torsdag 27 oktober 2011

Drömmar & kransar



nyss regnat...

Idag är en grå dag här hos mig. Har knappt sovit nåt alls inatt utan natten har mest bestått av mardrömmar om döskallar... Idag skrattar jag bara åt det för vet ni varför...dottern och jag var iväg på Cheap Monday rea igår :). Ni vet väl hur deras märke/taggs ser ut, det är just döskallar och nu var det så att hon handla massor av plagg allså många döskallar:).

Tänk vad man lägger ihop saker och ting när man sover gott. Drömmer ni mycket?

Just nu har jag kottar på tork som snälla dottern plockat till mig det ska bli en eller kanske två kransar så nu fattas bara mossan. På dagens schema står allså mossplockning och massor av frisk luft. Ha en toppendag alla ni goa!

tisdag 25 oktober 2011

Vart parkerade jag bilen?

Ja...det kan man undra. Det händer ganska ofta när man är i köpcentrum eller på IKEA och kommer ut.... Var parkerade jag? Var står bilen? Sen börjar letandet både på parkeringen och i min hjärna:).

Kanske jag har en liten aning om det är till höger eller vänster fast oftast inte... Brukar testa att larma av och se om det lyser nånstans...oftast gör det inte det. Hmmm, eftersom jag befinner mig i fel del på parkeringen:). Vandrar vidare och hinner larma av och på ett tiotal gånger och helt plötsligt är den där rakt framför mig, min bil. Gud så skönt att den bara stod här rakt framför mig:).

Läste om ett knep att knyta en rosett på sin kundvagn det kommer jag självklart att göra för det behövs...det med... på min kundvagn men hur tusan gör jag det på en stor parkering på min bil???

lördag 22 oktober 2011

Kvällens ord


Kvällens budskap till er!

Varma kramar till er alla.

fredag 21 oktober 2011

Andra med sjukdomen MS multipel skleros och mina tankar

Massor av vit Ljung är nu planterat i utekrukorna. Blev höstligt och fint precis som jag vill ha det.
Sitter och läser berättelser om andra människor med MS och andra kroniska sjukdomar. Jag har fått den stora äran att få läsa material som ska bli en bok i framtiden. Den stora äran att få säga, vad jag messan tycker:).Stort Tack för att jag får vara delaktig i projektet! Gläds åt att få se boken snart i sitt färdiga format:)!

Fick samtidigt frågan om en sån här bok behövs? Jag vet att behovet av en bok är mycket stort speciellt när man precis fått sin sjukdom och har tusen frågor och lite till att då få läsa om andra som ger svar på så många olika frågor och samtidigt ger en stor framtidstro på livet.

 När jag fick MS ville jag inte läsa om en massa fakta (för det visste jag ju redan.. trodde jag iaf)...i alla broschyrer jag blev hem skickad med...jag ville läsa om hur andra andra upplevde det...hur deras liv var och är. Hur fick de deras diagnos och så mycket mer...

Det jag slås av när jag läser dessa berättelser är att det är så mycket som vi människor själva kan påverka när vi får en kronisk sjukdom. Vårt förhållnings sätt, vår tankekraft och ändrat synsätt på vårt leverne när det gäller kost, levnadsätt, välmående och motion.

Jag hoppas att den här boken kommer ut snart inte bara för oss som har MS utan för alla med kroniska sjukdomar precis som den är skriven för alla med MS och andra kroniska sjukdomar. Vi kan hitta kraften och göra vårt liv till ett bra liv och ännu bättre!

Kramar messan

tisdag 18 oktober 2011

En dag

I söndags var jag och mina döttrar på bio och såg En dag. Den var så bra så jag rekommenderar den varmt till alla er! Det var en film precis i min smak så jag ger den 4 av 5.


Det är nog nästan omöjligt att göra en film av en bra en älskad roman. Danska Lone Scherfig har lyckats. 20 års nedslag i två människors liv och deras lika långa vänskap full med kärlek. Emma och Dexters vänskap börjar när de går universitetet. De är attraherade av varandra hela tiden men...de får liksom aldrig till det. En saga är det så se den!

Hoppas ni har det bra!

tisdag 11 oktober 2011

Underbart väder


Solen lyser idag från en klarblå himmel, gud så härligt! I eftermiddag ska det bli en lång promenad. bland höslöven. I natt har vi haft frost här hos oss och helt plötsligt blev det jättekallt i huset. Brrr nu är alla element på för fullt så vi får lite värme igen:).

Blommorna börjar bli lite höstnypna nu de är vackra på sitt sätt iaf. Ha en underbar dag alla ni söta!

fredag 7 oktober 2011

Det är ok att...


...göra bort sig
...gråta
...allt inte rosaskimrande varje dag
...älska sig själv
...misslyckas
...lyckas
...sörja på sitt egna sätt
...hitta sina egna vägar
...att tro på sig själv
...lita på sig själv
...vara du, bara du, precis så fin och unik som just du är.

torsdag 6 oktober 2011

Relationship


Sanna ord som får tala sitt eget språk.

Varma gonattkramar till er!

Boktips och kanelbullar


Dom här smaskiga kanelbullarna är uppätna för länge sen. Mumsade i mig två stycken på kanelbullens dag, gillar bullar:). Kardemumma är bäst men det mesta slinker ner:)!

Idag regnar det och då menar jag riktiga störtskurar. Var ute med hunden och precis när vi kom hem så öppnade sig himmelen...lite tur ska man ha:). Ny är det go musik, tända ljus och mys inne som gäller för mig.

Ska passa på att ge er ett boktips för idag är det så passande läsväder. Boken heter Sarahs nyckel. Kanonbra så läs den om ni inte redan gjort det. Jag ger den toppbetyg:)!

"Paris 1942. Sarah, en 10-årig judisk flicka, gömmer sin yngre bror i garderoben strax innan familjen brutalt arresteras av den franska polisen i den beryktade hopsamlingen av judiska familjer VeldHiv. Hon låser garderobsdörren och stoppar nyckeln i fickan, övertygad om att hon ska komma tillbaka om några timmar. Men timmarna blir till dygn och Sarahs desperation växer.

Paris 2002. inför 60-årsdagen av VeldHiv, ombeds Julia Jarmond att skriva en artikel om denna svarta dag i Frankrikes historia. Under sitt sökande efter uppgifter snubblar hon över Sarahs nedtystade familjehistoria. Julia känner sig manad att skriva om flickans öde, och under sina efterforskningar av det förflutna börjar hon ifrågasätta sitt eget liv.

Sarahs Nyckel lyfter fram de tabun och den tystnad som omger en skamfläckad händelse i Frankrikes historia, samtidigt som den skildrar en modern kvinnas liv i dagens Frankrike och USA. Tatiana de Rosnay har skrivit en varm och inkännande roman om utanförskap, hemlängtan, skuld och familjeband, men också om människans inre
styrka och hur viktigt det är att inte glömma det som varit."

Härlig läsning till er alla!


tisdag 4 oktober 2011

En tisdag med nytt rosa armband

Idag har jag shoppat det här armbandet på Lindex. Armbandet är ett bröstcancerarmband  i läder som är framtaget för Lindex köper du det så går överskottet till bröstcancerforskningen. Oktober är en rosa månad.

Var iväg till blomsterhandlaren idag och vilka fynd det finns just nu både på krukor, 70 % på Blomstertorget och på växter och träd. Det är passa på tider för den som är sugen:). Såg att de hade satt ner olivträden på Plantagen rejält kanske jag skulle chansa på ett riktigt istället. Vad säger ni?

Passade på att besöka bibban oxå fick med mig en hel påse med deckare hem...nu gäller det bara att komma ihåg att lämna in dom i tid brukar vara dålig på sånt:). Har ni hållt i håret idag? Här har det varit stormvarning så det blev oxå en pefekt motionsrunda på cykeln i motvind. Hemresan behövde jag knappt trampa;). Väl hemma så åt jag två stora kanelbullar...det är ju kanelbullensdag idag...kanske det räckt med en de var bara så goda:).

Nu ska här lagas mat. vad gör ni en tisdagkväll?

måndag 3 oktober 2011

Livet är här och nu



Det är viktigt att påminna sig själv lite då och då att livet faktiskt är här och nu. Varje ny dag som väntar är livet, vårt liv som vi själva kan påverka till en stor del. Vi kan välja att tänka positivt och fånga dagen göra det bästa av just den här och de andra dagarna.

Idag har jag gått en riktigt lång promenad och spanat in den vackra hösten som nu visar sig från sin vackraste sida med alla färger och dofter.Det är en fånga dagen känsla för mig. Nu väntar storhandling på mig...inte lika skojigt men jag är glad att jag kan göra det själv:).

Fånga kvällen nu:)!

Efterlysning konstgjort stort Olivträd

Jag vill ha ett sånt...ett stort konstgjort Olivträd som ser verklighetstroget ut. Ni som vet var jag hittar ett snälla tipsa mig. Jag har haft ett riktigt men vi gick inte riktigt ihop:). Snälla tipsa mig! Jag ska fota hur fint det blev.

söndag 2 oktober 2011

ett misslyckat foto...

...som blev rätt så coolt iaf:).

lördag 1 oktober 2011

Livmodershalsvaccin Gardasil


Massvaccinering av livmoderhalscancer för flickor skulle ha kommit igång nu men har tyvärr blivit uppskjutet pga överklagande från ett annat läkemedelsföretag och processen kan dröja upp till flera år om företaget väljer att överklaga igen och igen. Redan nu är det andra gången beslutet överklagas.

Vaccinet har funnits tillgängligt under flera års tid och man har då som förälder betalat enligt högkostnadskyddet. Jag valde att vaccinera mina döttrar precis i början när det inte pratades om att det skulle bli massvaccinering. Jag är glad att jag tog det beslutet för deras skull med facit i hand och dessutom var de i en bra ålder för just den här sprutan.

Tyvärr har inte alla valmöjligheten att betala vaccinet själva även om de gärna vill. Sorgligt men sant när så många unga flickor blir drabbade. Tyvärr handlar allt om ekonomi precis som i många andra fall. Jag håller tummarna för att det inte blir något mer överklagande utan att alla flickor kan få tillgång till sprutan som kan betyda så mycket i framtiden för dom.

Har ni vaccinerat era döttrar eller väntar ni på vaccinet?

Äppel & trädgårdsfix & återvinning




Härlig lördag och mys i trädgården. Herregud vi har äpplen i massor. Igår åkte vi till vi till tippen med tre stora säckar med äpplen...helt knasigt när barnen knappt får frukt på dagis och i skolan ingenting.

Knäppast av allt när jag såg att det en låg en massa snygga lerkrukor på tippen men man får inte ta det räknas som stöld det är dom nya reglerna och man filmöverbevakad....helt knäppt tycker jag. Jag tog iaf med mig 8 snygga lerkrukor med mig hem man får ju chansa lite ibland :). Återkommer om det blir något straff för mig:). Jag kommer åberopa reglen om återvinning!

Kramis till er alla

Smöret finns på Tradera...

...såg att det fanns smör till salu på Tradera....för er som vill:). Undrar vilket skick det är i när det kommer....flytande eller fast:).