tisdag 8 maj 2012

Lyssna på sin kropp

En cremefärgad Tullis.

Efter flera intensiva dagar är mitt val enkelt...jag ska lyssna på min kropp och mitt huvud och bara vara och ta det lungt. Sitta under mitt blommande körsbärsträd och läsa och beundra allt det vackra vi har runt omkring oss. Sitta och tänka på allt vackert jag har sett i helgen. Sitta och le lite och drömma om all god mat vi njutit av.

Ibland kan det vara svårt att vilja så mycket men känna att orken inte riktigt finns där. Livet är ju så fantastiskt roligt och det är så mycket man vill göra men samtidigt är jag så medveten om att så här fungerar jag med min sjukdom Ms. Jag vet att jag oftast efter flera intensiva dagar med mycket synintryck och lite för lite sömn behöver tid för återhämtning. Min kropp talar tydligt om det för mig på många olika sätt. Det viktigaste är att lyssna på sin kropp och vara medveten om att det kan bli så efter många dagars roligheter. Jag har gärna en eller flera dagars "må sämre" för att uppleva dom här underbart härliga intensiva dagarna som ger livet det där lilla extra.

Genom att vara medveten i detta och lyssna och lära känna sin kropp vad den behöver så blir livet så mycket enklare. Det viktigaste är stanna upp i tid och lita sig själv och det man känner och att inte lyssna på andras tyckande...du ser så fräsch ut så...du orkar nog...ryck upp dig...
Ingen annan än en du kan känna hur det känns hos dig och ingen annan kan avgöra hur du ska göra så lyssna på din kropp och gör det som är bäst just för dig. De flesta borde nog lyssna på våra kroppars budskap oftare än vad vi gör. I det samhälle vi lever i idag är det just många sjukdomar som framkallas just av att vi inte gjort det.

"Att känna hoppfullhet,
förtröstan och makt att påverka sin situation
är oerhört stärkande för hälsan."

Var rädda om er och lyssna!
Kram

16 kommentarer:

Livets vägar sa...

Mycket kloka ord! Vi har bara ett liv. (som jag faktiskt bloggat om idag) Då ska man ta vara på livet och ha roligt så gott som det går. Måndagskram <3

Carina Sjölund sa...

Klokt skrivet av dig!
Visst bör man lyssna mera på sin kropp än man gör. Vi lever bara en gång, så göra så gott man kan och ha roligt :)
Kramen goa du♥

Renée sa...

Jag har det precis likadant... Att lära sig leva är banne mig inte lätt men det går. Ibland får man dock trotsa lugnet och låta sig få ont dagen efter. Men bara om det är värt det!

Malin sa...

Hej vännen! Jag ser framför mig dig sittande under ditt körsbärsblom. Lite likt som Ferdinand gjorde och njöt av sin stund. lite minefullness.;) Ha en underbar dag. Kramis Malin

Mia sa...

Så klok du är och dessa rader ska jag ta till mig! Lyssna mera, ingen blir glad av att plåga sig, varken den som gör det eller omgivningen...tack för dina fina ord...och lev nu som du lär ;-)
Stoooor kram!

ansepanse sa...

så är det allt, vi måste lära oss att lyssna mer på den egna kroppen istället för att rusa i 110 hela tiden, du skriver alltid så insiktsfullt och klokt vännen
önskar dig en fin kväll - bamsekramar go´a vännen ♥

Ankii Nilsson sa...

Du skriver klokt, och verkar också leva upp till den. Du lyssnar på din kropp och njuter av allt du kan ta och göra. Jag tror man mår mycket bättre om man gör som du, inser sina gränser, vila när det behövs och ser glädjen i livet.

Kramiz

Ninja sa...

Jag brukar säga att jag har för mycket huvud för min kropp och det skär sig emellanåt.
Men det finns stillsamma aktiviteter som också är stimulerande.

Marie-Louise Nilsson sa...

Du har så rätt min vän, att inte lyssna på sig själv gör en sjuk i längden. Återhämtning när kroppen ber om det är en bra väg till ett bättre liv. Jag har sovit hela dagen idag och vad jag behövde det. kram på dig.

MyStory sa...

Numera är jag tvungen att lyssna på min kropp och jag önskar jag hade haf vett att göra det innan jag blev sjuk. Sköt om dig min vän!
Kram

madelein - mamma till sex sa...

Tack för omtanken, kram!!!

En Vacker Vardag ♥ sa...

Vilken fin blogg du har,mycket kloka ord. Har själv ME och fått lära mig och lyssna på kroppen. Men ibland är det inte lätt:)

Kram Lotta

Anna smyger in.. sa...

Ja du det är så sant..verkligen sant..ingenting är viktigare än att lyssna på sin kropp..och inte bara springa på i en rasande fart. Jag har lite galet med energi och får ibland hejda mig..idag t.ex..ja då satte jag mig faktiskt i vilstolen o slumrade i solen..mmm det gör gott..

ryskadockor sa...

Du skriver så bra! Jag håller med att det är så viktigt att lyssna på sin kropp... med åren har jag faktiskt blivit bättre på att göra det, inte stressa och ta tillvara på lugnet och kunna stanna upp...
Ha en fin kväll!
Kram
//Lana

soffie sa...

å va fina blommor å du skriver så himla bra och viktigt,man glömmer bort sig själv många gånger men det gäller att verkligen stanna till ibland och lyssna på sin kropp, kramen

jjessica sa...

fint skrivet, tror verkligen vi ska lyssna mycket mer på våra kroppar!! (alla)
Låter i alla fall som du får lite välförtjänt vila efter escapaderna=))
Sallad i solen var hur mysigt som helst, idag har jag ingen sol:(