så svårt att plocka fram det vid rätt tillfälle bara.

Sv: jag törs knappt säga att jag inte ska ha någon utav de klänningarna på bröllopet på lördag utan faktsikt en helt annan.
( jag är lite av en klänningstok)

Malin sa...

Jaa lycka kan vara mycket, bland annat att njuta av småglädjorna, det försöker jag med varje dag! Mediumbesöket ska bli jättespännande! Kramiz M

Tant Brun sa...

Efter regn kommer sol, jag tror att man måste vara lite neråt ibland för att verkligen uppskatta dom bra stunderna..då känner jag lycka..:)
Kram

Lilly Lee sa...

lycka för mig är att vara nöjd, tillfreds och harmonisk, då är man lycklig! När vinden blåser med och man ser möjligheter..

Anonym sa...

Lycka för mig är att vandra i skogen.Höra suset från träden, känna doften från mossa och bär. Höra kvittret från en och annan fågel. Detta är bara en dröm för mig. Pga min MS så kan jag inte ta mig fram i skogen. Jo kanske jag tar mig fram om det finns en rejäl skogsväg att dra min rollator på.
Kram Margit(maxelonia)

din dotter sa...

när jag hör lycka tänker jag nog på harmonisk. för jag känner alltid att jag har nåt "på gång", alltså att jag tänker på att jag måste fixa det, göra det, bestämma vad jag ska plugga med, när jag ska göra det, osv osv. det är så mycket att tänka på helt enkelt! så lycka för mej är nog att bara vara :)