onsdag 1 december 2010

Brr, vad kallt det är

Nu är det verkligen vinter ute...både med snö och kyla. Det är så kallt! Mina fötter är lite halvt avdomnade i normalläge...nu är de helt bortdomnade av kylan. Som tur är så har jag ju inte full känsel i fötterna men fryser om fossingarna det gör jag. Konstigt egentligen, för om jag tar på dom så känner jag inte så mycket. Hur kan jag då frysa om dom?? Förklara gärna.

Jag har fått en kallelse till besök hos min neurolog, världens bästa. Det ska bli skönt att gå dit nu, det var länge länge sen jag var där. Ha en fin kväll allesammans!!

10 kommentarer:

Renée sa...

Inte för att jag vet hur det är när man har just MS men en vän till mig har ingen känsel i fötterna i vanliga fall. Vi pratar alltså om noll, absolut INGEN känsel alls! Dock fick hon ett litet, litet sår på ena knölen på utsidan av foten och trodde hon skulle dö så ont som det gjorde! Doktorn förklarade att vissa nerver ligger så ytligt och just när man får ett sår så känner man det på ett annat sätt. Kanske inte svarar på den frågan du hade men iallafall så sitter nog nerverna på olika sätt vilket ger olika känsel/smärta...
Själv mår jag hur dåligt som helst i denna kyla, min kropp gillar den INTE! Hoppas det blir lite bättre framöver för minus 24 som det var idag är inte bra.
Ha det nu gott och sköt om dig!

Anonym sa...

Hej messan! Här är det så kallt så ena köksfönstret tätar inte. När vi har helstängt överallt så ligger det en ton vid fönstret. Min man tryckte på fönsterbågen och då ändrades tonen. Vi får väl sätta dit en ny tätlist. när det blir varmare. Jag får visst aldrig lugn och ro där jag bor. i natt som var hade vi jättekallt. Nu är det 12 grader kallt. Nej Fy för denna vinter.
Kramis
Margit(maxelonia)

Jen sa...

Lager på lager är bra i kylan. kram kram

kajsastina sa...

Fy vad jobbigt med värk i kylan. Det gäller att klä på sig till och med inomhus. Jag har just klippt av ett par varma strumpbyxor, ylle 75%, och fått knästrumpor av dem att ha inomhus. Ibland tar jag på mina stickade raggsockar utanpå.
Har för några veckor varit och gjort en neurologundersökning av nervbanorna i fötter o ben, han sade att det var normalt åldrande o ingen sjukdom. Det räcker ju med Sjögrens.
Hoppas att du snart mår bättre. Att frysa trots att känseln är borta det förstår jag inte alls.
Värme, hjälper mot min värk i fötterna.
Sköt om dig
styrkekram

Marie-Louise sa...

Ja kylan nu är inte så snäll mot kroppen. Jag kan nog förstå att du fryser om fötterna ändå men jag kan inte förklara varför.
Skönt att du snart får träffa din läkare.

Cece sa...

http://www.bluebox.se/vetevarmare.asp
Här har du ett litet tips på hur du kan få varma fötter. Fick ett par i julklapp förra året och har använt dem hur mycket som helst! Såååå goa!
Kram

Susanne sa...

Kikar in för att önska en mysig 2 advent..Kram Susanne

Anonym sa...

Lite brrr är det... Men hos mig är det nog mest stressen jag känner av i dagarna...
Hoppas ditt besök går bra! Väntar på en kallelse snart...
Kramar om dig hjärtat!

Anki sa...

Jag har också kalla fötter jag vandrar omkring i ragg sockor hemma!Ha det gott vännen...Kram

Charlotte sa...

Hamnade hä'r av en slump. Domningarna känner jag igen. Det har min särbo. Och bromssprutor, Betaferon, gör honom sjuk. Samtidigt som han fick sin MS diagnos låg jag på neurologen. Fick en stroke nästan nyss fyllda 50. Ibland undrar man... Kämpa på!