onsdag 29 juli 2009

Positivt tänkande

Det här är en saga....

När jag vaknade i morse kände jag mig på dåligt humör. Men det var jag bara glad för. Det visade ju att jag hade känslor.

Sedan tog jag barnsalva istället för tandkräm på tandborsten. Då förstod jag att även den bäste kan göra fel. Jag kände mig djupt tacksam för den insikten. När jag öppnade kylskåpet föll mjölkpaketet ut, gick sönder samt stänkte ner mina skor och byxor. Jag intalade mig att det var bra för ovanlädret. Byxorna hade jag ändå tänkt byta.

Under tiden kokade frukostkaffet över. Det fick mig att komma ihåg att kaffe på tom mage är hälsovådligt. Just som jag slagit igen ytterdörren märkte jag att jag glömt nycklarna. Den... stunden nynnade jag och tänkte på att jag inte behövde bryta mig in förrän efter jobbet.

De nya byxorna fastnade i cykelkedjan och att jag körde rakt in i grannens häck spelade egentligen ingen roll. Tur att det inte var ännu dyrare byxor, mumlade jag glatt...och inte grannens häck tillade jag positivt och vitsigt.

På jobbet tog jag in kaffekoppen till skrivbordet och råkade spilla det mesta på manuset till kvartalsrapporten. Det kunde varit tre veckors arbete ropade jag ut i korridoren. Tur att det bara var ett fjortonsdagar jobb som blev förstört! Förresten hade jag ändå tänkt arbeta om det. Till lunch tog jag en råkosttallrik och bet av en tand på en liten sten. Just den tanden har alltid varit lite sned så jag bad tandläkaren att dra ut rasket. Lika bra att inte ha några sneda tänder, tänkte jag och kände mig uppåt.

På hemvägen skulle jag ta ut pengar, men mitt kort försvann in i bankautomaten och kom inte ut igen, fast jag genast bankade på minuten. Nåja, de pengarna hade jag ändå bara gjort av med filosoferade jag lugnt och tillämpade lite avslappninsteknik. Låssmeden kostade bara 1800 kronor och explosionen när jag knäppte på TV:n blev inte särskilt kraftig. Nu kan jag skaffa text-TV och så blev omtapetseringen äntligen av. Så bra!

Det är fint att tänka positivt, tänkte jag positivt och kastade mig i sängen så att benen -på sängen - vek sig. Annars vet man inte vad som kunde gått snett idag!

12 kommentarer:

Anne sa...

Jag får nog inse att jag inte är en särskilt positiv människa. Bara att läsa det där gjorde att det började krypa i mig av irritation. Jag hade blivit helt vansinnig redan innan dagen var halvvägs färdig. Finns det verkligen så vansinnigt positiva människor eller kan vi anta att det bara är positivitets-propaganda?
//Anne

Ellinor sa...

Tittar in för att säga hej, latar mig fortfarande på landet men kommer igång med bloggen så snart jag är vid en snabbare dator igen.. modem är ingen hit! hoppas du har det bra! kram

Under förvandling sa...

Positivt så jag kräks...ursäkta ;)

Stor kram Annelie

HELENA-RUTAN sa...

Hehehe ojoj.. Om man blir lite förbannad nån gång, eller ledsen så blir man ju desto gladare när man är glad.. Det behöver väl inte betyda att man är negativ utan bara att man tänker på ett annat sätt, eller? Jag är inte alltid positiv men om jag får vara jätteledsen eller jättearg en stund så brukar jag lättare kunna släppa allt negativt sen och vara mycket gladare än om jag pressat/ignorerat jobbiga saker.. Jag säger inte att ditt sätt är fel, jag säger bara att man kan göra på olika sätt, det betyder inte att det är negativt. En liten tanke bara.. :)
Kram!

Under förvandling sa...

...och mycket komiskt...när ma ser det famför sig...alla händelser och den positiva attityden haha

anna sa...

underbart, fast ibland kan det bli för mycket av det goda!

HELENA-RUTAN sa...

Psst! Svarade i min blogg...
Nu ska jag sova, nattis! :)

malin sa...

Ha ha, snacka om en ängels tålamod! :)

Kram Ma

malin sa...

Ja, vad skulle man göra utan humorn?:)

Jo, vi får se hur blodad tand vi får på utställningen. Tanken är nog att ställa ut honom några gånger så att man kanske får papper på att han är snygg och sen kanske använda honom i avel några gånger.

Kram Ma

Anonym sa...

hihi, med humor kommer man långt!

Anki sa...

Jag önskar att jag kunde vara hälften så positiv ibland!

marie sa...

haha, härlig dag...jag känner igen mej.
Kram på dej