onsdag 4 februari 2009

Att dras med

Min egna vision som jag försöker leva efter är att inte dras med i negativism och skitsnack för det är så lätt att haka på och hamna där och jag vill inte det även om jag hamnar där ibland precis som alla andra :-)

Jag vill tänka positivt så ofta jag kan, helst alltid och jag vill helst inte prata skit om andra. Jag vill vara här och nu och njuta, det här är mitt liv! Har alltid tänkt att ju mer skit man pratar om andra desto sämre mår man själv och den negativa energi som det läggs på att prata skit om andra kan jag lägga på andra mer meningsfulla saker för mig och jag mår dessutom bättre av det, så mycket bättre.

Har fått för mig att dom som är mest negativa, klagar på allt och pratar skit om andra ständigt, har en låg självkänsla eller ett dåligt liv kanske med lite smak av bitterhet i eller kanske för lite eget liv att tänka på. Vad tror ni det beror på? Varför är en del alltid så?

Ibland händer det givetvis att jag dras med...blir lika arg på mig själv varje gång, grrrr. Idag var en sån dag på mitt arbete för det är där det händer för det mesta. Som tur var så kom jag på mig själv i tid men jag hade säkert hunnit sagt en del dåliga saker jag med, tyvärr. Jag valde i alla fall, rätt eller fel att tala om min ståndpunkt, nu får det vara nog för jag vill inte vara med på det här sen gick jag därifrån. Efteråt så var det så skönt...jag har tagit ställning och jag står för det till hundra procent!!!!

13 kommentarer:

Lena sa...

Hmm...jag är en negativ person. Eller egentligen inte, men jag har fått så många smällar de sista åren att jag blivit det. Tyvärr.

Men jag står för mina åsikter, och vill inte gärna prata skit om folk. Om det inte är min åsikt om dom då förstås.
Hmm...blev rörigt.
Kram

Anonym sa...

Visst är det lätt att dras med. Personligen så kan jag inte umgås med de som är för negativa eftersom det smittar mig med. Jag är inte konflikträdd men jag försöker välja mina strider och det fungerar. Ibland ;-)

Hippietanten sa...

Åh, håller med dig. Pallar inte heller med skitsnack. jag fattar verkligen inte hur folk orkar, men ändå är det inte alltid helt lätt att hålla sig utanför. jag brukar göra som du och ta det säkra före det osäkra och gå därifrån.

Efter att ha varit ensamföretagare i massor av år skall jag snart ge mig in och jobba i vården och det är inte utan att jag har lite ont i magen inför "snacket i fikarummet"

Anki sa...

Du har verkligen rätt det snackas för mycket skit bakom andra. Jag står alltid för mina åsikter även om det kan vara jobbigt ibland. Man har väl fått lära sej av livet antar jag...Kram

Angelica sa...

Bra gjort.
Man ska ta ställning och stå för det. Man vinner helt klart på det längden.

Olivträdet tror att det är äkta.

Kram

Hälsoinspiration sa...

Bra gjort! Jag tror att alla dras med i skitsnack ibland. Att göra som du gjorde säger mycket om dig. Du känner dig själv och vet vad du mår bra av. Det viktiga är att bryta när man märker att man plötsligt är på fel strälle! De andra blev nog avundsjuka att de inte var den som sa ifrån först!/Martina

messan sa...

Hej Lena!

Det tror jag inte du är egentligen som du skriver men visst får man ett par smällar så...

Jag förstår precis vad menar :-)
Som sagt bäst är hålla sig ifrån skitpratet om det går.
Kram

messan sa...

Hej Maria!

Åh, vi är så lika. Jag pallar heller inte med det för jag dras med och mår så dåligt räcker att höra negativa människor prata så mår jag blä.
Välja sina strider måste man göra det kostar för mycket energi annars.

messan sa...

Hej Hippietanten!

Vården hmmmm, där snackas det mycket i alla fall under min tid när jag arbetade där. Stå på dig!

Det finns ju så mycket annat att lägga energin på tycker jag dessutom positivare saker.Det bästa är nog att hålla sig så långt ifrån det går :-)

messan sa...

Hej Anki!

Bra att du står för dina åsikter det lönar sig alltid.
Livets skola lär oss mycket :-)

messan sa...

Hej Angelica!

Det var ju ett fejk men ett extra snyggt exemplar!

Visst mår man bäst om man tar ställning och att vara rädd för konflikter är bara dumt, dom är ju inte farliga ;-)
Kram

messan sa...

Hej Martina!

Ja, hoppas att en del av de andra fick lite att tänka på till nästa gång för den lär komma förr eller senare. Sakta men säkert lär jag känna mig själv mer och mer :-)

Tror också att vi alla åker dit lite då och då och huvudsaken är man kommer till insikt med det själv hur man vill ha det.

Lisa sa...

Skulle kunnat vara jag som skrivit det här inlägget!!! Har skrivit om just det här på flera inlägg på min egen blogg. Ett oerhört intressant ämne. Jag är oerhört fascinerad över människor och varför vi är som vi är, läser massor av psykologi....spännande.
Att lägga energi på sånt vi ändå inte kan påverka är ju egentligen ganska korkat. Såg att du hade Sinnesrobönen, den handlar ju just om det. Tror att det aksnke kan vara så att människor som pratar illa om andra är fördömande etc. gör det därför att det är så mycket enklare än att vända sig inåt och titta på sig själva.Kanske en tanke iaf. Oj, vad långt inlägget blev, men som sagt tycker detta är intressant. Ha en fin söndagskväll!!/Kram