onsdag 19 maj 2010

Veterinärbesök

Igår var vi hos veterinären med vår hund. Besöket tog två timmar eftersom hon fick en lättare insomning före undersökningen. När vi kom hem var hon klippt slut och lite lätt drogad...vi fick bära henne ut i trädgården när hon skulle kissa. Hon har sovit som en stock i natt och hela dagen idag...nu som först börjar hon bli normal igen. Som tur är.

Hon har en infektion i trampdynorna så nu gäller antibiotika, fotbad som hon ska sitta med i 10 minuter (oj, vad mycket godis det kommer gå åt), insmörjning av tassarna och den obligatoriska tratten på huvudet. Den är hon inte speciellt glad i och det kan jag verkligen förstå... den fastnar överallt och vem skulle vilja sova med en tratt på huvudet. Inte jag:).
Ikväll när jag varit hemma har hon fått vara utan dumma tratten. Jag riktigt ser hur lycklig hon blir! Nu ska min promenadkompis få vila tassarna tills hon blir riktigt bra igen...sen hoppas jag att det blir långa mysiga skogspromenader med henne igen.

17 kommentarer:

Anna smyger in.. sa...

Men stackars lilla hunden då..men du vilken tur att det finns hjälp att få..nu läker det säkert ska du se..

najsa blommor messan..

skrivanne sa...

Lillvännen! Tänk att det kan gå så... Hoppas du finner nån annan att vara ute och struntprata med på prommisar då! Här har jag varit ute med min F och prommat efter barnen somnat! en lugn och skön promenad! :)
Önskar dig en god natt!
Varmaste bamsekramen till dig min vän!

soffie sa...

men stackars vovven då ,hoppas nu att kuren hjälper så ni snabbt kan ge er ut på promenader igen,
kram

kloppan sa...

näe håller med dig det kan inte vara specciellt kul att gå omkring med en tratt på huvudet

marie sa...

Hoppas hunden snart blir frisk!!
kram mitt i natten...

Irene sa...

"boxersjuka" eller ?? vår minsta lilla Jack Russell har misstänkt sådan..han får bölder mellan "tårna" som kräver både penicillin, droppar att smörja med morgon o kväll och kortison tabletter..nu är det tack o lov nästan 9 månader sedan sist men före det var det "stup i kvarten" ..så här håller vi tummar o tår att det skall hålla sig borta nu..hoppas det inte är nåt sånt "skit" för det är jättebesvärligt för både hund o hundägare...Kram irene

Annelie och livet sa...

Hoppas vovven snart mår bättre!
Kram.

Annelie och livet sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Annelie och livet sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Annelie och livet sa...

Ursäkta mig! Råkade skicka tre likadana kommentarer. Vet inte hur det gick till.

Kram!

Sussi sa...

Nämen stackars..
Hoppas infektionen går bort fort. Får man antibiotika så brukar det som tur var göra det..
10 min fotbad.. Som du skrev, det går nog åt en del godis då fast det är hon ju värd ;)

Kramisar

Renée sa...

Min lille terrier (som numera är död) hade någon sorts inflammation i tassarna när jag fick honom. Jag bytte foder till ett med lamm och ris och han blev faktiskt frisk av det tack och lov... Jag har sett att det finns ett alternativ till tratt. En uppblåsbar ring som hunden har runt halsen. Mycket smartare måste jag säga och inte lika "störig" som tratten är.
Hoppas hunden din blir frisk... Inte kul med sjuka vovvar...
Kram

Anki sa...

Stackars lille vovven förstår att den inte kan vara kul med en tratt på huvudet. Hoppas att din promenadkompis snart är ok igen.

Malin sa...

Tack, duktig vet jag inte om jag är. Är ganska lat, men jag måste ju om jag ska må bättre. Nu har de hittat än det ena än det andra felet på mig, så jag förstår att ingenting kommer att bli gratis. Visst är det kul att vara med och påverka inför vår nya chef. Vi har 3 favoriter, och i morgon bitti ska vi sammanställa intervjuer och referenser och se vad vi kommer fram till! Stackars vovvven, tror också det kommer gå åt massor av karameller!! Hoppas allt är väl med dig trots allt som hänt omkring dig! Kramiz m

Madeleine Berglund sa...

Hej! Taaaack för din underbara kommentar. Ja, jag kommer igen så småninom. Hälsa sötisvovven från mig. Kram Madeleine

Renée sa...

Jag vet inte var man köper den där uppblåsbara ringen... Du får nog googla den och se om du hittar den! Tror jag såg det i någon tidning av något slag... Hoppas att vovven snart mår bättre...
Kram från mig!

Paula sa...

Hej!
Inte visste jag att man kan få såna problem som din hund har fått. Loppan har också ont i en trampdyna, det ser ut som om den är lite hudflängd, inget sår egentligen men väldigt öm o röd. Vi köpte tossor åt henne på djuraffären, det går skapligt bra att använda. Undrar om man kan ha på samma sårsalva på hund som på oss människor, får ta o kolla upp det. Nu drar vi iväg med vagnen ett par dagar, så jag önskar dig en underbar pingsthelg i hänryckningens tid
Kram