tisdag 27 september 2011

Smöret är slut...

Läste en intressant artikel i en tidning idag att smöret är slut och att det är bantarnas och TV-kockarnas fel. Hemma hos mig så har jag bunkrat med smör när jag första gången läste att smöret skulle bli en bristvara. Jag bantar inte utan vill bara äta riktig vara som jag tror är så mycket nyttigare än lightprodukter och andra konstiga tillsatser i. Varför skylla på någon att det slut... Det kanske bara är så att vi vill ha vårt svenska smör för att det är så gott och nyttigt:)!

Det som oroar mig mest är att bristen beror på att mjölkproduktionen är nedåtgående i Sverige då många gårdar lagts ner och de unga inte vill satsa på livet som mjölkbonde eftersom det är svårt att få lönsamhet i det. Lyckan är att i oktober väntas påfyllning i butikerna igen med vårt svenska smör. Dags att bunkra igen!

3 kommentarer:

Barnens Hjältar sa...

Det är verkligen riktigt tragiskt. Smör är jättegott och det känns nyttigare än alla plastkulemargarin ;-)
Hoppas du haft en bra dag! Vi hade trevligt bland vattenrutschkanorna igår :-)

soffie sa...

läste med om smörbristen men här i Värmland har de fyllt på hyllorna igen , hoppas solen har varit framme hos dej med idag kram

Sussi sa...

Man är inte förvånad. Så dåligt det betalar sig nu. Snart har vi väl bara massa konstgjorda livsmedel. Trist! Vet inte om Becel räknas till "riktigt" smör (tror nog inte det) men det är det som förbrukas härhemma.

Kramisar