måndag 27 december 2010

Neurologbesök & nya MS medicinen

Nu har jag varit på mitt läkarbesök och min läkare sa att han ville...sjukskriva mig på direkten, Han tyckte jag hade försämrats och behövde vila för att inte bli sämre.
Han var lite bekymrad över att jag inga bromsar tar och nu fick jag reda på att tabletten många av oss väntar på är försenad till hösten. Fick också reda på att den har många starka biverkningar på ögonen, på ögonbottnarna. Jag vet inte om jag längtar efter den lika mycket längre...har ingen aning om jag vill ta den eller någon annan av bromsarna. Jag vill bara ha det gott här och nu.

Jag fick en tid för en ny MR röntgen för att se hur det är med mina plack. Ni vet ju att jag berättat om mina fötter tidigare och nu var det skönt när han sa att de var lite off...speciellt höger som var lite extra off. Nu förstår jag varför jag inte får med mig tofflarna och att jag ingen känsel har och varför den bara dör ibland:).

Nänä, sa jag, till sjukskrivning...det är ju ändå jag som bestämmer. Vad blir bättre för att jag går hemma...gott att jag får vila och ta hand om mig. Jag älskar ju att ha det mycket omkring mig...även när jag inte riktigt orkar. Vet inte hur jag ska göra...blir superstressad på jobbet och blir superfrustrerad av att gå hemma. Jag vill så mycket...så otroligt mycket. Hur ska jag göra?? Ge mig råd är ni snälla.

20 kommentarer:

Vilsen sa...

Men snälla...kan inte Du ta sjukskrivningen som SEMESTER.? Vila, läs böcker, andas, gå promenader i vackra vinter landet...njut av livet.VAR RÄDD OM DIG! Mina varmaste tankar och kramar...

Anonym sa...

Hej vännen,och god fortsättning!

Hm...vad svårt. Jag har tyvärr inget klokt råd att ge. Du vet bäst. Du är klok och bra.

Må du få kraft och vishet att veta hur du ska välja i kluriga situationer.

Kram Annelie

Marie-Louise sa...

Jag tycker absolut att du ska bli sjukskriven. Inget arbete är viktigare än hälsan. Sjukskrivningen kanske inte behöver bli så lång, men hellre en kort sjukskrivning nu än en jättelång senare. Om du förstår hur jag menar. /Kram

Anonym sa...

Hej messan och God Fortsättning.
Om jag vore Du så skulle jag nog låta mig bli sjukskriven ett tag. Man behöver ju inte vara långtidssjukskriven. Men det där att bara få koppla av och vila en stund. Både Du och jag vet att stress inte är bra för MS. Åtminstone så är det inte bra för mig.
Jag stressade lite för mycket nu till jul för att få lite ordning i vår lägenhet. Så nu har jag ont i alla muskler och leder. Jag kommer nästan inte in i våran bil. Kan inte lyfta upp fötterna. Snälla Du tänk efter tio gånger och försök att dra ner på tempot och jobba inte ihjäl Dig.
Hur har din Jul varit annars? Vi hade vår Dotter och hennes familj här hos oss Julafton.
Men jösses vad trött jag blev.
Barnen kan verkligen konsten att härja runt.
Kram kram
Margit (maxelonia)

Daniel sa...

Hej Messan!
Kan du inte gå ner lite i tid istället? Du behöver väl inte sjukskriva dig helt om det känns frustrerande?

Angående medicinerna så känns det ganska hopplöst just nu. Desto bättre effekt desto värre biverkningar så jag förstår att du står utan broms. Har du testat med alternativ medicin och kost? Det finns ju lite att göra där så som att undvika mättade fetter och annat som triggar inflammationer.

Själv kör jag med d-vitamin i ganska hög dos (4000IE) kombinerat med omega-3 tillskott sedan lite över 2år tillbaka och jag har mått bra. Nu vet jag ju inte hur det hade varit utan tillskottet så jag har inget att jämföra med ;)
Läs gärna denna länken:

http://robertbakermdhealthnewsletter.blogspot.com/2010/06/case-history-complete-remission-of-16.html

Kolla gärna upp dina d-vitaminvärden om du inte gjort det så att du inte har ett underskott.
Tror detta är viktigt för oss med ms!
Må gott!!!
Styrkekramar!!!
//Daniel

kajsastina sa...

Hej vännen,
Jag hoppas att du tar en kortare paus ant sjukskrivning eller deltid. Kroppen säger ju ifrän och batterierna behöver laddas. Själv var jag sjukskriven några veckor ibland för att komma till rätta med värken och jag hade inte MS, som är mycket mer besvärlig sjukdom.
Styrkekramar
Gott Nytt År då det kommer

Anonym sa...

God fortsättning på dig vännen! Jag håller fullständigt med det vad Danel skrev till dig. Jag känner en kille som har MS och äter Herbalifes produkter (det är bara exempel!), han mår mycket bättre av sin kosthållning och sina kosttillskott. Om det gäller sjukskrivning då kan jag bara konstatera att det inte lönar sig att vara överambitiös! Vi är mycket lika, jag själv kämpade mycket hårt i 10 år efter min mycket dramatiska bilolycka och stora skador som medföljde. Jag kämpade för att uppnå så småningom drömmen om familj, barn och karriär. Jag kämpade tills kroppen sa stopp! Kroppen har sina gränser och det kan bli riktigt illa ibland att överskrida dem. Tycker att du borde överväga alla ambitioner och gå ner i tid, det är nog det minsta du kan göra för att hjälpa dig själv. Livet här är en stor gåva så var rädd om det och dig själv vännen! Ett underbart 2011 framöver. Kram

ansepanse sa...

snälla, söta, rara - ta sjukskrivningen så att du kan vila upp dig lite, det skulle du behöva göra <3
kramar

Susanne sa...

Kanske du skulle vara sjukskrivning ett litet tag,,men man känner nog sånt bäst själv..Varma tankar Kram Susanne

Anonym sa...

Hejsan hjärtat!
Åh vad du är saknad! Du ska bara veta... Det händer... det händer i morgon... Hjärtat bultar och jag svettas bara jag tänker på det...
DU om nån borde veta att du behöver en "semester" emellanåt. Mina råd är ju att du ska tänka på dig själv. Känna efter om DU behöver vila. Känna efter om DU orkar. Annars bör du nog ta "semestern" som erbjuds! Åh jag hoppas att du mår så pass bra att du orkar med ett fint slut...
Åh jag tänker på dig...
Varmaste kramen till dig, min vän!

Anonym sa...

Passa på att ta en timeout för att fundera på vad du verkligen vill göra i framtiden. Att få distansen att fundera på vad som verkligen är viktigt.

Känner jag dig rätt så lär du inte gå sysslolös hemma :). Passa på att göra sådant som fyller dig med positiv energi. Träna, blogga, inreda, träffa vänner... och bara sådant som får dig att må bra.
Stor kram till dig. Söstra di

Annica sa...

God fortsättning på dig!
Hoppas Julen har varit bra för dig.
Svårt det där med mediciner,kan inte ge nått gott råd tyvärr...
Om jag kunde trolla så skulle jag göra dig frisk :-)det lovar jag dig.

Många bamse kramar till dig Messan.

charlotte sa...

du måste lyssna på din läkare (som för övrigt verkar mkt bra!! rn så engagerad läkare har inte jag). du kan ju sjukskrvia dig en vecka eller två.. ´din arbetsgivere lär ju inte tacja dig om 10 år för att du jobbade
kram

sune överhagen sa...

Hej,
Alltid svårt att ge råd, men det är viktigt att lyssna på signalerna från sin kropp (och själ). Vad säger de signalerna? Säger signalerna: ta det lugnare, skall man nog lyssna.
Det är något som jag haft svårt för själv.
Hälsningar
Sune

Sussi sa...

Vad tråkigt att du blivit sämre. Och visst känner du dig själv bäst men Messan, du måste vara rädd om dig själv! Det är jättetråkigt att gå hemma men ibland kanske det behövs för att komma i balans igen..

Önskar dig och din familj ett gott nytt år!
Kramisar

Susanne sa...

Önskar dig ett fint slut på detta året och ett riktigt Gott Nytt år..Kram Susanne

pillan sa...

ja den som kan besluta detta är nog bara du , ta dagen som den kommer och försök att stressa ner ..
önskar dig ett gott nytt år

My sa...

Inte hel sjukskrivning utan deltid? Ta hand om dig vännen, hoppas på ett bra 2011 för dig!! Gott nytt år!

Marie-Louise sa...

Hur blev det nu med sjukskrivningen? Tog du den i alla fall för en liten stund? /Kram

paula i pörtet sa...

Men söta rara, du ska nog lyda läkarens råd! Som du väl vet så sjukskrivs ingen i detta landet i onödan, och även om du gillar jobbet och trivs så måste du nog se situationen långsiktigt nu. Jag har gått in i väggen två gånger o andra gången gick det inte längre att återhämta sig ifrån. Jag fick ju en tråkig diagnos för lite sen och stress är den faktor som absolut inte får förekomma. Lika är det nog för dej, ta hand om dej!
God fortsättning på året, jag hoppas jag nästa gång får veta att du gått ner i arbetstid eller tagit ledigt. Kan du välja att jobba deltid kanske?
Kramen