fredag 31 juli 2009

Mindfulness

Har precis läst klart boken Mindfulness i vardagen igen. Har läst den en gång för länge sen men kände att det var dags för en liten repetition. Boken är skriven av Ola Schenström och jag kan varmt rekommendera den. Med boken följer en CD-skiva med mindfullness övningar som jag testat och dom är också riktigt bra.

I dagens samhälle där vi ska hinna så mycket och ofta är stressade så behövs verkligen mindfulness, att bara vara medvetna i nuet utan en massa måsten, tankar, värderingar och planering inför framtiden.

Jag har alltid varit en energisk person som planerat och haft hundra saker på gång. Har nog alltså inte varit speciellt medvetet närvarande alla gånger.

Sen jag fick min MS så märker jag att jag inte kan stressa på som tidigare, orkar helt enkelt inte och jag har blivit mycket mer stresskänslig mår inte bra när det är för mycket. Nu får det bli Mindfulness för min del, för det hjälper:) Som med allt nytt kan man säga det tar lite tid att programmera om men vill man så fungerar det jättebra! Övning ger färdighet! Jag övar och övar och för varje dag går det lite lättare.

14 kommentarer:

Angelica sa...

Ja idag blir det nog inte så mycket gjort. Får greja lite inomhus för här fullkomligen det vräker ner med regn. Så här blir det ingen utflykt...

Kram

Vilsen sa...

det är svårt...
fast man lär sig faktiskt ;)
KRAM och ha en bra dag!

Anonym sa...

Bra att ha redskap för att ta det lugnt! Kram Annelie

Anonym sa...

Hej Messan!
Nu gör jag mig dum och frågar. Vad är Mindfulness? Låter som något för mig.
Reikikramar från Margit(maxelonia)

Anki sa...

Det där verkar vara något för mej också jag har aldrig varit stresskänslig men nu är jag det hela tiden. Det enda som hjälper mej är att prata med min bästa vän Marie för vi är så lika och förstår varandra helt och hållet.

Anki sa...

Glömde en sak; KRAM

Bums.nu sa...

Hey... Jag ser att du har klosterliljor på bilden. Betyder det att du bor i Sveriges, om inte universums, vackraste stad?

Lallis - liv och leverne sa...

Ja, den är fantastisk, boken:)
Jag är helt och hållet inne i det där med Mindfulness,.
Stor kram Lallis

din dotter sa...

haha, du är inne på det där med mindfulness du :P

Barnens Hjältar sa...

Jag har hört talas om boken men inte läst den..låter som en nyttig bok i varje fall :-)

Hoppas du får en fin gfredag!

imse sa...

När jag gick in i väggen, var det nog mindfulnessövningarna som fick mig på benen igen!

Marie sa...

Känner igen mig. Borde med lära lite mindfulness.

Jen sa...

Ja fy för stress och hets.jag försöker verkligen inte stressa,, borde nog läsa den där boken. bra tips. Fin blogg kram i massor

Paula sa...

Hej! Efter att ha brakat rakt in i den så berömda "väggen" både en och två gånger har både kroppen och knoppen talat om att nu räcker det! Många förmågor är för alltid borta, bland annat att på kvinnors vis göra flera saker på en gång! Men man lär sig leva även långsamt, när man är så illa tvungen, och så småningom inser man nog hur bra det egentligen är! Inte saknar jag stressen och pressen men ibland saknar jag adrenalinkickarna man fick vid deadline!
Ändå är jag glad över att ha fått tid till att reflektera och iaktta istället för att alltid delta!
Kramen