fredag 22 oktober 2010

Cancer och sjukdomen MS

Ni precis som jag ser ljuset där borta...eller hur? I vilken gränd man än hamnar i gäller det att hitta ljuset och fånga stunden här och nu och göra det bästa av allt. Jag tror att jag är en expert:) på just det, att fånga stunden här och nu.

Jag hade just fått reda på att jag hade sjukdomen MS.... nästan samtidigt som jag fick reda på att jag hade misstanke om cancer. Det är ett tufft besked i sig. Det var tufft för de få som visste om det. Jag var precis nyligen på en ny kontroll.

En del av mina bloggissar kommer säker ihåg min ångest... Jag vet att jag har sjukdomen MS och kanske cancer. Den här gången klarade jag mig kanske. Bara cancer i sig är ett skrämmande ord.

Nu är jag kallad till genus forskning...det handlar om, om att jag kanske bär på cancer just nu. Det ligger i mina gener.

Jag är glad över att jag vågat ta det här beslutet. Det är bättre att veta och göra gott utifrån det. Jag hjälper ju mina barn genom att göra detta. Är det inte så...är man stark så facar man verkligheten även om det gör ont?

15 kommentarer:

Anonym sa...

Oj oj oj... Visst är det skrämmande... Även ordet tumör är skrämmande... Har en liten flicka i grannbyn som har insjuknat i en hjärntumör... Det har varit lite mycket nu...
Ta hand om dig! Du är klok!
Hjärtekramar

Vilsen sa...

Var rädd om Dig vännen...
Varmaste kramar från mig!

Tessan sa...

Jaha och vad säger man efter detta??
Att du är nog lite som mig? ( även om jag inte har cancer,bara haft några ynka cellförändringar i livmodern, men den plockade dom bort så var det ur världen:))Vi har vår MS och jag min kroniska whiplash värk och allt det innebär, men vi är nog två som har humöret på den "rätta" sidan även om livet ibland kan kännas orättvist. Man kan inte gräva ner sig och låta skiten ta över, näää man måste visa världen att FAN jag gör det jag orkar och jag skrattar åt det så ofta jag kan....
Skickar massa vama kramar til dig!

Ellinor sa...

skickar den största av stora kramar och låter en del av mina tankar vara kvar hos dig!!

pillan sa...

stora kramar kommer här <3
och visst är det skrämmande ord detta med cancer och MS ..mamma har haft bröstcancer två gånger och två olika sorts cancer båda gångerna,, opererat bort båda brösten ...och gått på behandlingar..det är jobbiga dagar för nära och kära ,, men ljuset det finns där och det lyser med full kraft på dig och din familj ..

Anonym sa...

Det låter skrämmande! Men vi är ju positiva människor! Var rädd om dig messan! Jag tänker på dig! Själv väntar jag också på en operation som jag inte vet kommer att visa. Det gäller att vara uppmärksam och rädd om sin kropp och själ. Min mamma var inte det och slocknade mycket tidigt i livet pga bukspotkörtelcancer med metastaser i lever. Jag saknar henne så mycket… Fibromyalgi och mina skador efter bilolyckan gör att jag är nog mer uppmärksam på allt nuförtiden. Jag önskar Dig mycket styrka, klokhet, uppmärksamhet och kärlek! Varm kram till dig från mig!

ansepanse sa...

sista meningen du skriver, jo så gör man om man är stark, ta hand om dig, jättekramar från mig

Anna smyger in.. sa...

Du är en fin kvinna.. varje ord du skriver kryper under skinnet på mig..oj..så starkt..jag beundrar din styrka.. ditt mod..men jag förstår att modet växlar o sviktar ibland för livets väg väljer vi inte alltid..det är liksom bara så att vi får följa med på stigen men att se ljuset i det mörka är ju det som leder oss i svåra situationer..

Jag sänder lite kraft o energi till dig nu..kram på dig från Anna

Anonym sa...

Hej messan! Skickar jättemånga styrkekramar till Dig. Ha det så gott Du kan och tänk positiva tankar.
Margit(maxelonia)

Barnens Hjältar sa...

Dubbelt extra jobbigt, cancer är hemskt, har tyvärr förlorat många nära kära i det. Vågar knaappt gå till läkaren själv.
Ta hand om dig!

Marie-Louise sa...

Det är så härligt att läsa din positiva syn på livet. Du har fått stå ut med mycket och ännu mer verkar det komma, ändå ser du ljuset i livet :)
Jag tror att vi som har en kronisk sjukdom (jag har Psoriasis artrit och Bechterew) ofta lyckas se livet från en ljusare sida. Vi måste nog det för att hålla humöret uppe, annars skulle man inte klara av daglig värk och annat lidande.
Varma kramar

ywonne sa...

Två hårda smällar i ditt liv, värna om ditt positiva tankesätt det är läkande. Sänder värme och kramar! Ywonne

Okki sa...

Ja vad säger man...
Skrämmande ord, och skrämmande diagnoser.
Men du verkar vara en sååå klok människa, som inte stoppar huvudet i sanden.
Massor med styrkekramar
Okki

messan sa...

Hej Margit!
Tack du gulliga och omtänksamma!
Jag skickar dig ett helt fång med kramar

Lilly Lee sa...

Usch, verkar vara väldigt omtumlande för dig just nu, och att ha 2 allvarliga sjukdomar flåsandes i nacken kan inte vara kul. Ta hand om dig och kämpa på!
De säger ju det, att bara de som är starka nog att klara av det, råkar ut för det....