söndag 30 augusti 2009

Bara vara

Igår och idag är jag bara. Jag läser och har sett lite filmer och gått här hemma och pysslat. Mysigt!

Känner mig fortfarande låg. Jag tror det är nyttigt att vara lite nere då och då. Att uppskatta svängningarna i livet. Att vara nere betyder inte för mig att jag ger upp utan det visar att jag har kontakt med mig själv och mina känslor. Att helt enkelt ta emot och acceptera tankarna och inte göra något speciellt åt dom. Jag är som jag är och jag följer med.

Det går inte och är heller inte menningen att lura kroppen och själen genom att trycka bort tankar man inte vill ha. Om man gör det får dom bara mer kraft och ploppar upp när man minst anar. Bättre att bara acceptera dom som dom är. Självklart ska man tänka positivt mitt i allt och det vet jag att jag gör som den kämpe jag är :).

Jag har fått en telefontid inbokad till min MS läkare nästa vecka. Det känns skönt eftersom jag vet att jag kommer få många bra svar på mina frågor jag har just nu.

Köpte mycket blommor i fredags. Murgröna på bågar, hjärtan på tråd och en Gladiolus bukett. Tog några kort på buketten...det konstiga är att det blir helt fel färg på korten. I verkligheten är dom mörkt lilacerise...på bilderna vet jag inte vad det är för färg:) Fina är dom i alla fall!


13 kommentarer:

Lilly Lee sa...

Skönt att höra att du håller dig uppe endå!

Av squashen blir det nog allt möjligt, hehe. Vet ännu inte om den går att äta, när grönsaker blir lite för stora kan de ju lätt bli lite "träiga". Men det ska bli gratäng med tonfisk, pyttipanna och kanske nåt mer..den räcker nog ett tag ;-)

Lallis - liv och leverne sa...

Vad skönt det låter att bara vara ändå:
Kram Lallis

marie sa...

Vad bra att du fått läkartid. Förstår att det är många frågor som dyker upp.
Ha papper o penna till hands o skriv upp frågor som ploppar upp då o då. Ta sedan med dej till läkaren. Man brukar annars glömma fråga allt som man gått o funderat på.

Hoppas du känner dej piggare nu och att su inte har värk. Tänker på dej o skickar massvis med styrke kramar.
kram

Marielle sa...

Tack för din fina kommentar =)
Det är nog precis som du skriver. Att man bara måste ta emot tankarna och acceptera dom. Och det är nog det som man gör. Man vänjer sig nog aldrig men man kan lära sig acceptera.

Barenns Hjältar sa...

Jag är på sista rycket nu. Ja, det skall bli skönt att inte ha det hängandes över sg när man kommer hem på kvällen från vanliga jobbet :-)
Hoppas allt är bra med dig!

HELENA-RUTAN sa...

Jättefina blommor! :D
Som jag sagt förut; Är man nere så är det helt okej! Trycka ner jobbiga känslor gör bara att de lagras kvar. Hellre tycka det är okej att vara deppad en stund så brukar det kännas bättre efteråt och det är lättare att släppa allt sen. Viktigaste med depp är bara att man inte fastnar! :) Jag har ofta deppstunder, när jag är ledsen eller arg eller så. Men då gråter jag en stund eller smäller igen lite skåpsdörrar och sånt t.o.m. svär lite ibland. Sen känns det bättre och jag försöker tänka på nåt positivt. :) Annars försöker jag prata av mig med nån eller så gnäller jag lite i bloggen! ;D Det hjälper. :)
Hoppas det känns bättre snart för dig!
Kram!

Anonym sa...

Krya på dig.Hoppas MSeländet släpper taget om din kropp och att du snart mår bättre.
Kram Kram och sov gott
Margit(maxelonia)

soffie sa...

hoppas du snart mår bättre å guuu va vackra blommor
kram

Sussi sa...

Vad skönt med en slappardag.. Fast min dag var mer slapp än din hihi

Blommorna var jättevackra även om färgen inte stämmer med verkligheten.

Ha en härlig måndag
Kramisar

Angelica sa...

Ja det är nog bara nyttigt att vara nere lite ibland och att allt inte är en dans på rosor .. Så fina blommor du inhandlade :)

Kramar

marie sa...

Önskar dej en toppenfin dag! Hoppas allt känns bättre idag.
Kram på dej

Hanna sa...

Hej hej!
15 grader var det i vattnet, men om man bara tar det i etapper brukar det funka för mig! Har varit i vattnet sen jag föddes, kollar inte på termometern förrän jag varit i åtmminstone en vända, annars kanske jag hinner ändra mig.. ;)

Hoppas du mår bättre nu! Jag känner att jag är på väg ner i en riktig höstdipp i humöret och kroppen och försöker motarbeta det bäst jag kan med vänner och konserter, men det går sådär.. ;)

Frida sa...

Alla behöver vi ibland vara lite nere och kunna tycka att det är okej. Om vi aldrig vore nere så skulle vi ju inte märka hur bra vi mår annars.

Hoppas du mår bättre idag! <3

"Livet är som en regnbåge. Du behöver både regn och sol för att färgerna ska framträda."