tisdag 15 maj 2012

Nya Plack & MS teamet


Lite dagens godis...mums så gott det är med hallon...stora var de med.
Så ville jag ha lite pigga upp mig godis med :).

För ett tag sen fick jag mitt svar från min MR mangnetröntgen. Nu har jag också haft min telefontid med min läkare och vet att jag fått flera nya plack. Plack är ärr/skador i CNS centrala nervssystemet för er som inte vet så mycket om sjukdomen MS. Beroende på var placken sitter så ger de olika symtom. En skada i ryggmärgen kan till exempel orsaka domningar i benen och rubbningar i urinblåsans funktion därför att den stör nervimpulser från hjärnan till dessa områden

Jag väljer att inte fokusera så mycket på det här utan att istället acceptera så här är det och jag kan bara göra det bästa jag kan och istället lägga min energi på det som jag ser som positivt och det som jag är bra på. Självklart blir man ledsen och orolig och mycket frågor stökar runt men som Mark Levengood sa en gång...Bryt ihop och gå vidare.

Idag har jag också haft kontakt med mitt underbara MS team i ett ärende, dom är fantatiska allihopa på alla sätt och vis. Jag har inte tidigare använt mig av dom mer än ett samtal och när jag gick i min MS skola när jag fick min diagnos MS. Däremot så har de vid flera tillfällen skickat mig brev och även ringt och frågat om jag behöver deras hjälp. Det kallar jag fantastiskt, eller hur? Idag blev jag lika bra bemött och får nu hjälp av dom. Känns väldigt tryggt att veta att dom finns där när man behöver.

Nu ska jag dricka mig en god kopp te och slå mig ner i min favoritsoffa (den är bara min) och så önskar jag er alla en skön kväll! Kram på er


18 kommentarer:

RackarTuss sa...

Önskar dig en skön kväll tebaks :)

MyStory sa...

Trist att du fått nya plack :-( Men vilken tur du har som har tillgång till ett så bra MS-team! Jag ska ta och ringa och be att få göra en ny MR. Det är snart fyra år sedan förra gången...
Kram

Anonym sa...

Messan! Så glad jag blir av att vården erbjuder dig så fin hjälp och gott bemötande :-). Det är viktigt.

Angående placken..ja, vad ska man säga? Trist och föbannat surt men som du säger - det är som det är. Inte så mycket mening att önska något annat.

Du är fantastisk som kan ta det så bra och så klok. Och ditt hallongodis ser fantastiskt mumsigt ut, och vackert!

Önskar dig en skön kväll i din soffa min vän, Kramis

En Vacker Vardag ♥ sa...

Jag jobbar också på accepterande!!För det mesta går det bra:)

Kram Lotta

Sara sa...

Ush vad trist med ärren. Men det är som du säger, blicka framåt fokusera på det positiva i livet!

Kram
S

soffie sa...

vad bra det där teamet verkar vara,å du är verkligen så himla positiv jag tro det gör mycket i hur man mår ,kan man göra något åt ärrbildningarna i csn? jag önskar så att du skulle få vara frisk min goa bloggvän, massor av kramar till dej och ha en underbar onsdag!!

Jeanette Forss sa...

Ja usch för nya plack. Jag brukar tänka på Timbaktus-det löser sej...http://www.youtube.com/watch?v=vv8ZQ6MuIks (...det ordnar sej! det gör det alltid. jo, det löser sej!så brukar allt bli! det kommer fixa sej tillslut, men just nu känns skiten sur o flera mil ifrån...)
Kram

ryskadockor sa...

Usch, usch för nya plack... :(
Men härligt att känna stöd från gruppen!
Härliga smaskiga bilder på hallon! Hallon är mina favvobär!
Ha en fin kväll!
Kram Kram
//Lana

Marie-Louise Nilsson sa...

fint fokus du har, att du fokuserar på det du kan och gör bra. Vad tryggt att de finns där om du behöver. kram på dig och hoppas du hade det skönt i soffan.

LyckligaPraliner sa...

Jag tycker det är sorgligt att läsa att du har nya plack... Jag tycker det är en hemsk sjukdom som borde försvinna. Även fast jag läser dina positiva ord som du skrivit och blir glad av dem :), tycker jag att det är så sorgligt ändå...

Kramar till dig!

Ann-Louise

Mia sa...

Vad skönt att kunna ha gruppen som stöd, det är guld värt sånt..
Och som jag sagt tidigare, du är så klok och förståndig, är det inte svårt att vara så??
Jag beundrar dig för vad du är...du fina!
Kram på dig

Malin sa...

Hej ! Ett besked är dock ett besked... Tråkigt att det inte va nått bra besked. Jag har hört och pratat med en tjej som använde tysabri och på henne har plack läkt ut, hennes gamla syndes ej på MR . Jag har tysabri sedan 15 månader och nu hoppas jag!!! Jag skickar dig tusen styrkekramar !!!! Ingen tröst men du är inte ensam . ❤

Camilla sa...

Härligt att du tar det som du gör.
Mums vad gott det såg ut med hallonen.
Kram!

Carina Sjölund sa...

Om jag har bott granne med dig, hade jag kommit in och käkat hallon :)
Ha nu en fin dag goa vännen♥
Kramen♥

Mamma med MS sa...

Trist med nya plack. Så du gör rätt att lyxa med hallon. Vart nästan sugen själv att ta ett hallon från din bild...ser så sommar gott ut.

ansepanse sa...

vännen <3 jag känner med dig för de dåliga nyheterna, det är så bra att du har ett team bakom dig som fungerar så där bra som du beskriver det, och så är du ju så positiv, det underlättar väldigt när livssituationen är som den är, jag fick ett glädjande besked igår, jag skriver inget mer om det nu utan återkommer i ett inlägg i midsommarveckan
bamsekramar vännen och ha en fin dag <3

Madeleine Berglund sa...

Hej!

Vilket stöd, vilken kärlek som gör mig varm. Du är så fin och full av styrka och positiva tankar.Jag skickar dig mer kärlek!
Njut av ditt te, lovely!
kram

Anonym sa...

Vilka härliga hallon du visar.
Tråkigt att du har fått nya plack.
Vad det låter skönt med stödet du har från MS-teamet.
Själv har jag inget stöd alls när jag skulle behöva fråga om saker och ting. Inte ens min Husläkare verkar att bry sig värst mycket om mig i fråga om min MS. Det är så mycket olika besvär jag har Artroser bl.a och Fibromyalgi. De olika besvären går ju i varandra så man vet inte vilket som är vad.
Har gått en längre tid med känselbortfall i vänster lår och det vet jag ju att det är min MS som orsakar det hela.
Nu önskar jag Dig en skön Helg
Kramar till Dig.
Margit(maxelonia)