fredag 30 september 2011

Solskenshistoria och fredag

Det är fredag igen. Vad skönt det är!

Jag har köpt rosa rosor till mig själv:) visst är de fina?

Ni har väl läst om den underbara solskenshistorien om den 96-åriga kvinnan som nu är på väg att flytta till Thailand. Maken och hennes vänner har gått bort, hon kände sig ensam här hemma i Sverige så hon sålde sitt bohag på loppis, sa upp sin lägenhet och det enda hon oroade sig var för den långa flygresan på 13 timmar. "Colar jag vippen på planet så gör jag väl" var hennes kommentar;). Härlig och positiv inställning!

Nu har hon landat och är i Thailand för hennes framtida boende och liv:)! Jag önskar henne mitt varmaste lycka till och önskar vi alla är lika coola när vi 96 bast!
Have a nice friday!

tisdag 27 september 2011

Smöret är slut...

Läste en intressant artikel i en tidning idag att smöret är slut och att det är bantarnas och TV-kockarnas fel. Hemma hos mig så har jag bunkrat med smör när jag första gången läste att smöret skulle bli en bristvara. Jag bantar inte utan vill bara äta riktig vara som jag tror är så mycket nyttigare än lightprodukter och andra konstiga tillsatser i. Varför skylla på någon att det slut... Det kanske bara är så att vi vill ha vårt svenska smör för att det är så gott och nyttigt:)!

Det som oroar mig mest är att bristen beror på att mjölkproduktionen är nedåtgående i Sverige då många gårdar lagts ner och de unga inte vill satsa på livet som mjölkbonde eftersom det är svårt att få lönsamhet i det. Lyckan är att i oktober väntas påfyllning i butikerna igen med vårt svenska smör. Dags att bunkra igen!

Rosa bandet stöd bröstcancer

Årets 6 stycken olika Rosa band är skapade av Per Holknekt (Odd Mollys grundare) och Lena Philipsson. Jag tycker de har lyckats perfekt med armarna som kramar om och det bästa är att banden bara kostar 25 kronor och 23 kronor går direkt till forskningen om bröstcancer. Rosa Bandet handlar om att bry sig om! Jag bryr mig, gör du det?

Rosa kramar 

måndag 26 september 2011

FlowersDet är något speciellt med blommor...de får mig att må bra. Har ni sett de underbara Solrosorna som jag fotade i blomsteraffären. Visst blir man glad av dom? Blommor är som lyckoplåster!

Vad blir du glad av?

Höstlig promenadMorgonens höstpromenad var uppfriskande och skön. Det börjar kännas så där höstligt ute nu. Jag gillar när man får ta på sig tjocka tröjor och halsduk och andas in den friska luften. Hösten är fin att fota också. Bladen börjar att gulna lite här och där.

Vad står på schemat idag? jo, idag ska det planteras ljung som jag skulle gjort för länge sen och sen ska jag göra en krans av vad får vi se:). Alltid hittar man något i vår vackra natur.

Önskar er en underbar måndag!

lördag 24 september 2011

En fantastisk dag


Vilket väder vi har idag, strålande sol och nästan sommartemp:). Annars tycker jag att det börjar kännas höstligt ute, en härlig känsla att få ta på sig stövlar och tjocka tröjor och ge sig ut på långa skogspromenader och andas frisk luft det är som balsam för själen. Pumporna är nyinköpta och ska få ligga ute på trappan som höstpynt.

Idag har jag varit på stan med dotter och mamma. Vi har haft det superhärligt med fika och lunch på uteservering i solskenet. Dagens inköp blev en höstjacka som jag är så glad för. Nu väntar en höstgryta med Hasselbackspotis och massor av tända ljus på mig.
Ha en riktigt skön lördagskväll!

onsdag 7 september 2011

Ny Sanna Ehdinbok

Ett tips till er är att Sanna släppt sin nya bok. Jag har alla de tidigare så självklart måste jag ha den här också:). Jag älskar må bra böcker!

"Finn din energikod bygger på de senaste forskningsrönen och visar hur du gör för att höja din energinivå och öka energiflödet i kropp och själ.
Sätt fokus på en hög energinivå och du får automatiskt välbefinnande, inre styrka och friskhet! Vi är skapade för att må bra och känna oss glada!

Boken visar vägen till din energikod, den som stämmer just för dig. Detta nya synsätt förenklar allt för den moderna människan. Du får de konkreta råd du behöver för att upprätthålla en hög energinivå, känna dig inspirerad, kreativ och levnadsglad. Det gör livet så mycket lättare!!


Passar på att önska er en fin kväll och en toppendag imorrn torsdag!

måndag 5 september 2011

Äppelweinerbröd

 Smarrigt....mumsigt!


En helg har sprungit iväg. Vi har en trädgård som är överfull med äpplen...de hänger i klassar och ramlar stup i kvarten (bra gympa att plocka upp dom) :). Gjorde lite bakverk i helgen med smördegsbottnar med äpplen i och lite pärlsocker på. Jättegoda blev dom och de gick åt i ett nafs:).

Nu vecka nya möjligheter! Den här veckan blir en naturligtvis en mycket bra vecka, eller vad säger ni?


lördag 3 september 2011

A speciell day


Mmmm, visst är det så.

Lördagar är så speciella och mysiga då får man sitta länge vid frukostbordet och läsa tidningar och bara vara. Jag gillar frukosten på helger:). Löskokt ägg och danskt rågbröd med skinka massor av starkt kaffe sen mår jag gott.

Vad tycker du är en bäst morgon?

fredag 2 september 2011

Positiva tankar


Opps...vad tiden går fort. Inte bloggar jag så mycket heller men nu fokuserar vi på det positiva. Det bästa idag är att det äntligen är fredag igen! Det är veckans bästa dag hemma hos mig! Vilken är din bästa dag?

Tänk att det redan är höstmånaden September. Det positiva är att jag älskar hösten! Den klara luften som gör att det känns lättare att andas, himmelens vackra djupblåa färg och temperaturen som gör att man blir lite rosig på kinderna så man ser frisk som en nyponkärna ut och vem vill inte se så ut ;).

Det som också är mysigt med hösten är att man kan sitta i soffan och mysa med en massa ljus och en bra bok.
Nu är det inte höst än för i helgen ska vi få njuta av sensommarvärmen och det är positivt att vi får ha sommar lite till.

Jag ska vara ute så mycket jag bara kan i min trädgård. Vad ska ni göra?
Vad ni än hittar på så NJUT!